menu

Goodbye Christopher Robin (2017)

mijn stem
3,22 (114)
114 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Familie / Biografie
107 minuten

geregisseerd door Simon Curtis
met Domhnall Gleeson, Margot Robbie en Kelly Macdonald

Het verhaal volgt de relatie tussen A.A. Milne en z'n zoon Robin, de inspiratiebron voor het personage Christopher Robin uit de Winnie the Pooh-verhalen. Samen met zijn moeder Daphne en zijn oppas Olive wordt de familie meegesleurd in het internationale succes van de boeken. De betoverende verhalen brengen hoop en troost naar Engeland na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Maar met alle ogen gericht op Christopher, wat zal dit voor het gezin betekenen?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=IsAlKzokl-8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 22 maart 2018 in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros.)
UPDATE: bioscooprelease is helaas komen te vervallen!

avatar van Onderhond
3,0
Niet verkeerd.

Blijkbaar is er de laatste tijd weer wat interesse in oudere schrijvers. Op zich wel handig dat ik de verhalen achter de mensen meestal niet echt ken, zo blijven dit soort films toch ook nog enigszins onvoorspelbaar. Ditmaal A.A. Milne, schrijver van Winnie the Pooh.

Zoals wel meer wordt de mythe rond dit soort mensen een beetje overdreven in hun biografieën. Dat Milne als belangrijkste pion zijn natie weer geluk wist bij te brengen na de oorlog lijkt me iets teveel lof voor deze schrijver, maar dat hij met Winnie the Pooh een stevig succes vasthad lijkt me moeilijk te weerleggen.

De film is vooral fijn wanneer Milne en zoon de basis leggen voor het boek. Idyllische cinematografie, fijn acteerwerk en een warm en positief sfeertje zorgen ervoor dat het allemaal erg makkelijk wegkijkt. Het nodige drama op het einde van de film voelde dan ook een klein beetje geforceerd aan, maar in dit soort films wil men graag toch wat rise & fall verwerkt hebben, aan Curtis om daar net iets beter mee om te springen.

Verder een degelijke productie. Niet meteen de meest opvallende film, maar doet verder ook weinig verkeerd en met de goeie Pooh-verfilmingen in het achterhoofd (en dan denk ik vooral aan de laatste van Disney) toch best een leuke film.

3.0*

avatar van John Milton
3,5
Zozo. Dat schept toch verwachtingen ?

avatar van nepdance
3,5
De film net gezien en hij is me zeker niet tegen gevallen. Prima acteerwerk van met name Margot Robbie (prachtige vrouw) en Kelly Macdonald en niet te vergeten de kleine 'Christopher Robin'. Domhnall Gleeson vond ik heel af en toe iets te geforceerd over komen maar toch vind ik hem erg geschikt voor deze rol.
Ik kende het verhaal niet en ik moet zeggen dat de film het allemaal erg sfeervol in beeld brengt.
Verder ben ik het met Onderhond eens wat betreft het begin en het einde van de film.
Een welverdiende 3,5 aangezien ik positief verrast ben

avatar van mrklm
1,5
Een houterige vertolking zonder charisma van Domhnall Gleeson als de WOI-veteraan die wereldfaam verwierf als de schrijver van de verhalen rondom Winnie de Poeh en zijn vrienden, een karikaturale vertolking van Margot Robbie als diens onuitstaanbare vrouw (wat zien ze in elkaar?) en een veel te schattige Will Tilston als hun zoontje die model stond voor Christopher Robinson, geven aan dat acteursregie van Simon Curtis erg te wensen overlaat. Deze oppervlakkige biografie weet alleen punten te scoren wanneer Kelly McDonald en Richard McCabe [als het kindermeisje en de illustrator] verschijnen. Bovendien is het laatste uur een puinhoop waarin de film in sneltreinvaart nog even het verhaal van Christopher Robin als jong volwassene [een ondankbare rol voor Alex Lawther] er doorheen jast.

avatar van Flat Eric
3,5
Winnie the Pooh,
wie is er niet groot mee geworden?


Ik realiseer me nu pas hoe oud Winnie wel niet is.
Interessante film over de geboorte van het bekende beertje en een vader-zoon relatie. En een klein beetje aandacht voor PTSS-problematiek alhoewel dat destijds waarschijnlijk nog niet echt als ziektebeeld werd gediagnosticeerd.
De afstandelijkheid tussen zoon en ouders en de belangrijke rol van de Nanny is op zich zelf niet heel vreemd in die tijd. Daarom vond ik het mooi te zien hoe vader en zoon bij vertrek van Olive en moeder toch een min of meer betere en liefdevollere relatie kregen die vervolgens snel weer om zeep werd geholpen door de commercie en vroege vorm van marketing. Complimenten aan het aandoenlijke jongetje Billy Moon/Christoper Robin, hij deed het echt geweldig!

Dominootje
Nooit de geschiedenis van Winnie the Pooh geweten, erg interessant om te zien!
Verder geslaagde personages neergezet.

