• 9.371.617 stemmen

Geregisseerd door: Iain B. MacDonald

Met onder meer: Anna Friel, Raoul Bova en Volker Bruch

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Treasure Guards

Tijdens een opgraving in de afgelegen Jordaanse woestijn ontdekt de archeologe Victoria Carter een oud perkament, begraven in de ruïnes van een oude tempel. Het geeft de locatie aan van de lang verloren 'Zegel van Salomon', die volgens de legende door God zelf aan Koning Salomon is gegeven. Maar deze schat wordt tevens gezocht door onder andere haar vervreemde vader; de beroemde archeoloog Teddy Carter. Op hetzelfde moment krijgt de knappe Angelo, een schatbewaarder uit het Vaticaan, de opdracht om meer te weten te komen over Victoria's opgraving. Victoria en Angelo besluiten samen op jacht te gaan naar de schat, waarbij ze onverwachts worden bijgestaan door Angelo's halfbroer Luca.

avatar van SPT

SPT

Voorspelbare avonturen- en actiefilm geheel in de stijl van Indiana Jones. Het plot barst van de clichés: van de knappe archeologe en de stoere schatbewaarder die uiteraard in een romance verwikkeld raken, tot de slechteriken die ook op zoek zijn naar de schat. En uiteraard het onvermijdelijke happy end.

Sterkste punt van de film is de omgeving: we krijgen mooie landschappen en bouwkunst in zowel Italië als het midden oosten te zien. Visueel is de film best aardig. Hoewel het acteerwerk bij vlagen wel redelijk is, weten de acteurs zich af en toe geen raad met de dialogen. Terwijl de ene acteur een ongedwongen grapje aan het vertolken is, gaat de tegenspeler dan bijvoorbeeld stoïcijns door met z'n eigen verhaal. De film is daarbij geen moment spannend of origineel; het plot heeft daarvoor simpelweg onvoldoende diepgang en geloofwaardigheid. De regie had daarbij ook beter gekund, de film bevat nu talloze oninteressante en trage shots. Laat ik het over de special effects en de gadgets maar niet hebben: zo knullig zien we het maar zelden.

avatar van Waku

Waku

Je mag hem er niet op beoordelen natuurlijk maar die poster van die film belooft niet veel goeds.

avatar van Re73

Re73

gewoon slecht.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Jammer ziet er allemaal leuk uit maar dan wat erg ......knullig ja, dat is het juiste woord.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

B film! Maar op zich wel een leuke. Niet zo goed geacteerd, en een voorspelbaar verhaal vol clichés met flink wat "ja hoor" momenten. Toch is de film niet vervelend om te kijken. Het gaat op zich allemaal lekker door en wordt nergens echt saai. Niet hoogstaand dus maar ik heb me er wel mee vermaakt. Zelfs meer dan met sommige "A" films. Ik geef `m 2,5 ster

avatar van eboman21

eboman21

Ben het geheel met mn voorganger eens. Geen topper, maar toch prima film voor doordeweeks. keek prima weg!

avatar van erpunited

erpunited

Voorspelbaar. Voldoende actie. Niet denderend geacteerd. Beetje standaard allemaal, maar door de actie wordt ie niet langdradig.

avatar van Noodless

Noodless

Simpel vermaak gekruid met wat avontuur en mooie locaties. Het acteerwerk stoorde niet, maar degelijk is ook wat anders. Allemaal zo voorspelbaar, maar uiteindelijk verveel je als kijker ook niet echt. Een voldoende zit er niet in. 4/10

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

The Indiana Jones-reeks is een cultreeks geworden en er zijn maar weinig filmmakers die het aandurven om met een groot budget een gelijkaardige film af te leveren. National Treasure deed dat aardig, zeer vermakelijke boel met een nog aangename Cage en Kruger in een meer stedelijke setting, maar nergens zo hoog van niveau dan Ford's personage. Begin 2000 kregen we dan de so bad its good trilogie van The Librarian en Treasure Guards lijkt daar wel de opvolger van maar waar The Libriarian nog enige komische elementen had en zo'n slechte effecten dat het niet serieus te nemen was neemt deze film zichzelf wel zeer serieus en op zeer zeldzame slechte komische pogingen is het maar een grauwe boel. Acteerniveau moet je hier niet echt verwachten, Anna Friel is dan wel nog aangenaam om te zien, voor de rest is het echt schrikwekkend slecht. De effecten vielen mee maar ze hebben er ook niet zoveel moeten gebruiken dus écht veel kosten deed het niet. De film is gewoon te traag, te saai, amper onderhoudend en zeker niet entertainend. Het bij momenten degelijke camerawerk is het enige wat ergens nog van niveau is.

Treasure Guards kan je een beetje vermaken als je je kosteloos hebt geamuseerd met The Librarian om de Indiana Jones vibe een beetje terug te zoeken. Maar deze film is in elk opzicht te zwak waardoor je al snel een video of DVD van Indiana Jones gaat zoeken om deze kater door te spoelen

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer matige film die wat weg heeft van het Indiana Jones genre, maar er zeker niet aan kan tippen.

De vertolkingen zijn ook niet denderend, de actie maakt het nog enigszins genietbaar.

Maar verder is de film ook te langdradig, hij lijkt te blijven duren ook al is het dan een relatief korte film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige avonturenfilm, verder geen nieuws onder de zon.