• 9.370.192 stemmen

Zhong Hua Zhan Shi (1987)

Actie / Oorlog | 91 minuten

Genre: Actie / Oorlog

Alternatieve titels: Magnificent Warriors / Chung Wa Chin Si / Dynamite Fighters / Yes, Madam III / 中華戰士

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: David Chung

Met onder meer: Michelle Yeoh, Richard Ng en Tung-Shing Yee

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Zhong Hua Zhan Shi

"A Hong Kong classic."

Fok Ming-Ming is een huurlinge en vliegenier, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de autoriteiten wordt ingeschakeld om door te dringen in bezet gebied, waar zij de lokale bevolking leidt in een massaal verzet tegen de Japanse onderdrukkers.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Drifter Conman

YuLaw16

Een wat standaard film. 3/5

avatar van Quentin

Quentin

Leuke Aziatische variant op de Indy films, goed gedraaid en veel actie alleen klopt er historisch niet zoveel van.

avatar van stephan73

stephan73

Erg leuke avonturenfilm, met genoeg actie en humor.

De gevechten zien er goed uit en de overige actiescenes hebben een typische Hong Kong stijl, die lekker wegkijkt.

Ook was de Engelse dub (van de Nederlandse videotape uit 1987) niet eens zo slecht.

avatar van Lennert

Lennert

Leuk filmpje met spectaculaire actie die echter niet kan verhullen dat de film zelf als verhaal vrij weinig voorstelt. De typische Hong Kong humor werkt lang niet altijd en sommige personages waren heel vervelend. Daar staat wel tegenover dat de explosies en martial arts scenes erg goed gefilmd waren en Michelle Yeoh is in haar jonge jaren dermate vertederend om te zien dat de film toch goed uit te zitten is.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Indiana Jones meets James Bond meets Hong Kong martial arts. Zoals eerder aangegeven stelt het verhaal niet veel voor, en de humor is ook niet altijd van de bovenste plank, maar de vechtscènes zien er doordacht uit en zijn prima gefilmd. Een straf om Magnificent Warriors uit te zitten is 't in ieder geval niet, al had de film vijf minuten eerder mogen eindigen.

avatar van groente12

groente12

Leuke film met Michelle Yeoh in haar gouden periode.

De vecht scenes zijn echt heel erg vet gechoreografeerd en knap gefilmd. De humor is ook goed, maar op sommige momenten komt het te geforceerd over. Ondanks dat de film een klein budget heeft ziet het er allemaal spectaculair uit. De film is goed, maar naast de geforceerde humor heeft Magnificent Warrior ook een slechte einde.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zwaar vermakelijk.

Geweldige gevechten, af en toe redelijk groots opgezet zelfs. Schitterende choreografie zorgt ervoor dat alles tot op het laatste moment top blijft.

De pogingen tot humor waren wel pijnlijk, zo'n conversatie bij de executie maakt alles niet veel beter (ai wat was dat slecht). Echter is de rest zo ontzettend vlot verteld en vliegen de japanners je om de oren.

Alleen dat oorlog voeren op het einde ging af en toe veel te erg in de fout. Dat met die speertjes gooien en op elkaar schieten van 5 meter afstand, zag er zo slecht/goedkoop en gewoonweg triest uit. Heeft wel wat charme achteraf gezien, maar het viel een beetje op tussen de rest.

Veel bombastisch gedoe, dé reden waarom ik steeds meer HK flicks ben gaan kijken. Lekker!

avatar van Baggerman

Baggerman

Tja.

Helemaal fout natuurlijk, maar stiekem heb ik me toch niet verveeld. De geforceerde 'goede' boodschap aan het einde vond ik wel wat suf.

De gevechten waren af en toe wel erg mooi gechoreografeerd. Vooral Michelle Yeoh met zweep vond ik wel leuk en originieel. Tenminste, ik heb dat nooit gezien.

Ik vroeg me trouwens af waar die stad Kaal zich zou moeten bevinden. Oeigoeristan of zo?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Toffe film.

Eigenlijk stelt Magnificent Warriors niet bijster veel voor. Leuke avonturenfilm, leuke lompe humor, best aardige actie op momenten en een vermakelijk command and conquer verhaal. Wat doet die 4* dan links bovenin in beeld? Michelle Yeoh!

Want wat een fenomeen is ze toch. Echt genoten van haar martial arts scenes. Schitterende cinematografie. Jet Li, Jackie Chan, Gordon Liu, Chia-Liang Liu etc. vind ik allemaal groots op dit vlak maar niemand weet mij zo in vervoering te brengen als Michelle Yeoh. Haar techniek, suplesse, lenigheid gecombineerd met kracht blijven een lust voor het oog. Haar ballet achtergrond is hier debet aan en dat levert toch een aantal geniale scenes op. Vooral in die scene dat ze getest wordt door haar opa vond ik van ongekende klasse .

