• 9.372.704 stemmen

Alternatieve titels: Motorpsycho! / Motor Mods and Rockers / Rio Vengeance

Geregisseerd door: Russ Meyer

Met onder meer: Alex Rocco, Haji en Steve Oliver

Plot Motor Psycho

Drie rockende motorfietsers trekken verkrachtend en moordend door het Amerikaanse achterland. Tot zij op een man botsen die moedig genoeg is om zich te wreken op de aanval op zijn vrouw. Deze man stuit weer op een vrouw die door de bende voor dood is achtergelaten, en zij moet tegen haar zin met hem mee op zijn wraaktocht...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mug

Mug

Tegenvallende Russ Meyer [ja, ook ik had fijne avonden met RTL+]

Niet zo kleurrijk (ik heb het dan niet alleen over het feit dat de film zwart-wit is, ook de personages heb ik beter en flamboyanter gezien) helaas. Opvallend dat juist Meyer zelf floreert als het opmerkelijkste personage, de sheriff.

Motor Psycho vond ik veelal saai, er gebeurde gewoon te weinig naar mijn zin. De ontspoorde Vietnam-veteraan kwam me echt de keel uithangen.

Toch weet Meyer met geweldige camerahoeken de juiste proporties weer te geven.

Hoog camp-gehalte, vanzelfsprekend, maar dikke pret heb ik zelden beleefd tijdens de film.

[sjonges, alles wat ik nu schrijf is wel heel erg dubbelzinnig zeg]. Twee volle sterren.

avatar van bladonis

bladonis

O wow!

Eén van de vroegere, rauwe Russ Meyer films. Verrassend weinig blote tieten, wél een paar rondborstige dames!!

De film draait om een 'bende' van drie (tel ze, DRIE!) motorrijders, die de bewoners van een dorpje lastig vallen. Als ze het voorzien hebben op een mooie dame, komt haar man/vriend to the rescue. Dat kunnen de motormuizen natuurlijk niet over hun kant laten gaan! Als manlief van huis is, zien de nozems hun kans schoon, en randen het meisje aan..

Nu is de dierenarts boos, and this time IT'S PERSONAL!!

Deze film is misschien nog wel rauwer dan jaar- en genregenoot, de véél bekendere en beruchtere Faster Pussycat! Kill! Kill!! Toch heeft dit dezelfde thema's, maar hier zijn de nozems een stel verveelde greaser tienerjongens!

Ik vond hem écht goed! Van de drie bikers tot en met de dierenarts, én het vrouwtje dat net haar man heeft verloren, iedereen heeft wel een verhaal te vertellen.

Dit is een vroege rape-revenge, waarbij ditmaal de man achter de daders aangaat. En hij wordt geholpen door de adembenemende Haji! Ik weet niet in welke film ik haar beter vind, hier of in Faster Pussycat! Kill! Kill! Ook hier steelt zij trouwens moeiteloos de show! Ze komt wat laat in de film in beeld, maar áls ze eenmaal volop in beeld is, laat ze haar héle persoonlijkheid voor zich spreken!! Ze is gemeen, vuilbekkend, en op z'n zachtst gezegd niet erg aardig, maar ach.. het is Haji, en die mag dat. Alleen al voor Haji 4 hele dikke sterren!!

En dan te bedenken dat ze eigenlijk gecast werd voor de kleine rol van het vrouwtje van de dierenarts! Gelukkig zag Russ Meyer haar grote 'kwaliteiten', en bood hij haar de vrouwelijke hoofdrol van 'net geweduwde vrouw' aan!! En de rest is film-geschiedenis.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wat 'rougher' werk van Meyer, wat meer verhaal en wat minder naakt. Fijne revengefilm en voor die tijd is dit toch best wel een excessieve exploitation. Een aaneenschakeling van rapes en violence, ook wel erg fijne humor met seksuele toespelen. Vooral die suck it out scene, en dan dat gif uitspuwen. Meyer was de porno al vrij vroeg voor .

Cinematografisch ook best wel aardig, leuke vondsten, heerlijke editting en zijn camera angles waren ook weer geweldig, al was dit weer een film die meer plot based is waardoor hij het cinematografische ook wel een beetje laat schieten. Personages zijn ook niet zo absurd als dat we van hem gewend zijn, niet erg maar toch mis ik wel wat van die typische Meyer elementen maar toch nog een erg geslaagde film. Wat is Meyer toch enorm onderschat.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Toffe film van Meyer.

Leuk concept en de film liep lekker vlot. Zoals gewoonlijk is dit weer een gedurfde film van Meyer, Echt geweldig wat die allemaal toentertijd maakte. Stijl en sfeertje zijn perfect. Het einde was geweldig wanneer die leider van de groep wordt opgeblazen door een explosief. Dit was weer een geweldige, maar ook fijne Russ Meyer film. Ik hou sowieso erg van "Revengefilms". 4,5.

avatar van Theunissen

Prima filmpje van Russ Meyer met ook nog eens een goed en boeiend (zelfs spannend) verhaal. De film mag dan wel bijna 50 jaar oud zijn en er ook goedkoop en gedateerd uitzien (Toyota Land Cruiser was overigens de sponsor van deze film vanwege het toepassen van twee ervan) maar de uitvoering was gewoon dik in orde. Dat kwam vooral door de cast die het best goed en leuk deed en dan met name Alex Rocco (als de veearts Cory Maddox) en Haji (als de schone Ruby Bonner). Natuurlijk oogt het soms best amateuristisch en nep maar dat drukte de pret niet. De drie verkrachtende en moordende motorfietsers deden het trouwens ook leuk, die gast die gedurende de hele film zijn radio was aan het beluisteren (terwijl de andere twee zich vergrijpen aan de vrouwen) had wel iets weg van Van der Sar Het was ook heerlijk hoe de echte badguy van de bende op het einde compleet doordraait en zich in de Vietnam-oorlog waande. Hij riep ook de hele tijd "communist" De beelden van de omgeving (dat soort omgevingen past Russ Meyer heel vaak toe in zijn films) zagen er ook best fraai uit en de muziek was ook weer leuk. Gewoon een heerlijk min of meer realistische film van Russ Meyer waarvan men zo een moderne remake kan maken.

P.S. ook wel grappig die politieagent in de ambulance die denkt dat de vrouw van de dokter alles heeft uitgelokt

avatar van Woland

Woland

Maar eens begonnen met Russ Meyer, misschien één van de bekendere trash-regisseurs maar ook een die me eerder bijzonder slecht bevallen was (Faster, Pussycat! Kill! Kill!). Deze beviel me al een stuk beter, al kan ik ook hier net echt zeggen dat het me een genoegen was. Ook Motorpsycho! heeft een minimaal plot, ditmaal zijn het drie mod-achtige types op motors die zonder reden wat terreur zaaien, en we zien een paar moorden, aanrandingen en uiteindelijk komen ze een stel tegen die het wel met succes tegen ze opneemt. Maar ik zeg wel zien, maar we zien eigenlijk vrij weinig. Alle actrices hebben een enorm decolleté maar naakt zien we niet, ondanks het vele (gesuggereerde) geweld is er nul gore of bloed in beeld. En dan blijft over een heel rechttoe rechtaan verhaaltje met slechts een beetje spanning en hele matige acteurs en actrices.