• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Ivo Novák

Met onder meer: Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík en Oldřich Vízner

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Léto s Kovbojem

Boba moet studeren voor zijn examen en gaat met zijn vriendin Doubravka naar het platteland. Daar negeert hij Doubravka volkomen en zij gaat de omgeving verkennen. Daar ontmoet ze de koeiendrijver Honza, die meteen voor haar valt, haar hoffelijk behandelt en haar wèl ziet staan. Zijn optimisme, directheid en houding tegenover het leven staan in schril contrast met die van Boba en bevalt Doubravka veel beter. Terwijl Boba ijverig studeert spendeert Doubravka haar tijd met Honza en gaat steeds meer voor hem voelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Een wat suffige romantische komedie, waarvan me na een aantal dagen bijna niets meer is bijgebleven. Nu ja, gratis als bonus gekregen bij de aanschaf van andere dvd's, dus zullen we een gegeven paard maar niet in de bek (of is het mond?) kijken!

Wel onthouden heb ik de scènes waarin openlijk geklaagd wordt over het tekort aan bepaalde voedingsmiddelen in de winkels en de nadruk die daar af en toe op wordt gelegd. Zoals een jongen die het hele dorp doorfietst om aan iedereen te melden dat 'er bananen in de winkel zijn aangekomen!' Of de verontwaardiging van de dorpsbewoners als Doubravka maarliefst vier gebakjes en een héél brood koopt ('die stadse mensen kapen alles voor je neus weg!).

Dit soort kijkjes in het Tsjechoslowakije van toen maken dit soort films dan toch nog wel bezienswaardig en uit te kijken. Het is me wel een raadsel dat dit dan nu weer niet is weggecensureerd?