Eigenlijk qua film een 3,5*, qua film gewoon mediocre maar Yeoh tilt het toch naar ongekende hoogte. Dus ik doe gek, speciaal voor Michelle.

avatar van Metalfist

Metalfist

Vrouwelijke Indiana Jones in de Tweede Wereldoorlog

De laatste tijd ben ik aan het proberen om eens wat meer Chinese films te gaan zien. De liefde voor deze tak van de cinema is vooral gestart via de Jackie Chan queeste (met een kameraad besloten om heel zijn oeuvre te zien) maar via die films leerde ik een aantal interessante acteurs kennen waaronder Sammo Hung, Richard Ng en Michelle Yeoh. Dat Ng en Yeoh hier samen in meespeelden was natuurlijk al reden genoeg om de film aan te schaffen.

Al heeft David Chung misschien wel het geluk dat ik een zwak heb voor dit soort films waar een kleine groep rebellen tegen de schenen van de man gaan schoppen en zodoende hun onderdrukkers kunnen verslaan. De manier waarop dat hier gebeurt is soms erg knullig (het gooien met de speren zag er echt niet uit) maar de film straalt een zeker je m'en fous gehalte uit waardoor het vermakelijk is om te zien. Voor de rest veel typische flauwe humor zoals het gesprek over kinderen tijdens de executie maar het voelt allemaal lekker vlot aan. Waar de film op narratief vlak misschien wel wat teleurstellend is, wordt het geheel naar een hoger niveau getild via de talloze actiescènes. Niet alles is altijd even goed geslaagd maar het is een genot om te zien wat Yeoh, hier nog acterend onder de naam Michelle Kwan, allemaal uit haar mouw schudt.

Want van mijn recente kennismaking met Chinese cinema is Michelle Yeoh toch wel de actrice die er het meest tussenuit springt. Had haar wel eerder gezien in Tomorrow Never Dies (waar ik haar blijkbaar niet passend vond maar van de film staat me jammer genoeg niets meer voor) en Crouching Tiger, Hidden Dragon (de herinnering van de film is even wazig als bij TND maar volgens mijn bericht was ze daar degelijk) maar het was in Police Story 3 dat ze me echt wist te overtuigen. Ik heb dan ook de indruk dat ik beide films dringend eens moet herkijken want volgens mij doe ik haar te weinig krediet. Hier is ze in ieder geval wel weer op haar plaats maar oogt ze ook enorm aandoenlijk. Onvoorstelbaar eigenlijk dat ze in zo weinig films heeft meegespeeld. Dan heeft een Richard Ng wel wat meer op zijn naam staan maar die is dan ook heerlijk om te zien. Zonder twijfel één van mijn favoriete Chinese komische acteurs en ook hier heeft hij weer een aantal geweldige scènes.

Toch wel erg vermakelijke nonsens. Voor het verhaal moet je dit misschien niet zien maar ben je wat fan van de vaak flauwe HK humor en heerlijke vechtscènes, dan is dit uitermate interessant. Yeoh is weer even vertederend en dodelijk (die zweep!) als altijd en Ng is al fantastisch wanneer hij nog maar met zijn kop in beeld komt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Big fun. Het tempo is moordend, de vechtscènes zeer aardig, de overige actiescènes idem en het verhaaltje mager, maar niet onvermakelijk. Leuk, dikke 3,5 sterren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke aktiefilm met leuke vechtscenes die lekker wegkijkt.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Best vermakelijk om Michelle Yeoh eens

In actie te zien, I.p.v. de nodige mannelijke Kung Fu acteurs. Verder bevat e film genoeg vermakelijke actie om van begin tot eind te kunnen boeien.

Leuk voor Hong Kong liefhebbers.

Beetje overrated.

Vooral naar het einde toe gaat het een beetje fout met deze film. Wanneer de martial arts naar de achtergrond verdwijnt en er enkel wat explosieve actie en schietwerk overblijft verdwijnt de kwaliteit snel uit de film. Daar zijn ze eigenlijk nooit echt héél goed in geweest, Woo uitgezonderd.

Maar de martial arts scenes zijn gelukkig wél op niveau. Mooi, blits en goed uitgevoerd. Yeoh toont haar kunnen, al is dat dan vooral qua actie. Echt goed acteren doet ze het hier niet, gelukkig valt het niet echt op aangezien de rest van de cast ook niet meteen sterk bezig is.

Gelukkig veel actie zodat het eerste uur vlotjes voorbij rolt. Richard Ng zorgt voor wat leuke afleiding en een jonge Tung-Shing Yee (bekend regisseur ondertussen) doet aardig mee. Het is al bij al een aardig tussendoortje, beetje vreemd dat ik hem nog niet gezien had misschien wat toch redelijk bekend, maar echt hoge toppen scheren doet deze film niet.

Oh, en vooral die dub niet kijken. Onaanvaardbaar.

avatar van Basto

Basto