• 9.369.475 stemmen

Met onder meer: Andy Lau

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Mandarijn

Plot Am Zin

"Let the games begin."

Een crimineel krijgt van zijn dokter te horen dat hij nog maar enkele weken te leven heeft. Met niets te verliezen besluit hij een gewaagde overval op een diamantenzaak te plegen, waarbij hij geen middel schuwt om zijn doel te bereiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Insp. Ho Sheung-Sang

Mr. Cheung

Leung Yuen Ting

Chief Inspector Wong Kai Fai

Head of Interpol

Office Building Security Guard

avatar van L2K

L2K

Een onderschatte HK-klassieker. Deel twee is beduidend minder.

avatar van MFEO

MFEO

Leukste Johnnie To film die ik gezien heb!!!

Leuke To.

Het spelletje dat gespeeld wordt doet een beetje denken aan Infernal Affairs, twee kampen die speels kijken wie de beste is, terwijl het verder aardig menens is.

Je begint hier ook al duidelijk de sterktes van To te herkennen, al blijft het eerder beperkt en af en toe wat ingetogen. Gelukkig zijn de twee Lau's sterk genoeg in hun rol om zo de film verder te dragen waar hij soms een beetje in de middelmaat dreigt te vervallen.

Het steekspel is meer dan vermakelijk, visueel soms leuke touches, soundtrack niet echt apart maar ook niet vervelend. Je merkt dat de HK cinema zich weer uit het dal aan het hijsen was, deze film is daar mooi bewijs van. Een film die trouwens goed zou werken als Amerikaanse remake, gooi er wat bekende namen tegenaan en je hebt zo meer dan 2000 stemmen en een gemiddelde dat boven de 3.5* uitkomt.

Een voorbode voor To's latere (en betere) werk. Staat verder ook mooi op zichzelf, al moet je niet meteen verwachten om een meesterwerkje te ontdekken. Daarvoor is het nog net allemaal wat te gewoontjes.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijke film, dat inderdaad gedragen wordt door de beide Lau's.
Er zit wel wat leuke actie in en het was verrassend grappig te noemen iets wat ik niet verwacht had.
Bijvoorbeeld het belachelijk maken steeds van de Inspecteur door Sang en de laatste paar scènes bij de overdracht.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van Onslaught

Onslaught

Goede film.

Verhaal is interessant. Erg wordt goed geacteerd en je krijgt voldoende actie voorgeschoteld. Ook op de soundtrack heb ik niks aan te merken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Van Johnnie To, nummertje veertien alweer. Vaak stijlvol en gracieus, vooral z'n latere werk, deze is dat wat minder, maar het plezier en de spontaniteit die z'n films regelmatig kenmerken, zijn al wel volop aanwezig. Dan heb je het al snel over een lichtvoetig en ontspannen misdaadfilmpje met snufjes van diverse genres, veelal met een glimlach.

En die slaat al vrij rap over tijdens de interactie tussen de vittende onderhandelaar en z'n baas. Ideale boksbal, die Hui met z'n trouwe hondekop. En ze hebben er nog zo één. Je kan er donder op zeggen dat Lam Suet ook in zo'n (bij)rolletje voorbij komt. Gaandeweg zijn het beide Lau's die het meeste gewicht van de film op zich nemen.

Een min of meer speelse strijd van een tweetal, die aan verschillende kanten van de wet staan en elkaar toch ergens weten te vinden. Het taxiritje is een blikvanger, er is sowieso veel aan de hand en zo is de film bijna altijd onderweg. Het dramatische boogje werkt wat minder, maar af en toe staren naar Yoyo Mungs blikken is allesbehalve een straf.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Komt 25 juli uit op blu ray bij Eureka, samen met deel 2.

avatar van frolunda

frolunda

Onderhoudende en inventieve film van de uit Hong Kong afkomstige regisseur Johnnie To, die in deze fase van zijn carrière (1999) al redelijk op weg was naar zijn later zo kenmerkende stijl vol elegantie en raffinement.

Running out of Time is het wat at betreft misschien nog niet helemaal maar, mede door het sterke 'leading' duo van Andy Lau en Lau Ching-wan komt To hier al een heel eind.

Het verhaal over een ongeneeslijk zieke crimineel die een kat en muis spel speelt met een gerenommeerde politie onderhandelaar wordt vrij origineel en stijlvol uitgewerkt. Vooral de komische elementen van Running out of Time komen goed naar voren, iets waar de rol van Shiu Hung Hui als de constant in de stress schietende meerdere van de politie onderhandelaar Lau Ching-wan een groot aandeel in heeft, terwijl op het drama vlak wel wat mogelijkheden onbenut blijven.

Hoe dan ook de film verveelt geen moment, kent tal van prima scenes en het zichtbare spelplezier van de twee hoofdrol spelers geeft het allemaal nog wat extra glans. Net als het mooie, en voor mij bevredigende einde.

Dat gaat allemaal wel wat ten koste van de geloofwaardigheid maar daar lijkt me het To hier niet echt om te doen.

Blijft over een niet alleen erg vermakelijke maar ook goede film.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Leuke vlotte misdaadfilm. Stijlvol zoals altijd bij To. Het tempo ligt hoog en in 90 minuten worden we regelmatig op originele wijze op het verkeerde been gezet.

Kleine 4*