• 9.376.444 stemmen

Geregisseerd door: Benny Chan

Met onder meer: Andy Lau, Nicholas Tse en Jackie Chan

Gesproken taal: Pools, Frans en Mandarijn

Plot San Siu Lam Zi

"In a land torn by strife, the righteous monks of Shaolin stand as a beacon of hope for the oppressed masses."

China is ondergedompeld in strijd als feodale krijgsheren al vechtend proberen hun macht uit te breiden in de naburige landen. Gevoed door zijn succes op het slagveld, spot de jonge en arrogante Hao Jie met één van de Shaolin-meesters wanneer hij deze verslaat tijdens een duel. Maar hoogmoed komt voor de val. Als zijn eigen familie wordt uitgemoord door een rivaliserende krijgsheer, is Hao gedwongen om zijn toevlucht te nemen bij monniken. Als de burgerlijke onrust stijgt en de mensen beginnen te lijden, besluiten Hao en de Shaolin-meesters om zich samen te wapenen tegen het kwaad van de krijgsheren. Ze lanceren een gedurfd plan om de mensen te redden en te vluchten!

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Ah, hier kijk ik al een tijdje naar uit. Ben zeer benieuwd, de trailer is in ieder geval interessant.

avatar van busy1981

busy1981

Deze film net gezien...erg,erg goed..mooi verhaal,mooie scenes en erg mooi eind

5 sterren is minimaal voor mij

avatar van RickZ

RickZ

Net gezien dit Chinese actiedrama. De actie valt toch wel wat tegen, met stokken tegen geweren duren de gevechten maar kort. De scene met Jackie Chan (met de bakpan) hoort niet in deze film thuis, het is immers geen komedie-actie. Het drama is, net als bij de meeste Chinese films, behoorlijk overdreven uitgevoerd en komt niet over. Wel voldoende maar niet meer dan dat.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

de scene met JC hoort er prima in thuis, hij kon namelijk zogenaamd geen echte kung fu maar heeft natuurlijk links en rechts toch wat opgepakt, en hij was de kok vandaar de pan.

avatar van knightfightx

knightfightx

een 5 ligt nog niet eens in de buurt van wat ik deze film zou geven.

6.7 op imdb? wat een lachertje!!!

Redelijk.

Wat eigenlijk niet goed genoeg is voor een high-budget werkje als dit. Met namen als Chan, maar vooral Lau en Bingbing mag je toch echt wel wat meer verwachten. Toch stelt de film op bijna elk vlak teleur.

Op de props en inkleiding viel weinig aan te merken, uitermate verzorgd een stijlvol. Da's ook zowat het enige wat echt vol wist te overtuigen.

Visueel is het vaak wat te donker, dit wordt best hinderlijk tijdens de actiescenes die zo niet echt uit de verf komen. Nu heb ik wel al donkerdere films gezien (Un Lac of Warriors And The Wolf, om dichter bij huis te blijven) maar die gebruiken het vooral als artistiek stijlmiddel, daar is in deze film niet echt sprake van vond ik.

De actiescenes overdag zijn meteen een stuk leuker, al valt ook hier op dat de editing niet ideaal is en de cuts niet het maximale effect uit de gevechten halen. Toch een gemiste kans, zeker omdat het budget er duidelijk wel was.

Het verhaal van Lau boeide ook niet helemaal. De komsiche stukjes met Chan waren eigenlijk nog het leukst, de rest was aardig melodramatisch, maar aangezien de personages wat doods blijven kon het zeker niet overtuigen.

Twee uur wordt dan ook een beetje te lang, terwijl het uiteindelijk toch allemaal nogal gehaast en warrig aanvoelde.

Al bij al haalt de aankleding het nog wel van de mindere invulling van actie en verhaal, van Benny Chan had ik eigenlijk ook niet veel meer verwacht, toch had deze film makkelijk heel wat sterker kunnen uitvallen. Jammer voor de Shaolins, ze hadden een betere film verdient, nu blijft het hangen op mooi ogende filler.

avatar van gauke

gauke

Een somber, overtuigend en spannend (verlossings)verhaal vol schitterende actiescènes met verbluffende martial arts en een imponerende cinematografie. Enige smetje: ik miste een inleiding, je ploft als het ware middenin een film en ik heb altijd wat tijd nodig om te weten waar het om gaat.

avatar van kathmandu

kathmandu

Goed, maar zoals al eerder aangegeven :

vooral tijdens de martial arts scenes veel te donker.

avatar van the new guy

the new guy

Nou, viel dat even tegen. Als groot fan van Chan is dit toch wel de grootste tegenvaller ooit.

Ik zal het even samenvatten voor geïnteresseerden:

1 uur en 3 kwartier huilende Chinezen aangevuld met 1 kwartier vechtscènes die zijn aangepast met SE.

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Tja! Je merkt duidelijk dat je wel een high budget Chinese film te maken hebt, decors en omgeving zijn erg mooi Beetje jammer dat het er niet helemaal uitkomt. De film duurt te lang en probeert veel te episch te zijn. Jammer, had er meer van verwacht en dat hadden ze makkelijk kunnen waar maken.

avatar van dwid

dwid

kathmandu schreef:

Goed, maar zoals al eerder aangegeven :

vooral tijdens de martial arts scenes veel te donker.

