• 9.369.485 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jay Cheel

Met onder meer: Ralph Zavadil, Robert Buick, Nancy Dewar

Plot Beauty Day

Voordat Jackass begon met de stunts die hen later wereldberoemd zouden maken, was er Ralph Zavadil. Ook wel bekend als Cap'n Video presenteerde hij van 1990 tot 1995 een Canadees televisie-programma waarin hij elke week gestoorde stunts uitvoerde, wat hem een kleine maar trouwe aanhang opleverde. Nog jaren voor Youtube, Jackass en "De Grappigste Homevideo's," was zijn unieke vorm van pijnlijke humor zijn tijd ver vooruit.

avatar van Koyuki

Koyuki

Beauty Day is het debuut van Jay Cheel, voor mij bekend van de geweldige Film Junk podcast. Als fan van de podcast keek ik er erg naar uit om de film eindelijk te zien en ik moet zeggen dat hij niet teleurstelt. Goede afwisseling van serieuze en maffe stukken. Die Ralph Zavadil is ook een geweldige gast. Kijk nu al uit naar Jay's volgende film want ik verwacht na deze film erg veel van m.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Mooie documentaire over een interessante vogel, namelijk Ralph Zavadil a.k.a. Cap'n Video. Als zijn alter ego Cap'n Video nam Zavadil maffe filmpjes op à la Jackass (voordat Jackass dat deed). Een aantal van deze filmpjes, waaronder een hele pijnlijke, krijg je te zien in deze docu. Twintig jaar na dato worden vrienden en familie van Ralph Zavadil, en Ralph himself, geïnterviewd over het fenomeen Cap'n Video.