• 9.375.132 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Darby

Met onder meer: Jessica Lange, Gwyneth Paltrow en Nina Foch

Plot Hush

"Don't breathe a word."

Helen (Gwyneth Paltrow) denkt het helemaal voor elkaar te hebben, ze is getrouwd met Jackson (Jonathan Schaech) en betrekt een huis op het prachtige landgoed Kilronan. Daar ontmoet ze Martha Baring (Jessica Lange), haar schoonmoeder, die weduwe is en ziekelijk toegewijd aan haar enige zoon. Langzamerhand ontdekt Helen dat achter het vriendelijke uiterlijk van haar schoonmoeder een gestoorde manipulerende vrouw schuilt. Uiteindelijk bevindt ze zich in een situatie waarin ze moet vechten voor haar huwelijk, net geboren kindje en haar eigen leven...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Martha Baring

Dr. Franklin Hill

Clayton Richards

avatar van Black Math

Black Math

Een film met een erg jong ogende Paltrow. Ik heb niet echt veel met haar, het lijkt met nogal een wereldvreemd type gezien alle berichten over bijvoorbeeld de kaarsen die ze verkoopt, maar in deze film doet ze het best aardig, al valt ze in het niet bij Lange, die de schoonmoeder speelt. De film zelf voelt ondanks de korte speelduur toch een beetje langzaam en langdradig aan. Visueel gebeurt er echt helemaal niets, waardoor de jaren extra lijken te tellen: het lijkt eerder een film van begin jaren 90 dan eind jaren 90. 1,5*.

avatar van CocoNutz_IV

CocoNutz_IV

Altijd fan geweest van jaren '90 thrillers, maar deze had ik nog niet eerder gezien. Belachelijk slechte en voorspelbare film. Geen spanning, geen goede uitwerking van onderdelen die mogelijk interessant zouden kunnen uitpakken.

Schoonmoeder heeft wel een creepy blik, maar dat is denk ik een pleonasme

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeker geen vervelende zit, maar uiteindelijk wel een tegenvaller. Hush heeft een interessant uitgangspunt en ik vermoedde dat me een duistere en spannende film te wachten stond, zeker vanaf het moment dat Helen bedreigd en beroofd wordt. Helaas valt dat allemaal wel mee. Dat er uiteindelijk echt dreiging uitgaat van Martha kan ik niet zeggen, al ligt dat niet aan Jessica Lange. Zij en Gwyneth Paltrow doen het eigenlijk prima, maar het scenario zorgt ervoor dat het een beetje bij onderhuidse spanning blijft die maar niet tot uitbarsting wil komen.

Wel leuk om te volgen op zich (ook de climax), maar aan het einde van de rit is de conclusie dat het een vrij brave film is gebleken. Er had ook wat meer gedaan mogen worden met betrekking tot het verhaal van Jackson's vader, bijvoorbeeld door met flashbacks te werken of door de rol van Nina Foch uit te breiden. Overigens vond ik dat Johnathon Schaech, in tegenstelling tot de dames, volledig op de automatische piloot leek te draaien. Wat een duf personage zette hij neer.

avatar van Tiany

Tiany

Hush voor de 3e én ook laatste keer gezien vandaag. Een mens zijn/haar hersenen zit raar in elkaar, of wordt men gewoon kieskeuriger met de jaren, of zelfs slimmer ? Dat zal het zijn 7 jaar terug vond ik hem best boeiend en gaf 3*, maar dit keer vond ik dat de film traag en goedkoop over kwam, ook de softfilter vond ik overbodig. Het duurde te lang voor schoonmama haar slechte kant liet zien, er zat weinig spanning in de film. Nu nog 2*.