• 9.376.793 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Evan Glodell

Met onder meer: Evan Glodell, Jessie Wiseman en Tyler Dawson

Plot Bellflower

"A love story with apocalyptic stakes."

Bellflower volgt twee vrienden die hun tijd verdoen met het bouwen van vlammenwerpers en andere wapens in de hoop dat er een wereldwijde apocalyps zal plaatsvinden die de weg vrij maakt voor hun denkbeeldige bende, Moeder Medusa. Tijdens het wachten op de totale vernietiging ontmoet een van hen een charismatische jonge vrouw waar hij verliefd op wordt. Al snel integreert hij in een nieuwe groep vrienden waarna het stel begint aan een trip van verraad, liefde, haat en extreem geweld, nog verwoestender dan die in hun apocalyptische fantasieën.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hankieh

Hankieh

Teaser te zien op IMDb

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Komt deze ook in de NL bioscoop?

avatar van louisvf

louisvf

Leuke trailer!

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Trailer heeft zeker mijn interesse gewekt, ben benieuwd!

avatar van Wouter

Ziet er niet best uit. Jaren negentig video. Dat hoeft toch niet meer met die moderne camera's?

jarno1975 (moderator series)

Ook al eens aan gedacht dat dat bewust bedoeld is?

Dat lijkt me heel stug.

jarno1975 (moderator series)

Waarom? Dat gebeurt zo vaak. Als een film afspeelt in de jaren '80 is het juist mooi als het er ook uitziet als een film uit de jaren '80.

avatar van Wouter

Maar dat is dus niet het geval. Het ziet er uit als een goedkoop televisieprogramma uit de jaren negentig. Niet als een film uit die tijd. Die werden namelijk gewoon op film gedraaid.

Nu ziet het er vooral goedkoop en amateuristisch uit. En dat dan op een ouderwetse manier.

Overigens kan die film dan nog best de moeite waard zijn, hoor.

• 2067 berichten

Het is soort van bewust gedaan:

Reviewers have noted the film's distinctive look, attributing it to Joel Hodge's shooting style and the one-of-a-kind camera designed and built by Evan Glodell, who combined vintage camera parts, bellows and Russian lenses, around a Silicon Imaging SI-2K Mini Digital Cinema camera.

Waarschijnlijk vanuit een beperkt budget besloten, want zoals in onderstaand filmpje te zien is, lijkt het echt allemaal maar bij elkaar geraapt spul te zijn.

‪Si-2K Portable Camera Rig‬‏ - YouTube

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Aparte film, eigenlijk meer documentaire-achtig. Actie is weinig van te merken, meer drama. Veel handcamera werk, wat ik opzich wel strak vond en leuk gedaan. Ik weet niet echt wat ik van het acteerwerk moet vinden, vond het meer dat de personen hunzelf waren. Typisch simpel Amerikaans.

Orginaliteit en camerawerk: *3.5

• 2067 berichten

Meestwerkje, waarbij ik het verkleinwoordje vooral gebruik vanwege de schaal van de film (low budget indie film) en niet vanwege de mate van kwaliteit, die torenhoog is. Maar om te beginnen bij het begin, de film is lelijk. Zoals al te zien is in het Youtube filmpje dat ik eerder poste is de camera echt bij elkaar geschraapt en dat zie je terug op beeld. Vage out of focus vlekken, vuil in de lens dat vol in beeld is, het is even schrikken, zeker na het zien van The Adventures Of TinTin in IMAX 3D wat letterlijk het tegenovergestelde is qua beeldkwaliteit.

Maar tegelijkertijd, de 'vieze look' past ook perfect bij de content van de film, want dit is een zwaar neerslachtig drama (nihilistisch zelfs) zoals er weinig zijn. Het verhaal over twee vrienden in een nietszeggend leven die dromen om ooit Lord Humungus uit The Road Warrior te worden, wordt heerlijk in beeld gebracht door debuut schrijver/regisseur Evan Glodell (die ook de hoofdpersoon speelt). Het is tegelijkertijd chronologisch en niet, in de zin dat de film duidelijk van begin naar eind werkt maar terug grijpt naar eerdere scènes om daar verder over uit te wijden (en zo nieuwe connecties legt.

Visueel blijft Glodell ook constant interessante dingen visueel doen, waardoor de hele anarchistische en chaotische sfeer er goed in blijft. Over de cast kan ik kort zijn. Het zijn allemaal duidelijk non-acteurs, en zoals Movie-Addicted hierboven zegt, is het overduidelijk dat ze voor het grootste deel zichzelf spelen. Daardoor is het acteerwerk dragelijk ook al valt het een beetje door de mand in de meer dramatische momenten van de film. Ik vond het zelf de film niet omlaag halen, maar het is overduidelijk aanwezig.

