• 9.370.364 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Edward Boase

Met onder meer: Nick Ashdon, Oliver Boot en Tracy Ifeachor

Plot Blooded

"If you hunt, you're fair game"

In oktober 2005 worden vijf mensen ontvoerd in de Schotse Hooglanden. Ontdaan en achtergelaten in de wildernis worden ze gedwongen mee te spelen in een dodelijk spel. Wat volgt is een aangrijpend kat-en-muisspel waarbij hun weekend verandert in een zaak van leven of dood. Hun beproeving is gefilmd door een groep extreme dierenrechtenactivisten als een waarschuwing naar anderen: als je gaat jagen, doe het dan wel in een eerlijk spel.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Lijkt me gruwlijke film, heb hem net binnen. Ga hem zeker kijken! waargebeurd verhaal!

avatar van gauke

gauke

Omdat het verhaal in een zogenaamde mockumentaire stijl (fiction en documentaire) is gefilmd lijkt het authentiek te zijn; niets is minder waar. Door de gehouden interviews verloor het kwellende verhaal zijn intensiteit. Ronduit verwarrend is dat de regisseur gebruik heeft gemaakt van verschillende acteurs (vertellen en spelen). Ik was er niet kapot van.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

gauke schreef:

Dan vertrouw ik op je woord, hij gaat bij mij de prullenbak in

avatar van stinissen

Vreselijke slechte film waar de mockumentaire stijl ook al niet aan mee helpt de film is nooit spannend en er zit totaal geen emotie in het lijkt wel of de film nog geen 1000 euro heeft gekost.

Geslaagde film.

De vraag blijft wel een beetje of de film niet beter gewerkt zou hebben zonder het mockumentary gedeelte, al denk ik dat beide aanpakken hun voordelen hebben. Het verhaal wordt nu redelijk wat onderbroken en het is even uitzoeken wie wie is (want de geïnterviewden zijn niet dezelfde mensen als in de reconstructie), anderzijds krijgt het wel een tastbaardere sfeer, iets wat de film grondt ipv de zoveelste horrorfilm te zijn.

Het gehele stuk op Mull is uiterst sfeervol. Prachtige locatie, sterke geluidsband en mooi in beeld gebracht. De stukken van de manhunt zijn echt geweldig sfeervol. Toch is het stuk actie aardig kort (de film in z'n geheel ook natuurlijk) en blijft de spanning daarom nooit echt lang hangen. De sfeer gelukkig wel, waardoor het ook bij de interviews boeiend blijft.

Mooi in elkaar gestoken, de gekozen stijl pakt zowel positief als negatief uit, perfect stukje low budget cinema die het beste uit een zeer beperkt budget weet te halen en daarmee vele andere "horror"films achter zich laat. Begint echt een klein subcultuurtje te worden, die Britse vérité horrors.

Edit: oh, en daar kunnen ze in Zuid-Korea nog wel wat van leren!

avatar van perceived

perceived

Aardig. Zonde dat de (in dit geval overbodige) interviews tussendoor nogal de vaart uit de film haalden. Ontkracht de film behoorlijk. 5.5/10*

avatar van Noodless

Noodless

gauke schreef :

Weinig of geen spanning, weinig sfeer, weinig voelbare emoties bij de cast

Wel mooie locatie en knappe natuurbeelden ! 3/10

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na het zien van The Mirror toch maar even deze van Boase opgezocht. En het resultaat mag er zijn. Het leuke is dat deze Blooded, hoewel het beide found footage films zijn, heel anders werkt dan zijn The Mirror. Die tweede is misschien net iets ''traditioneler'', vooral omdat er hier een scheiding is tussen de mensen die je ziet en die individueel aan het woord zijn. Dat werkt op z'n eigen manier positief bij aan de sfeer. Toch denk ik dat het, gezien de locatie, makkelijk een 'normale' feature film had kunnen zijn en op die manier wellicht wat meer memorabele scenes had opgeleverd. Je mist nu een soort piek, maar de sfeer en de verzorgde (visuele) stijl maken dat meer dan goed.

avatar van SPT

SPT

De documentaire-stijl verstoort de spanningsopbouw compleet. Steeds als je er een beetje inzit komt er weer personage in beeld dat op rustige toon verhaal doet van de gebeurtenissen.