3,5
Toch wel een mooi filmpje. Is in den beginne even wennen aan het trage verteltempo, maar kijk je daar doorheen dan zie een fijn, subtiel portret van een ontluikende vader-zoon relatie. Erg mooi gespeeld door een innemende Gleeson en zijn filmzoon Moon, die zowel individueel als samen sterk, geloofwaardig spel laten zien. Robbie, wellicht de bekendste naam uit de cast, speelt hier als de wispelturige vrouw des huizes zeker niet slecht, maar blijft nadrukkelijk op de achtergrond in deze ingetogen maar geslaagde vertelling.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film over een schrijver wiens zoontje de inspiratie vormt voor een succesvolle boekenreeks. Een mooi, maar ook tragisch verhaal over de schrijver en oorsprong van Winnie the Pooh (tevens een interessant stukje geschiedenis) . De wrijvingen binnen het gezin en de moeizame vader-zoon relatie zorgen voor een aantal goeie scenes.

avatar van GGG
3,0
GGG
Mooie film maar iets wat triest verhaal...:(

avatar van Ste*
4,0
Mooi verhaal, dat heel prettig wegkijkt en netjes in elkaar zit.

Vooral de verdrietige ondertoon die altijd aanwezig is vond ik wel prettig. Een contrast met de vrolijke Disney-versie die er van Pooh geworden is en die we nu allemaal kennen.

Het is dan alleen wel jammer om te lezen dat alles niet even waarheidsgetrouw is (zelfs al is het gebaseerd op een biografie over A.A. Milne).

Goede vertolking van Domhnall Gleeson, die ik altijd erg graag zie acteren, hoewel hij eigenlijk wat te jong is voor zijn rol. Sowieso had de film lichtelijk castingproblemen, want vond de oudere Christopher Robin maar een vreemd mannetje.

4*

avatar van Woland
3,5
Warme film over Winnie-the-Pooh-schrijver A.A. Milne, zijn familie en in het bijzonder zoon Christopher Robin - en hoe hij tot zijn Winnie the Pooh verhalen kwam en hoe dit succes hun leven veranderde. Kort samengevat: behoorlijk. Iets langere versie: moeder is mooi maar egoïstisch en buit alle aandacht graag uit, Christopher Robin is vaak een beetje een vervelend enigst kind maar groeit dan ook niet in normale omstandigheden op, en A.A. Milne ziet uiteindelijk het licht. Verwacht geen Pooh-film (zoals het recentere Christopher Robin (2018), die ik eigenlijk verwachtte): dit is (bijna) puur een film over de schrijver en zijn familie. De film is verder degelijk en goed gemaakt en heeft het hart op de goeie plek, maar het is op momenten wat traag en weinig verrassend. Desondanks een mooie film en een ruime voldoende.

avatar van Tarkus
4,0
Verrassend goede en mooie film, boven mijn verwachtingen.
Prachtige cast, vooral de kleine jongen doet het uitstekend, maar was ook weer blij verrast bij het zien van Margot Robbie, van wie ik altijd al had gezegd dat ze een veelbelovende actrice was, ik ken haar al sinds de tijd dat ze nog in Neighbours optrad, en ze bewijst in deze film nogmaals dat mijn voorspelling is uitgekomen. Knappe aan haar is dat ze bijna niet meer te herkennen is sinds de tijd van 'Buren', en er in elke film die ik al met haar heb gezien er altijd wel een beetje anders uit ziet.
Maar deze prent dus, een waar gebeurd verhaal, dat zeer goed is gebracht, en de historie vertelt achter Winnie De Pooh.
De beide Wereldoorlogen spelen zeker geen onbelangrijke rol in dit verhaal.
Warm aanbevolen film !!

avatar van Phantasm
2,5
Je moet ervan houden, voor de echte liefhebber.

avatar van Bakshi
2,5
mrklm schreef:
Een houterige vertolking zonder charisma van Domhnall Gleeson als de WOI-veteraan die wereldfaam verwierf als de schrijver van de verhalen rondom Winnie de Poeh en zijn vrienden, een karikaturale vertolking van Margot Robbie als diens onuitstaanbare vrouw (wat zien ze in elkaar?) en een veel te schattige Will Tilston als hun zoontje die model stond voor Christopher Robinson, geven aan dat acteursregie van Simon Curtis erg te wensen overlaat. Deze oppervlakkige biografie weet alleen punten te scoren wanneer Kelly McDonald en Richard McCabe [als het kindermeisje en de illustrator] verschijnen. Bovendien is het laatste uur een puinhoop waarin de film in sneltreinvaart nog even het verhaal van Christopher Robin als jong volwassene [een ondankbare rol voor Alex Lawther] er doorheen jast.


Juist.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Het verhaal achter het verhaal van Winnie the Pooh. De film is vooral een oorlogsfilm zonder oorlog. Knap om te zien hoe WO I effect had op oa schrijver A.A. Milne, dat vooral door thuisblijvers sterk onderschat werd. Het zal wel zijn gevolgen hebben gehad bij het schrijven van Winnie the Pooh. Hoe dat tot stand komt lijkt hier en daar wat vanzelfsprekend, maar het hoort bij dit sprookjesachtige verhaal dat je meesleept in een kinderlijke eenvoud. Om dan wakker te schieten in een overweldigende wereld van succes. Het is geen intiem verhaal meer voor A.A. Milne en zijn zoon, omdat het dat wel is voor de rest van de wereld. Voorbij de helft van de film zakt het wat in elkaar. Maar in z'n geheel is dit best een mooie film. Al heeft het nooit de charme van het originele kinderverhaal zelf.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:18 uur

geplaatst: vandaag om 13:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.