Slechte versie van internet geplukt ?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ziet er eigenlijk best vet uit! Ben doorgaans niet van dit type films, maar de trailer oogt prima!

avatar van sofripa

sofripa

Trailert is lekker. Dit soort films vreet ik wel

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Vond de film geen tijdsverspilling en redelijk tot op driekwart.Aardige geografie en filming e.d.
Maar dan komt de lijkt wel onvermijdelijke Chinese pathetiek weer fors op de voorgrond.
Irritant vind ik dat ondertussen worden.
Enige karakter waarvan de ontwikkeling redelijk geschets wordt is die van Hou, goed neergezet door Andy Lou.
Cao Man verandert van de ene op de andere scene ineens naar een uit een Japanse Manga weggelopen figuur. En waarom de mannen van Cao tegen het eind doorgaan met het zoveel mogelijk proberen vluchtende dorpelingen en monniken neer te schieten in plaats van zich af tevragen waarom en door wie ze volkomen platgebombadeerd worden is me ook een raadsel.

avatar van TheUsualSuspect

TheUsualSuspect

Flinke tegenvaller. Veel te veel drama en te weinig Shaolin. Ook konden de hoofdrolspelers mij ook niet erg raken op en of andere manier. Het bijrolletje van Chan is het hoogtepunt en zelfs dat viel me ook tegen

avatar van Raffael77

Raffael77

Onderhond schreef:

Redelijk.

Mee eens

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Mooie film ,viel zeer zeker niet tegen.

avatar van Ronhart

Ronhart

Mooie film, ook het contrast tussen de krijgers en de monniken en de overgang van krijger naar monnik is mooi neergezet. Sommig drama kun je zien als overdreven melodramatisch, aan de andere kant zet dat nu juist de verandering in waar de film over gaat. Dat is voor mij hier goed aangezet. De film had van mij wel wat korter gemogen op 3/4 verloor ik een tijdje de aandacht. De bijdrage van Jackie Chan zorgde ervoor dat het niet allemaal te bloedserieus werd.

Voor mij een ruime 7 dus 3,5***

avatar van Onslaught

Onslaught

Het blijft ontzettend jammer dat bioscopen in Nederland geen films uit Azië laten draaien. Vooral in de laatste 10 jaar heeft de Chinese en Zuid-Koreaanse markt een ontzettende groei doorgemaakt. op cinema gebied.

Shaolin verteld een erg mooi en ontroerend verhaal en brengt tevens een ontzettend goed geproduceerde film op het doek. De setting is geweldig, de martial arts choreografie is van het hoogste niveau en de acteurs acteren zeer goed.

Naar mijn mening is Shaolin een absolute aanrader voor martial arts fans, maar ook voor de standaard actie liefhebbers die openstaan voor films die niet engels zijn gesproken en uit Hollywood komen.

avatar van witboek

witboek

Een topper van een filmpje. die een goede boodschap nalaat.

avatar van janjansen

janjansen

Verbaasd mij altijd weer dat iedereen de film heeft gezien terwijl deze nog niet in Nederland geleased is

Als je daarop moet wachten kan je hoogstens twee or drie Aziatische films per jaar zien ...

avatar van janjansen

janjansen

Onderhond schreef:

er zijn afgelopen jaar meer dan 15 Aziatische films geleased dus 2 of 3 films per jaar is wat overdreven

avatar van fermarsu

fermarsu

wow, wat een geweldige film. Ik begrijp niet dat deze film op imdb een 6.7 krijgt. Als ik hier een 10 kon geven had ik dat gedaan, maar ja als 5 sterren het hoogst haalbare is, dan maar een 5!

Ik vond zowat alles leuk. Het had een IP Man sfeer, en Jet Li's Fearless martial art drama. Het verhaal had een mooie boodschap. Ik snap gewoon niet dat er iemand is die deze film waardeloos noemt. Ja als je van die crouching tiger flying daggers houdt ja, dan is deze film niet de moeite waard. Maar een beetje film liefhebber kan gewoon niet om deze film heen Top top top!!

avatar van tal1b

tal1b

janjansen schreef:

meen je 't serieus? 6 jaar geleden zou het me wél verbazen ja.

avatar van tal1b

tal1b

ben iets minder enthousiast dan de meeste hier. Vond, en vind meestal 't chinese drama gedoe iets te theatraal overkomen. De makeup (ketchup) vind ik ook wat ouderwets

avatar van Number23

Number23

Wederom een Chineze film die niet helemaal overtuigt en plat gelopen paden bewandelt, maar het is toch een goede film geworden door prachtige decors, traditionele kostuums, goede acteurs(Lau), coole wapens en Jackie Chan. Laatstgenoemde heeft een bescheiden rol, maar hij krijgt zijn momentje.

avatar van wartan

wartan

ik heb net vandaag deze film gekeken en het is mooi film

met jackie chan en jin wung en andy lu je mooi deze film kijken

avatar van stinissen

Groots spektakel maar weet het als een geslaagde film niet te halen door op sommige momenten te veel over the top te gaan en nog erger op sommige momenten flauwe en geforceerde humor toe te voegen dit was te vermijden geweest als Jackie Chan niet bij de cast was geweest.