• 9.370.316 stemmen

De Jongen Die Niet Meer Praatte (1996)

Drama / Familie | 108 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 oktober 1996

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot De Jongen Die Niet Meer Praatte

Memo is een Koerdisch jongetje dat samen met zijn moeder en zusje in Oost-Turkije woont. Zijn vader werkt in een Nederlandse havenstad, en wanneer ook in Memo's dorp oorlog dreigt, besluit de vader hen naar Nederland te halen. Zeer tegen de zin van Memo, die protesteert tegen de gedwongen verhuizing door niet meer te praten. Toch wordt hij vriendjes met boekenwurm Jeroen, op zijn manier ook een buitenstaander en de enige die accepteert dat Memo niet praat. Op een dag ziet Memo hoe Kemal, een Koerdische vriend, in elkaar wordt geslagen, en uit noodweer een van zijn belagers doodt.

Mohammed Akkus (Memo)

Hüsnü Akkus

Fatma Akkus

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Wat belachelijk dat deze film zo'n laag cijfer gekregen heeft! Van wat ik van deze film weet, is dat hij geweldig was. 4/5

avatar van Brammaretto

Brammaretto

Helemaal mee eens ! 3,5*

avatar van lowhusky

lowhusky

trage maar mooie film 3*

avatar van *Lise

*Lise

Deze heb ik als kind gezien, ik vond hem toen geweldig en werd er heel erg door geraakt en ontroerd. Niet zo lang geleden heb ik enkele delen opnieuw gezien, en ik vond hem nog steeds heel erg mooi. 4*

avatar van 606

indrukwekkend maar blijft niet boeien

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hij was destijds op tv. Ik meende op Villa Achterwerk ofzo.

Vond hem toen erg indrukwekkend!

avatar van Goud1

Goud1

ik vond hem erg indrukwekkend.... het laat je voelen hoe een kind zich voelt als hij van zijn eigen land moet vluchten..

Laat staan de oudere mensen die al een geschiedenis achterlaten voor een veilige toekomst.

avatar van robertus65

robertus65

Serieuze kinderfilm zoals we kennen van Bos, goed door te komen.

avatar van stinissen

Heerlijke jeugdfilm van Ben Sombogaart die laat zien hoe belangrijk vriendschap is en die ook internationaal opzienbaarde namelijk

Berlin International Film Festival UNICEF Award , Mons International Festival of Love Films Audience Award en San Francisco International Film Festival Golden Spire. Nogmaals een van de betere jeugdfilms. Ook nog een kleine rol van Jack Wouterse als de gemene man...

avatar van Phantasm

Phantasm

Interessante film die lekker wegkijkt.

avatar van Robi

Robi

Erg matige jeugdfilm waarbij vooral erg belabberd geacteerd wordt. Het verhaal gaat in het begin nog wel, maar zakt halverwege ook in en wordt erg saai.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een Koerdische gastarbeider zijn gezin laat overkomen naar Nederland ivm een dreigende oorlog. En dit alles vanuit de belevingswereld van hun jonge zoontje. De film heeft een rustig tempo en het acteerwerk valt wat tegen (vooral het zeurderige Nederlandse vriendje). Voor kinderen vast en zeker boeiender, desalniettemin nog net 3.0 sterren.