• 9.371.024 stemmen

Humans versus Zombies (2011)

Horror / Sciencefiction | 105 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titel: HvZ

Geregisseerd door: Brian T. Jaynes

Met onder meer: Melissa Carnell en Frederic Doss

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Humans versus Zombies

"The infection has begun."

Een groep studenten op zomerkamp worden blootgesteld aan een dodelijk virus, een organisme dat zich snel verspreid door menselijk contact. De geïnfecteerden worden gedreven door een onstilbare honger naar mensenvlees. Als ze naar huis keren, verspreiden ze de infectie over hun klasgenoten en andere nietsvermoedende burgers. Steeds meer studenten vallen ten prooi aan het virus hetgeen uiteindelijk leidt tot een epidemie. Temidden van de chaos brengt een beveiliger, die geobsedeerd is door complottheorieën, een groep studenten in veiligheid. Samen met een kleine groep burgers gaan ze op zoek naar meer overlevenden in een poging de bron van het virus te ontdekken en zo te wereld te redden.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Looking good

Trailer 3

Zin in. Geweldig fenomeen om een film over te maken. Tijdens mijn uitwisselingsproject in Baltimore ook gedaan, maakt het nog leuker. En Christine Quinn die eindelijk nu eens mag gaan killen in plaats van gekilled wordt. Al wat foto's van haar gehad via twitter, zombiedesign ziet er zeer aardig uit .

Naomi Watts

Release is in februari, goed nieuws .

avatar van Keane1983

Keane1983

Heel erg jammer...

Het concept is erg leuk bedacht alleen de uitwerking was in en in triest!!!

Acteerwerk is ver beneden peil als ook de manier van filmen en SFX.

De soundtrack is wel weer heel erg leuk (klinkt lekker).

Gore is wel lekker aanwezig maar ziet er niet goed uit (erg nep).

Ook het gebruik van knappe acteurs kan het geheel echt niet redden.

Ik kan er niet meer voor geven dan een 0,5*

Spijtig.

Begint nog vrij aardig. Uiteraard met één van de meest veelbelovende scream queens die het indy circuit kent. Maar Christine zal zichzelf niet zijn als ze eerst het loodje moet leggen. Zoals altijd. En zoals altijd doet ze dat in een bikini. Ook dat ze het HvZ concept erbij pakken is leuk.

Uitermate low budget productie natuurlijk maar het steekt allemaal wel goed in elkaar. Wat leuke vondsten, ziet er qua beeldkwaliteit niet verkeerd uit, zeer acceptabele gore en een cast die voor geen meter kan acteren. Wat ook nog lekkere over the top personages oplevert.

HvZ is best genietbaar, probleem is dat het op een gegeven moment wel klaar is. Wel overduidelijk dat Jaynes een liefhebber is maar qua creativiteit brengt ie veel te weinig. De koek raakt tegen het eind in een rap tempo op en duurt gewoon veel te lang.

Aardige onafhankelijke standaard oefening wat betreft het zombie thema. Maar haalt het echt niet bij Bloodlust Zombies van vorig jaar. Die deed veel meer goed, al hadden die wel een grote troef cast wise.

avatar van Boeikens

Boeikens

Toch eens naar op zoek gaan...

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Prima vermaakt met de film origineel begin je ziet weer eens waar de uitbraak vandaan komt, goed het acteer werk kan beter maar heb vele malen slechtere films gezien, helaas rennen hier de zombies ook weer.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zombies van het type supersnel en oerdom.

Uiteraard, zoals te verwachten, brak acteerwerk en soms totaal idiote handelingen.

Het ergste vond ik wel de vele ellenlange en zinloze dialogen.

De gore was dan wel bij vlagen vrij goed, maar dan ook het enige lichtpunt van de film.