• 9.372.317 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Donald P. Bellisario

Met onder meer: Jan-Michael Vincent, Ernest Borgnine en Belinda Bauer

Plot Airwolf

'Airwolf' werd 'ie genoemd, die onverslaanbare helikopter. Eigenlijk was het geen helikopter, maar een vernietigend jachtvliegtuig, boordevol wapens en verdedigingssystemen. Toen ging de eigen bemanning met de helikopter aan de haal. Naar Libië, waar Khadaffi 'Airwolf' liet opbergen in een geheime schuilplaats in afwachting van de dingen die zouden komen. En ze kwamen! In de vorm van twee heldhaftige piloten, die hun waarde hadden bewezen in Vietnam. Ze hadden slechts één probleem de tijd was kort. 48 uur. Daarna zou Khadaffi dood en verderf gaan zaaien met het gevaarlijkste wapen dat de wereld kende!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stringfellow Hawke

Chuck Gordon

Mark, Co-Pilot

Major Mufta Ben-Kamal

neo

is wel een jeugdsentiment. die tune alleen heeft bij mij alleen al een klassieke status vandaar toch 2,5 sterren

avatar van jedymaster

jedymaster

is tog een serie?

avatar van Heracles

Heracles

Hey... ik heb hetzelfde neo, deuntje nog steeds cool...

Alleen inderdaad, wordt dit beschouwd als een film? Dit is toch gewoon de pilot?

2,5* btw

avatar van Wouter

Pilots mogen ook op de site.

neo

ja en in dit geval mogen 2 pilots op de site (voor wie begrijpt wat ik bedoel)

avatar van Heracles

Heracles

Eh... nee?

avatar van flicks

flicks

haha vet de "jeugdfilm" wie kent hem niet....

neo

sinterklaas en zwarte piet...

avatar van T.O.

T.O.

Voor 18 jaar en ouder

avatar van roda

roda

Deze is natuurlijk ook niet slecht, beter dan de film/serie.

avatar van EmDee

EmDee

Deze is toch van de serie?

avatar van Quentin

Quentin

Erg leuk hier heb ik nog een een video

avatar van Mischa

Mischa

Die cello, die krijsende adelaar boven het meer, die altijd maar spoorloze broer, de flauwe grappen van Dominic Santini, het over-acten van Archangel, dat IIIIIJOEWWWWWW-geluid van Airwolf (doet me altijd een beetje aan het geluid van de TIE-jagers denken)....ah, wat een heerlijke jeugd was dat!

PartyMarty

Wie noemt zijn kind nou Stringfellow?

avatar van Hobbes

Hobbes

nee...St. John is een normale naam

PartyMarty

Klopt, zelfs Rowan Atkinson heeft er moeite mee in 4 weddings.

PartyMarty

Klopt, zelfs Rowan Atkinson heeft er moeite mee in 4 weddings.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Airwolf" is op "Miami Vice" na de beste serie uit de jaren '80. De pilot kan heel goed als film op zich gedijen en heeft actie, humor, romantiek en een goed en spannend plot.

Het gehele laatste stuk in Lybië is een prachtige climax, zeker wanneer String aan Dom laat zien wat Airwolf kan, en Dom verbijsterd stamelt: "holy mother of god." en String lauw antwoordt met: "yeah."

avatar van Frantic01

Frantic01

neo schreef:

ik ben het helemaal met je eens:)

avatar van jeroentjuh

jeroentjuh

een meesterlijke film, mooi gemaakt en het is voor de jeugd van nu ook nog steeds genieten alleen jammer dat het niet meer op de tv is

avatar van De GeuS

De GeuS

Verhoogd naar 3*

avatar van Waku

Waku

Goed onderhoudende en avontuurlijke actiefilm.

Kijkt lekker weg.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Blijft een mooi filmpje vol met jeugdsentiment. Erg cool allemaal, maar voor het verhaal enzo moet je dit niet doen. Ik dacht al dat ik die soundtrack ergens van kende.

Toch een leuke helicopter.

avatar van frnico

frnico

het is wel een helicopter heb de zelfde helie op flight sim staan maar wel gekke sirie was dat

avatar van Dikkeolaf

Dikkeolaf

Mischa schreef:

Hahaha!.. Prachtige omschrijving

avatar van joe black

joe black

wat een waste. De serie was zoooo goed!

Tof, zo'n CIC videohoes. Nostalgie. .

avatar van The Last

The Last

Ik vond de serie erg goed vroeger. Jammer dat het er nu niet meer op komt.

avatar van Ewing Oil

Ewing Oil

jedymaster schreef:

is tog een serie?

Ja klopt, maar de pilot aflevering die bijna 90 minuten duurt wordt ook wel eens als een film gezien, dus kan zijn dat ie daarom er bij staat.

Maar verder is Airwolf samen met Miami Vice, Magnum P.I., The A-Team en de Knight Rider wel een van mijn favoiete 80's actie series.

Ik heb trouwens net seizoen 1 besteld op dvd, toch wel jammer dat er nu geen tvseriesmeter is

avatar van briek

briek

Ongetwijfeld de beste TV-serie van de jaren 80. Veel meer inhoud en realistischer voorgesteld dan bv knightrider en the A-team. Ik heb de 3 seizoenen op DVD en de uitstraling van de helikopter is er alles behalve op achteruit gegaan, ik kijk er nog steeds dikwijls naar. Als film scoort deze piloot aflevering goed. Ook al weet je dat String en Dom Airwolf gaan terugwinnen, toch kan men nog van een verassend einde spreken.