• 9.370.282 stemmen

Conan O'Brien Can't Stop (2011)

Documentaire | 89 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Rodman Flender

Met onder meer: Conan O'Brien, Jim Carrey en Jon Stewart

Plot Conan O'Brien Can't Stop

In 2010 stopte Conan O'Brien onder grote belangstelling van pers en publiek met zijn Tonight Show voor de NBC, en maakte daarmee een einde aan een 22 jaar durende samenwerking met de tv-zender. Meteen daarna ging hij op tour en deed hij 32 steden aan met een show bestaande uit muziek en komedie, om zijn talent te etaleren, én enkele persoonlijke demonen uit te drijven. Deze 'Legally Prohibited From Being Funny on Television Tour' was zijn antwoord op het contract met de NBC dat hem voor zes maanden verbood op televisie, radio of internet te verschijnen. Er wordt een intiem portret geschetst van Conan O'Brien privé, tijdens repetities en tijdens zijn shows.

avatar van otherfool

otherfool

Oei, dit klinkt als een must-see! Conan was zeker in de jaren '90 echt een held van me, zeer benieuwd hoe hij het Tonight Show drama heeft verwerkt.

Team CoCo!

avatar van martijntjuhh

martijntjuhh

Dat zingen hadden ze van mij er wel uit kunnen laten.

avatar van Resurrection

Resurrection

Ik vond dit geen bijzonder sterke docu helaas. Het begint leuk, maar later wordt het een repeterend verhaal van "kijk mij het eens moeilijk hebben". Dat ligt voor een deel natuurlijk aan Conan zelf, maar voor een belangrijk deel toch ook aan de makers. Er had een veel actievere rol aangenomen moeten worden, meer vragen. Nu blijft het een registratie van zaken, terwijl men meer de diepte in had kunnen gaan. Ik had namelijk het idee dat er veel verbloemd wordt met humor (diezelfde humor zorgt natuurlijk voor de hoogtepuntjes). Aan de andere kant kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat de hele excercitie gewoon niet interessant is, maar dan had de docu niet gemaakt hoeven te worden en dat is ook niet waar. Er had dus meer ingezeten.