• 9.369.514 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Karl Golden

Met onder meer: Harry Treadaway, Emma Booth en Arthur Darvill

Plot Pelican Blood

Pelican Blood vertelt het verhaal van Nikko, een grappige, maar links georiënteerde jongeman die in Londen woont. Als zijn relatie met zijn vriendin Stevie op een rampzalige wijze eindigt, leeft hij met de dag en gooit hij al zijn energie in zijn hobby: vogels spotten. Net als het leven draaglijk wordt, komt Stevie weer opdagen, waardoor een breuk tussen Nikko en al zijn vrienden dreigt, die hem waarschuwen dat ze hem zal vernietigen. Ze zijn zich volledig bewust van de manier waarop het paar elkaar voor het eerst ontmoette: op een zelfmoord website. Hun intense, onrustwekkende en seksueel geladen relatie zet zich verder, waardoor de relatie tussen Nikko, Stevie en zijn vrienden en hobby verzinkt in een bedenkelijke chaos.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Aardig drama met overtuigend acteerwerk, goeie score maar rommelig van opzet is.

Het thema zelfmoord staat in schril contrast tot het misschien wat luchtige lijkende vogelspotten. Helaas is de uitwerking wat rommelig zodat het niet een geheel vormt en er een duidelijk scheiden tussen de 2 onderwerpen is. Het acteerwerk vond ik dan wel weer behoorlijk sterk, met name Treadaway zet een goeie rol neer als een jongen die duidelijk nog mentale problemen heeft en constant met het idee loopt om deze wereld te verlaten. Het eind vond ik dan ook even verwacht als onverwacht en redelijk heftig. Opvallend vind ik de goeie score die net dat beetje extra toevoegde aan verschillende scenes en de film als geheel niet te zwaar maakt.

Zeker geen verkeerde film die wel een betere uitwerking had verdiend.

avatar van FMHZ

FMHZ

Vreemde zin in de omschrijving.

"Pelican Blood vertelt het verhaal van Nikko, een grappige, maar links georiënteerde jongeman die in Londen woont"

Alsof links georiënteerd en grappig niet samen gaan?

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Deze film ook laatst gezien, was wel erg onder de indruk van het acteerwerk. Leuk thema ook Vogels spotten en zelfmoord. Heel excentriek.

een 4

avatar van Noorderwijk

Noorderwijk

FMHZ schreef:

Vreemde zin in de omschrijving.

Alsof links georiënteerd en grappig niet samen gaan?

De omschrijving is een letterlijke vertaling van de storyline op imdb en daar staat funny and left-of-centre. Ik denk dat het laatste iets betekent als een beetje apart en dus niet (politiek) links.

avatar van gauke

gauke

Dit emotionele drama onder het motto 'leef snel en sterf jong' is verrassenderwijs niet zo donker als je zou veronderstellen en laat ook zien hoe waardevol het leven kan zijn. Het vogels spotten werkt in samenhang met het voorgaande wel wat vervreemdend. Het plot kent daarnaast onvolkomendheden. Er wordt uitstekend geacteerd, maar de handcamera-opnames zijn irritant.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Het acteerwerk is prima in deze film, de sfeer is ook wel luchtig zwartgallig.. het is alleen niet zo overduidelijk wat er achter de karakters in de film schuilgaat. Het wordt een beetje als een gegeven gebracht, maar nergens echt uitgediept.

avatar van Aapje81

Aapje81

Verassend sterke film met overtuigend acteerwerk en een boeiend scenario. Heel ver weg vind ik deze film wel wat weg hebben van Hallem Foe hoewel deze net wat zwaarder op de maag ligt.

Verder zijn de dialogen erg sterk en is de chemie tussen het stel wel overtuigend. Ook het camerawerk en de muziek dragen bij aan de droevige maar ook levendige sfeer. Absoluut hoogtepunt vond ik het einde. De monoloog van de politieagent was erg overtuigend

Alles bijelkaar is dit een film die me nog wel even bij zal blijven.

Zeer goed.

avatar van Decec

Decec

Redelijk dramafilm...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Acteur Harry Treadaway speelt niet zo goed...

Perfect muziek...

Wel mooi HD kwaliteit...

Geen moeite waard...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Intigrerende en ietwat maffe productie uit Engeland waarin een liefhebber van vogels bekneld komt te raken in zijn onzekere relatie. Bijzonder hoe deze regisseur de suggestie weet te wekken dat er elk moment weer iets nieuws gaat gebeuren. Soms was dat het geval, soms niet. Mooi acteerspel, enkele afgelegen settings en een realistische cameravoering. Het einde was niet compleet naar mijn wens want ik ben van mening dat die zelfmoord niet persé uitgevoerd had hoeven te worden. Verder goed.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Beetje depri gebeuren wat langzaam op gang komt naar een banaale ontknoping....

Emma Booth is schitterend om te zien...

De rest gedraagt zich middelmatig zonder uitblinkers.

avatar van AFCA-030

AFCA-030

Betere film dan ik vooraf verwacht had. Ik ben dan ook van mening dat het cijfer hier op MovieMeter, maar ook op IMDB wat aan de lage kant is. Acteerwerk was zeer geloofwaardig en daardoor kon ik goed in het verhaal groeien en meeleven met de personages. Ook is de film op geen enkel moment voorspelbaar en heb je op een gegeven moment geen idee meer welke kant de film op zou gaan. Deze film heeft mij zeer positief verrast.

avatar van Diederik58

Diederik58

In het begin was het een beetje zoeken waar het over ging.

Dat werd duidelijk. Het vogelspotten brengt de jongens samen die elk hun eigen problemen hebben. De relatie tussen Nikko en Stevie is enigszins vreemd en wat ze bindt is sex en zelfmoord.

De verschillende mnaieren waaop relaties al dan niet worden onderhouden zijn goied neergezet. De plot is toch wel verrassend.

Goed geacteerd.

avatar van Robi

Robi

Het onderwerp is niet bijzonder. Een moeizame relatie tussen jongen en meisje. De omstandigheden zijn meer bijzonder. Beiden hebben elkaar ontmoet op een website voor zelfmoord. De omgeving waarin alles afspeelt is ook bijzonder. De wereld van de vogelaars.

Toch is de film helaas te afstandelijk gemaakt om echt door te kunnen dringen. En dat is jammer, want er zat zeker meer in deze film, met een dergelijk verhaal en dito elementen.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

'Pelican Blood vertelt het verhaal van Nikko, een grappige, maar links georiënteerde jongeman die in Londen woont.'

Ik snap dat 'maar' niet.

avatar van Boenga

Boenga

Twee mensen die elkaar laren kennen via een zelfmoord-site... Dat klinkt als zware kost, en het is dan ook prima om zo'n verhaal op een of andere manier wat luchtiger te maken.

Het vogels spotten heeft helaas niet dat resultaat. Het tempo wordt daardoor uit het verhaal getrokken, het staat (te) los van de relatie tussen Nikko en Stevie, heet geeft/heeft geen enkele meerwaarde. Een bizarre keuze van de regisseur...

Het einde had ik helemaal niet zien aankomen...

En: Emma Booth zag ik ook al in The Boys Are Back (2009): bijzonder mooie dame wanneer ze 'zichzelf' is. Een (over)dosis make up: bedankt, maar...: nee bedankt.