Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Jim Carrey, Carla Gugino en Angela Lansbury
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 10 augustus 2011
Plot Mr. Popper's Penguins
Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York, die plotseling zes pinguïns erft van zijn vader. Hij verandert zijn appartement in een wonderlijke winterwereld. Het blijkt niet makkelijk te zijn om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het hem steeds beter af. Ondertussen leert Popper ook het belang van familie en vrienden kennen. Zijn beroepsmatige en zakelijke kant begint langzaam af te brokkelen.
Tom Popper
Kent
Franklin
Rick
bawimeko
Slap. Een paar grappige Jim Carrey-momenten in een milde familie-komedie met een voorspelbaar verhaal.
underground
Heb hem gezien.
In het begin lekker gelachen en mooi vermaakt.
Na een tijdje begint het pinguin verhaal je echt te vervelen.
Niet echt een super film van Jim Carry.
+ Leuk verhaal.
+Goede acteur (Alleen in deze film niet echt goed).
+ Goed eind.
- Na een tijd vervelend.
- Heel erg voorspelbaar.
Voor een avondje als er niks op tv komt.
Mijn CIjfer : ***3.0***
Pa’s pinguïns.
Deze volgens standaard formule uitgewerkte familiefilm herbergt geen enkele verrassing, ondanks de dieren. Sterker nog, een en ander riekt naar eerder werk met Carrey waarbij de ex nog steeds lonkt, maar de acteur met het elastieken gezicht eerst moet worden ontdooit. Dat laatste neemt men in deze film vrij letterlijk wanneer eerst de vriezer moet worden opengezet om de geërfde pinguïns van pa in leven te houden.
Het verhaaltje levert clichématige taferelen op, maar het opgeklopte sentiment werkt omdat Carrey de luchtigheid op juiste wijze bewaakt. Door af en toe eens flink ouderwets te grappen en te grollen dus. En dat doet hij op voldoende wijze voor jong en oud.
Goed.
Rodger
redelijk.. Heb er af en toe om kunnen lachen.. maar ik heb betere gezien..
Ik vond het veel lijken op Liar Liar van Jim Carrey..
Het hele script..
2**
herder
Jim Carrey toch, kom aub met betere en interessantere films.
Zonde van jouw tijd en zonde van ons tijd.
Dennis Evahi
..hmmm...te kinderachtig? ..best wel. Echt heel grappig? .... niet echt. Slecht? ..mmmm, nee, niet slecht maar zeker geen hoogvlieger.
fcdenhaag
Verschrikkelijk. Carrey die alleen oog heeft voor zijn carrière ipv zijn kids en (ex-)vrouw. Waar kennen we dat ook alweer van ??? En grappig is hij ook al niet meer
m1chel
- 1948 berichten
Blijft leuk, blijft mooi gemaakt. Een echte familie film. Sommige mensen verwachten volgens mij een soort Ace Ventura of een Bruce Almighty ofzo. Dit is een compleet ander soort film. Als je niet van lekkere familie films houd dan raad ik je aan lekker een andere film te gaan kijken. De penguins zijn prachtig gemaakt, ik heb.hem gisteren HD voor de 2e keer gekeken en de CGI is gewoon erg goed gedaan, dus mensen die zeggen dat dat niet zo is die houden niet van CGI animatie of zijn toe aan een bezoek aan de plaatselijke opticiën.
Mrs.Congeniality
Leuke film voor het hele gezin. Het acteerwerk van Carry is ook weer als vanouds, al heeft de film wat minder grappen erin verwerkt wat we wel gewent zijn bij zijn films. Qua voorspelbaarheid is de film wat minder, maar toch is die leuk om te volgen
missy85
Ik ben GEEN fan van Jim Carry, in tegendeels zelfs. Maar die pinguins vond ik erg leuk
Daarom vond ik de film wel leuk, leuk verhaal, mooi gemaakt!
Vinco
Prima film van Jim Carry, wel wat voorspelbaar maar qua verhaal leuk en mooi neer gezet.
toetje1977
Met de kinderen (5 en bijna 3) gekeken en ons goed vermaakt. Leuke, gezellige familiefilm.
Davido
Lekker feel good movie.... Altijd leuk om tussen door te kijken.
Wij hebben er om gelachen!
martijn011
- 2034 berichten
Ondanks de veelal slechte recensies over deze film toch maar eens opgezet. Eigenlijk maar om één reden: Jim Carrey.
