• 9.373.535 stemmen

Met onder meer: Alex Kendrick, Ken Bevel en Kevin Downes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Courageous

"Honor Begins at Home"

Vier mannen, één doel: dienen en beschermen. Als handhavers van de wet worden zij elke dag geconfronteerd met gevaar. Maar als het gevaar van dicht bij huis komt en de wanhoop toeslaat, zijn dit gewoon vaders die worstelen met hun hoop, hun angsten en hun geloof. Uit deze strijd volgt een besluit dat hun levens drastisch zal veranderen.

Nathan Hayes

Javier Martinez

Carmen Martinez

avatar van Ela

Ela

type fout thnx voor correctie kos ik bedoel er is geen regel dat wij ons met ongelovigen mee moeten bemoeien. Wij mogen mensen niet oordelen maar we moeten wel als wij bij iemand zien dat ie iets verkeerds doet bijv. stelen voor onze ogen, dan moeten wij daar wel wat van zeggen ipv negeren

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik vind het best veelzeggend dat een christelijk persoon hier zichzelf blijkbaar geroepen voelt elke kijker van deze film te veroordelen als deze een slechte recensie heeft gegeven. Iedereen staat vrij in zijn of haar mening (vrijheid van meningsuiting) en MovieMeter is daar een prima medium voor. Ik vind een slechte recensie over deze film niet respectloos richting gelovigen, en ik denk dat daar dus wel even beter over nagedacht had mogen worden voor die reactie geplaatst werd.

Verder ben ik nog steeds stellig van mening dat de waarden die verkondigt worden in deze film uit de middeleeuwen stammen en dat ik het recht heb mijn mening daarover te geven.

avatar van gauke

gauke

Ik zie dat mevrouw zich inmiddels heeft uitgeschreven; zij was volgens mij enkel gebruiker geworden om, als zogenaamde goede christin, vijf sterren te kunnen geven aan deze productie. Heeft dus helemaal niets met filmliefhebberij te maken.

Eerlijk gezegd vind ik dat de beheerders van MovieMeter tegen dit soort gebruikers moeten optreden.

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Prima verhaal...

Wel praat over god en eerlijk verhaal...

Prima acteerwerk...

Dezelfde acteur en maakte die zelf ook (Alex Kendrick)...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van sahgod

sahgod

OMG.

avatar van fred1946

fred1946

Hoe kan je geloven wat niet bestaat, en in een death lie on stick.

BRRRRRRR erg eng allemaal.

avatar van jippie2010

jippie2010

Goed, nu is het tientallen keren genoemd dat het een religieuze benadering heeft die er zo boven op ligt dat het als vervelend wordt ervaren.

Maar ik hoor niemand over het feit dat er een ernstig beroep doet op alle vaders om de verantwoordelijkheid op zich te nemen als ouder en als man binnen het gezin. Dit wordt op een indringende manier gebracht, wat confronterend kan zijn met hoe jij je rol als vader invult, of misschien een pijnlijke herinnering aan je eigen vader.

Ja, een religieus sausje, maar een confronterende, realistische, echte boodschap.

Jammer dat de uitwerking minder is, waardoor mijn stem op *2,5 uit komt.

avatar van Savatage

Savatage

Cheesy, corny en vol met clichés. Als je houdt van christelijke films (of films over God) zal je dit wel leuk vinden, ik vond er niet zo veel aan.

avatar van jippie2010

jippie2010

Savatage schreef:

ik vond er niet zo veel aan.

Welja, direct maar 0,5 geven dan. Je stemtabel is een lachertje.

avatar van A*V

A*V

Het religieuze sausje overheerst behoorlijk en dat stoort wel maar als je erin slaagt daar doorheen te kijken dan blijft er een prima film over.

Elk man uit de 5- pact heeft zijn eigen verhaal en eigen problemen. Ik vond dat er goed geacteerd werd en met vlagen vond ik het zelfs meeslepend. Ik ging de film kijken zonder enige voor kennis en had na het zien van de openingsscène het idee dat ik naar een actie film aan het kijken was. Het was lang wachten tot ik de volgende actie scene te zien kreeg zo bleek.

Vraag me wel af waar dat zoontje in gebleven die de agent 'to be' redde uit zijn bijna gestolen auto. Kan me niet heugen dat ik die terug heb gezien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het begin was nog wel aardig, maar daarna hebben ze het maar steeds over het geloof, moet je inderdaad van houden, dus niet mijn ding.

Lebarron

Courageous gaat over 5 heren die een vriendenclub vormen. 4 zijn collega's bij de plaatselijke politie en de vijfde komt er toevallig bij wanneer hij als klusjesman een schuurtje van een van hun in elkaar zet. De vier agenten riskeren elke dag hun leven om de stad veilig te houden maar elk heeft zijn eigen problemen met name op het gezinsvlak en na een dramatische gebeurtenis bij een van hun besluiten ze om hun vaderschap serieus te nemen.

De kritiek van veel users dat de film Christelijk is en daarom slecht vind ik wat kort door de bocht. Hoewel de film een stevige religieuze inslag heeft is hij helemaal niet vervelend om te kijken. In tegendeel zelfs, ik vond hem erg interessant want ik begon mijzelf ook af te vragen of ik wel alles doe wat een vader hoort te doen voor mijn dochter en stiefdochters. Ik herkende veel in van mijzelf in de agenten want als marinier heb ik ook een baan die mij veel van mij eist en daardoor kan ik er niet altijd voor mijn dochters zijn wanneer dat moet. Iets dat ze niet verdienen.

Courageous is geen topfilm maar wel gewoon een uitstekende dramafilm uit de b-categorie met actie-elementen uit de C-categorie. Probeer door het religieuze aspect heen te kijken en pak gewoon mee wat voor jou van waarde is en dan is hij prima te doen.

LOTR-lover schreef:

Uiteraard heeft u het recht om dat te vinden maar legt u mij dan maar eens uit wat er zo middeleeuws is aan de waarden die deze film verkondigt? Een goede vader zijn voor je kinderen door zelf een goed voorbeeld te geven en een positief rolmodel te zijn zodat zij later datzelfde doen bij hun kids? Als dat iets is wat in uw opinie middeleeuws is dan vraag ik mij af wat in uw ogen moderne waarden zijn? Met vliegtuigen in de Twin Towers vliegen, politici, journalisten en advocaten bedreigen of doodschieten? Terrorvloggers die geld verdienen door filmpjes te posten waarin ze mensen te terroriseren omdat ze daarmee views en likes scoren? Elkaar shamen en blamen op social media? Of die schijnlevens die iedereen aan elkaar laat zien op instagram en facebook via de mooie foto's die ze posten? Als dat het 'nieuwe' normaal is in uw optiek geef mij dan maar die goede, oude middeleeuwse normen en waarden die deze film predikt.

A*V schreef:

Die zit later nog in de film wanneer zijn dochter zegt dat hij in haar kamer zit. Maar dan is hij al een jaar of 5.