• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Kenji Misumi

Met onder meer: Raizô Ichikawa, Michiko Sugata en Kei Satō

Gesproken taal: Japans

Plot Ken Ki

Hanpei wordt geboren uit de schoot van een bediende aan het hof. Men weet niet wie zijn vader is. Aangezien de vrouw een hechte band had met een hond, wordt de jongen Dog Boy genoemd. Hij groeit op zonder aanzien, in het huis van een oude samoerai. Als hij een baan als bloemist krijgt in het kasteel, leert men al snel dat hij zo hard kan rennen als een paard in volle galop. Als hij ook nog eens zwaardvechten leert van een ronin, wordt hij een moordenaar die zijn landheer moet beschermen tegen spionnen.

avatar van Prudh

Prudh

Niet al te best deze chanbara. Raizô Ichikawa ten spijt is dit maar een ongeloofwaardig broddelwerkje geworden. Ten eerste rent Dog Boy daadwerkelijk zo hard als een paard en ten tweede leert hij een onverslaanbare zwaardtechniek door simpelweg te kijken naar hoe een ronin oefent in de bossen. Ineens valt het kwartje en voila: een volleerd zwaardvechter is geboren. Zo heb ik ook leren auto rijden. Ik keek gewoon naar hoe mijn vader het deed. Op mijn vijfde was er al geen kind meer aan, ging ik gewoon even boodschappen doen een dorp verderop hoor. Ik kan plottechnisch redelijk wat zwakheden aan en van een B-film verwacht ik natuurlijk ook weinig, maar Ken Ki neemt een loopje met mijn acceptatiegrens. De gevechten zijn gelukkig wel een stuk beter, met een heerlijk eindgevecht als kers op de muffe taart. Het is ook dan pas dat de titel van de film eer aan gedaan wordt. Jammer genoeg is Ichikawa op vroege leeftijd gestorven, want hij zelf heeft wel charisma voor wat beter hack and slash werk. Daar valt dit alleen niet onder. Doe mij Lone Wolf and Cub maar (zelfde regisseur), die straalt een pak meer coolness uit!