• 9.197.172 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Richard Gray

Met onder meer: Jason Momoa, Cary Elwes en Anna Hutchison

Plot Sugar Mountain

Miles, die diep in de schulden zit bij een lokale gangster, overtuigt zijn vriendin Lauren en broer Liam om een verdwijning in scène te zetten in de wildernis van Alaska. Terwijl het stadje er alles aan doet om Miles te vinden begint de lokale sheriff te vermoeden dat er een vuil spelletje gespeeld wordt. Als de sheriff dichter bij de waarheid komt heeft Liam moeite om het geheim te bewaren. Samen met Lauren probeert hij de sadistische gangster en de hardnekkige politie voor te blijven voordat Miles voorgoed verdwenen is.

logo tmdbimage

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De vorige films van Richard Gray waren niet heel speciaal maar Sugar Mountain ziet er toch wel goed uit als ik de trailer zo zie.

avatar van Alathir

Alathir

Sugar Mountain eens opgezet. De film telt heel wat mooie landschappen en ook de soundtrack is nog wel rustgevend. Het keek best vlot weg, maar nu niet dat het echt super is, daarvoor was het op sommige momenten iets te saai. Niets is echter wat het lijkt en er gebeuren een aantal dingen die je niet kon zien aankomen, hoewel er ook zaken zijn die wel voorspelbaar waren.

Het einde is nog best goed met enkele aardige twists, dat doet wel weinig af aan het feit dat ik het acteerwerk van sommigen niet altijd even goed vond. De rol van Anna Hutchison was ook nogal onnodig uiteindelijk, wel jammer want had meer screentime van haar verwacht aangezien ze hier als derde naam bij de beschrijving staat. Als ze al 5 minuten meespeelt is het al veel... Hoe dan ook het is altijd fijn om ex-Spartacus acteurs bezig te zien in nieuw werk.

Geen slechte film maar had er enigszins meer van verwacht.

avatar van nereke

nereke

heel goeie film die zelden verveeld en niet voorspelbaar is .

avatar van mixmaster

mixmaster

Best een aardige film met een goed uitgewerkt verhaal, alleen vind ik dat de muziek niet altijd paste bij sommige scenes.

De rustige muziek loopt eigenlijk door heel de film heen en dat vind ik jammer, ze hadden er beter wat spannende muziek bij moeten doen, zeker bij de spaarzame actie scenes.

avatar van bjerik76

bjerik76

verhaal lijn deed me wat denken aan " A SIMPLE PLAN"

Het in scene zetten van een verhaal, wat steeds moeilijker te verantwoorden valt.

Een stel boeven, en relaties die uit de hand dreigen te gaan lopen.

alleen veel slechter uitgewerkt.

Mooie beelden van de natuur hier en daar, maar verder was ik alles weer snel vergeten.

avatar van frans123

frans123

Ik begreep 1 ding niet aan de film...Het einde.Dochter dreigt met een waarheid naar buiten te komen, over haar vader, de politie man , als hij de twee broers wil arresteren. De vader schijnt een bastaard te zijn, want moeder ging vreemd..".HIJ is je vader". Onduidelijk voor mij..wie is HIJ trouwens?. ER komt geen oude man in de film voor.....(wie helpt???)Ik heb de scene een aantal malen gedraaid , maar dat maakte mij niets duidelijker.Dan had ik wel een beter einde geweten...".Vader had incest met dochter."...Ja dat hakt er in!!!...dan laat hij de twee fraude broers wel gaan...lol En wat is er zo erg een kind te zijn van een andere vader??? Ligt de schaamte dan niet bij moeder??/raar....
Verder aardige film, niet hoogstaand, met een einde dat ik toch niet verwacht had. Zesje plus....

Reactie op frans123:

De moeder van de broers, de vrouw die aan longkanker is overleden, is vreemdgegaan met de vader van Lauren, de politieagent. Dus de vader van Lauren is ook de vader van Liam. Lauren en Liam zijn dus halfbroer en halfzus, omdat ze dezelfde vader hebben. En hij, hun vader, betrapte ze die ochtend dat ze samen geslapen hadden en wist natuurlijk dat ze broer en zus zijn en een seksuele relatie dus heel raar zal zijn.

Hopelijk is het nu duidelijk voor je

Niet super.

De film lijkt inderdaad wat weg te hebben van A Simple Plan, ook hier weer een plan dat niet zo simpel is en aardig uit de hand loopt. Alleen, Sugar Mountain is redelijk serieus wat z'n plotje betreft. Geen zwarte comedy om het allemaal wat luchtiger te maken.

Dat breekt de film naar het einde toch wat zuur op, want het plot wordt redelijk belachelijk zo. Da's niet zo erg in een comedy, wel wanneer je de film serieus moet nemen. Iets teveel twists en verrassingen die het verhaal in een andere richting stuwen.

Visueel is het wel aardig, soundtrack is ook redelijk sfeervol, behalve een aantal domme popnummertjes die in de film verwerkt zitten en de sfeer er toch wel meermaals uithalen. Acteerwerk verder wel oké, maar niet echt uitzonderlijk.

Mnee, als thriller/drama werkt het niet echt, beetje vreemd dat Gray dat zelf niet doorhad. Maar gelukkig qua setting en sfeer nog wel sfeervol genoeg voor de kleinste voldoende.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Trailer ziet er prachtig uit,de film hmmmmmmm na ja redelijk. Zeker mooie beelden,maar het verhaal wordt naarmate de film vorderd toch wel wat rommelig.2.5 stars.

avatar van Mr.Sinister

Mr.Sinister

Mooie beelden,traag en saai verhaal..twists kwamen te geforceerd over..gevalletje jammer.

avatar van IH88

IH88

Sugar Mountain

Sugar Mountain heeft alle ingrediënten voor een uitstekende zwarte komedie zoals Fargo. Helaas neemt de film zich veel te serieus, en het heeft allemaal meer weg van een drama. Maar de personages doen de domste dingen en het script hangt als los zand aan elkaar. De acteurs zijn ook niet al te best, en wat dan overblijft zijn de mooie plaatjes van besneeuwde landschappen.

avatar van kinkymen

kinkymen

Filmpje dat lekker wegkijkt, maar ga er niet teveel over nadenken, want sommige twists komen uit het niets en het acteurwerk is niet al te sterk.

Gewoon een filmpje die lekker wegkijkt met af en toe mooie landschappen.

avatar van schram101

schram101

In Sugar Mountainkrijgen ze het voor elkaar een stel karakters bij elkaar te schrijven waar je als kijker zó weinig sympathie voor op kan brengen dat je hoopt dat het misgaat. Daarbij worden ze ook nog eens vertolkt door de misschien wel slechtste acteurs en actrice van het westelijk halfrond. Pijnlijk. Momoa mag zijn gezicht nog een paar minuutjes laten zien maar heeft een té schamele rol om iets van de film te maken.

Film is overigens wel geschoten op een aantal mooie locaties maar door de tenenkrommende steeds herhaalde soundtrack valt daar maar met moeite van te genieten. Echt..als nagels over een schoolbord!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Sugar Mountain is een aardige weg kijkertje voor tussendoor. Simpel verhaal, er wordt redelijk geacteerd, maar de schitterende landschappen worden mooi in beeld gebracht en stelen de show. Gewoon gaan kijken op een regenachtige dag. Een 2.5

avatar van Lykky

Lykky

Prima film, goeie sfeer, maar een ontzettend stom, bijna soap achtig einde!

Maar dat is geen reden de film niet te kijken.