Alhoewel Carrey's vorige film Yes Man behoorlijk tegenviel wilde ik hem zeker nog een kans geven. Ben al jaren fan van zijn films en ken weinig komieken die zo'n leuk en grappig hoofd kunnen trekken.
Gelukkig herpakt Carrey zich in Mr. Popper's Penguins. Hij redt de film zowat in z'n eentje, want zonder zijn toedoen was het wel heel matig uitgepakt. Het verhaal stelt echt weinig voor en loopt keurig binnen de lijntjes en is geen seconde onvoorspelbaar.
Hier en daar een leuke grap, maar naar mijn mening had er meer gedaan kunnen worden met de pinguins, vooral omdat die in weinig komedies voorkomen. Maar de regisseur slaat de welbekende paadjes in met een ex-vrouw die toch wel terug wil, een hoofdrolspeler met een drukke baan en geen tijd voor kids enzovoort.
Zoals gezegd maakt Carrey er nog wel wat van waardoor de score nipt onvoldoende is. Wel leuk om een keer gezien te hebben.
Ritual
Vond het een aardige film.
Zitten een aantal erg leuke momenten in.
Gewoon een leuke familiefilm die goed wegkijkt.
Alleen Jim Carrey is niet helemaal mijn favoriete acteur hoewel hij in deze film goed te doen was.
Jessen0wnt
Ging wel.
Film was wel geinig maar had zonder Carrey's voortvloeiende en relaxte grappen geen inhoud om van te genieten. Maar klagen over iets wat niet is gebeurt is zinloos, vandaar mijn complimenten aan dit eindeloze talent. Qua verhaal lekker op safe maar wel voldoende, lekker simpel en lekker zoals altijd. Precies wat je nodig hebt met de oppervlakkige kerstdagen.
De beestjes zagen er onderhoudend uit, niet zo zeer realistisch maar wel meeslepend om niet het virtuele de overmacht te laten spelen. Animatie speelden mee, en was dus geen apart onderdeel, zoals in veel films wel gebeurt.
Voor tussendoortje is het prima te doen, alleen zowel inhoudelijk als qua uiterlijk is het verreweg van bijzonder of goed. Precies wat iedereen waarschijnlijk had verwacht. Sympathieke 2,5 ster
Lof78
Vond het een echte familie film.... dus goed voor de kerst!
Als het echte pinguins waren in de film, dan hebben ze een wonderful maar ook een ''hell of a job'' gedaan.... als het digitale pinguins waren (goed gemaakt zeg ... ik kon het verschil al bijna nie meer zien.
*** sterren
Hannibal
Ik zie niet zo vaak dit van soort films, maar dit zag er naar mijn mening toch behoorlijk beroerd uit.
Pssymon
Grote teleurstelling, kom tot jezelf man was helemaal verkeerd ingesproken.
ibendb
Jim Carrey is erg leuk in deze film. Mr. Popper's Penguins heeft een aardig verhaal, leuke personages en geslaagde grappen. Dit is een film om met het hele gezin samen te kijken, want alleen zal het je niet zo bevallen. 3,5*
adil12345
0.5 voor de moeite.
Misschien een optie om net als Val Kilmer alleen nog B of C films maken.
mnrk
I'm not coming into work today, because I have a pest problem....
Dit was gewoon een leuke en gezellige film....
Verhaal is in orde en wordt op een prima manier gebracht, en Jim Carrey is weer prima op zijn plek.
Hannibal
Vrij slaapverwekkende film met een afschuwelijke CGI, waar ik sowieso al niet erg van houd. Jim Carrey is een goed acteur, daar is geen twijfel over, en hebben we o.a. gezien in Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Man on the Moon en vooral in The Truman Show. Helaas leent hij zich ook graag voor dit soort onzinnige dingen, als hij zijn gekke bekkie maar kan trekken.
Ik heb geen enkele keer kunnen lachen om deze slapstick. Pinguins zijn leuke beesten hoor, maar pinguins met menselijke trekken zijn ongeloofwaardig en vervelend.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Grand Seduction
Komedie, 2013

Dolphin Tale
Drama / Familie, 2011
taxirestaurantzoopenguinex husbandlittle boyzookeeper doormanridebird hatching post-credits sceneduringcreditsstinger