• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Geoff Burton en Kevin Dowling

Met onder meer: Russell Crowe, Jack Thompson en John Polson

Plot The Sum of Us

"We're all just . . . The Sum of Us."

Een homoseksuele jongen en zijn buitengewoon tolerante vader zijn allebei op zoek naar de ware. Wanneer de zoon een relatie krijgt wordt dit enthousiast ontvangen door de vader, die daardoor zelf ook geprikkeld wordt weer een partner te vinden.

avatar van Sparkle

Sparkle

Mooie theaterverfilming over een dubbele tweestrijd: jong en oud; hetero en homo. Af en toe is de vader wel té tolerant dan in realiteit zou zijn maar dat wordt dan weer goed gemaakt door té intolerant van anderen.

De film draait niet over de homoseksualiteit in de eerste plaats, maar over de vader die een nieuw lief wilt - en dat is een leuke uitgangspunt voor zo'n film.

avatar van jassonn

jassonn

Ben het met Sparkle eens. 3,5 ster.

avatar van Deckard

Deckard

Moest deze film van mijn zus kijken zij is russell crowe fanaat, vond het wel een aardige film

avatar van Bartel

Bartel

vond het maar een saaie film eigenlijk maar ja dat is mijn mening

avatar van Dk2008

Dk2008

De relatie tussen pa en zijn vriendin was nog wel aardig, verder klopt het wel ik vond hem ook saai. De wending in het verhaal is ook niet wat ik had verwacht. Een film die eerder tragisch dan komisch is.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Dit is een mooie film op veel verschillende manieren!

We maken kennis met Harry en Jeff, zij zijn vader en zoon, hetero en homo. Eén ding hebben ze gemeen, ze verlangen beiden naar de genegenheid van een partner. Harry steunt zijn zoon hier volledig in, hij accepteert en steunt zijn zoon voor de volle 100%.

Dit is niet zomaar ontstaan, Harry is de zoon van een lesbische moeder. Haar onvoorwaardelijke liefde voor Mary, heeft hem geleerd dat liefde in veel gedaantes kan voorkomen, maar altijd warm en mooi is. Zo heeft hij ook zijn zoon opgevoed, die zich niet in het minst geremd voelt om zich te uiten over bepaalde behoeftes, geneugtes en verlangens.

Zijn vader vindt het alleen maar mooi, hij beschouwt zijn zoon als zijn beste vriend. Maar zegt ook gerust dat hij zich soms als een lompe heikneuter gedraagt. We zien twee mannen die veel van elkaar houden, maar elkaar soms wel achter het behang kunnen plakken.

Het verhaal is vrij luchtig maar wordt verderop in de film wat zwaarder van toon. Het verhaal heeft me geroerd en dat was niet - toen ik deze film ging kijken - wat ik had verwacht. Deze film laat weer even zien hoe mooi de liefde is, maar tegelijkertijd hoe kwetsbaar wij zijn. Hoe soms, hoe goed bedoeld ook, we elkaar ongewild pijnigen.

Deze film is me na de enigszins negatieve kritieken heel erg meegevallen. Het verhaal is mooi, diepgaand wanneer je er voor openstaat en een stuk serieuzer dan je in eerste instantie verwacht.

Een mooie toevoeging, althans ik kon het wel waarderen, waren de korte monologen welke direct in de camera aan de kijker werden verteld. Deze verduidelijken het verhaal of geven juist een extra dramatisch of komisch element.

Een film die mij heeft vermaakt maar ook heeft ontroerd. 4,5 ster!

avatar van gauke

gauke

Verfrissend, komisch, romantisch, uniek, onderhoudend en melodramatisch werk(je) over een vader-zoon relatie, dat langzaam toewerkt naar een emotioneel slot, gebaseerd op een succesvol toneelstuk, gebracht door een natuurlijk spelende cast. Het feit dat het van origine een stuk was voor het theater werkt zo nu en dan wat tegen de film, maar een kniesoor die daar op let.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een vader die nog met zijn volwassen, homoseksuele zoon samenwoont. Een mooi verhaal waarbij zowel vader en zoon op zoek zijn naar liefde. Het doorbreken van de 4de muur op sommige momenten geeft de film een luchtige toon mee. Desondanks weet de film tegen het einde wel een paar keer te ontroeren. Fijne personages en Jack Thompson en Russel Crowe hebben een goeie chemie als vader en zoon.