• 9.370.976 stemmen

Met onder meer: Catherine Deneuve, Philippe Noiret en Jean-François Balmer

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 20 september 1984

Plot L'Africain

Charlotte (Catherine Deneuve) gaat naar het binnenland van Afrika op zoek naar nieuwe bestemmingen voor haar reisorganisatie. Ze komt daar haar ex-man Victor (Philippe Noiret) tegen, een natuurbeschermer, die haar plannen niet ziet zitten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richard1189

Richard1189

Flegmatieke Noiret en sprankelende Deneuve, je kon het slechter treffen. Ze maken een feest van de film; geschoten in Centraal Afrika alsof het nog een Franse kolonie was.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Als je houdt van een tergend langzaam drama met het flinterdunne verhaal van de haat-liefde verhouding tussen Deneuve en Noiret (die beiden ontzettend statisch spelen) waar omheen een soort van zogenaamd wild-life avontuur is geborduurd met stropers en vliegtuigen boven de savannes en waarin ook nog een traditioneel Afrikaanse vrouw door Vivian Reed word gespeeld met haar overduidelijk Amerikaans accent (zingen kan ze wel) en voor de rest het enige echte Afrika hier wat lelijk in beeld gebrachte landschappen zijn, dan moet je hier echt goed voor gaan zitten. Anders is het vrijwel niet te pruimen.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

Avontuur / Komedie uit begin jaren 80?

Deze gisteravond gezien op TV5 met Nederlandse ondertitels, maar is wel een vreemde film van Philippe de Broca, dat ik het beste zou kunnen beschrijven als een erg flauwe komedie met zeer weinig avontuur, en zoals Richard1189 al zegt "geschoten in Centraal Afrika alsof het nog een Franse kolonie was." en dan hebben we het niet eens over de politiek incorrect dialogue dat hierin voorkomt.

een teleurstellende film met de zogenaamde grote namen van Catherine Deneuve en Philippe Noiret uit de franse film.

avatar van Tanita

Tanita

Richard1189 schreef:

Precies. Het antwoord van regisseur Philippe de Broca op het Hollywoodbeeld van Afrika. Met de muziek erbij van Georges Delerue een heerlijk traag schouwspel. 3.5*