• 9.370.323 stemmen

Across the Great Divide (1976)

Avontuur / Familie | 100 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Geregisseerd door: Stewart Raffill

Met onder meer: Robert Logan, Heather Rattray en Mark Edward Hall

Plot Across the Great Divide

Het is 1876: twee kinderen, Holly van twaalf en Jason van acht jaar, blijven alleen in de wildernis achter nadat hun grootvader is overleden. De kinderen besluiten te claimen waar ze door een erfenis recht op hebben: namelijk een stuk land in Salem. Om dat te kunnen doen, moeten ze eerst een reis maken, dwars door de Rocky Mountains. Onderweg ontmoeten ze Zack, een oplichter en gokker. De kinderen keuren niet goed wat Zack doet, maar hij is hun enige hoop om de reis te overleven.

avatar van W.V.

W.V.

Vanwege de prachtige natuurplaatsjes deze film 2 sterren gegeven, voor de rest, sentimentele onzin, Logan heeft betere films in dit genre gemaakt.

avatar van stinissen

Uitstekende jeugdfilm en zeer mooi geschoten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hier ben ik mee eens. Adembenemende landschappen en veel lokale fauna en brave indianen in deze familiefilm die me wat deed denken aan Little House on the Prairie (zie FOTO). De jonge actrice met haar vlechtjes leek op de Laura Ingalls uit de TV-reeks. De film doet uiteindelijk weinig mis en hangt een romantisch beeld op van het Wilde Westen en is prima geschikt als ontspanning voor lange zondagnamiddagen.

FOTO

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb deze prachtige en avontuurlijke familiefilm zojuist na zo'n 35 a 40 jaar herzien en hij blijft leuk om te zien. Adembenemende landschappen, avontuur, spanning, vrolijkheid en drama, alles zit erin. Veel scenes met verschillende dieren. Ik vind dit soort films fijn om naar te kijken en heb mij er voortreffelijk mee vermaakt liefhebber van o.a. oude films. Een 3.5

avatar van mr rumson

mr rumson

Je moet er van houden van deze avontuurlijke familie western.

Persoonlijk kon ik er niet veel mee .

De film ziet er wel prachtig uit door zijn indrukwekkende locaties.

Ook is er veel wild in deze film te zien .

En sommige scenes zoals het gevecht met de Puma zien er goed uit .

Maar met het drietal zelf had ik niet veel mee .

Ook het liedje wat telkens maar terug kwam was ik wel klaar mee.

Misschien nog leuk voor wie deze vroeger als kind heeft gezien .

Maar de kids van nu die zullen dit saai vinden.