SaNDuTjE

Bedankt Mr_White, mijn interesse is gewekt

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Haal in vredesnaam de aanduiding "actie" weg!

• 2067 berichten

Haha, 'Actie' is inderdaad een aanduiding die hier niet thuis hoort.

jarno1975 (moderator series)

Daar zit ook niet voor niets een knop "corrigeren". Kun je hier wel gaan lopen blaten als er iets niet klopt maar je kan ook zelf even een correctie insturen.

SaNDuTjE

IMDb zegt hetzelfde dus helemaal raar is het niet. Wil niet zeggen dat die het goed hebben natuurlijk.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Actie zit er heel weinig in, maar in enkele scene's. Lekker laten staan zou ik zeggen

jarno1975 schreef:

Tja, ik heb al jaren geprobeerd om Drag Me To Hell te laten classificeren als een Horror/Komedie in plaats van een Horror/Thriller, maar blijkbaar is 'Horror/Thriller' de officiële aanduiding en die geldt dus. En IMDb heeft het op dat vlak ook wel eens mis.

Mij maakt het niets uit overigens, ik kijk zelden naar het aangegeven genre en laat me meer leiden door de stijl van de film zoals die voortkomt uit de plot synopsis of de trailer. Maar puur voor de duidelijkheid, dit is 10% Actie en 90% Drama, waarbij de actie ook nog eens zo on-Hollywoods is dat je je verwachtingen toch het beste aan de kant kunt leggen.

SaNDuTjE

Prima film die op eigenzinnige en nogal deprimerende wijze de wereld en denkwijze van 2 vrienden laat zien.

Het is belangrijk dat je geen actiefilm verwacht met stoere auto's en dito karakters omdat deze indruk wel enigszins wordt gewekt met de poster en genreaanduiding. Wat je vervolgens wel krijgt is een mooi gefilmd en naturel geacteerd drama die soms wat naargeestig aandoet. De sfeer die wordt neergezet door Glodell als regisseur is alsof ieder moment de wereld vergaan kan. Vooral Aiden (Wiseman) straalt in z'n rol iets uit waardoor je je ongemakkelijk gaat voelen.

Eigenlijk blijft het voortdurend onduidelijk waar de film nu heengaat en hoe deze zal eindigen, ondanks de flashbacks tussendoor. Dit maakt het wel samen met het lage tempo toch soms wat minder interessant, vooral in het begin.

Neemt niet weg dat het over het algemeen een boeiende film is die op een verrassend wijze een niet alledaags plot uitwerkt.

Mr_White schreef:

Imdb geeft 3 genres aan, actie, drama en romantiek. En die staan altijd in willekeurige volgorde (alfabetisch namelijk). Ik heb de film niet gezien dus kan ik ook moeilijk bepalen welke 2 genres er het beste bij de film passen. Als mensen denken dat drama/romantiek beter bij de film past dan kan degene een correctie hiervoor insturen.

avatar van Theunissen

Verrassende leuke en zeker ook goede film. Bij het lezen van het verhaal denk je al gauw aan een dertien in een dozijn film maar dat is het zeker niet. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar, is boeiend en de uitvoering is gewoon uitstekend (komt vooral door de cast). Het eerste uur draait vooral om romantiek en vriendschap. Daarna gebeurt er iets (wel cliché en zat er ook wel dik in) waardoor de romantiek en vriendschap omslaat in bedrog, jaloezie en wraak. Dat laatste neemt overigens best extreme vormen aan. De laatste 20 minuten zijn overigens soms best heftig maar ook verwarrend.

De cast (het waren voor mij allemaal onbekende acteurs en actrices) deed het prima en Rebekah Brandes als Courtney mocht er zeker wezen (de ietwat mollige Jessie Wiseman ook wel). De beelden zagen er overigens best zeer kleurrijk uit en ook enkele camera beelden zien er best apart uit want een aantal beelden is gewoon opgenomen met een vuile (soms heel erg vuil) camera lens wat best grappige beelden en effecten geeft. Op een gegeven moment dacht ik dat er een haar op mijn TV zat maar dat bleek dus door de vuile camera te komen. Ik probeerde het ook nog weg te vegen De muziek was overigens ook best fraai.

Kortom een zeer verrassende film die zich prima wegkeek.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Erg mooie film, iemand iets meer informatie over de soundtrack, welke erg mooi is? Ik kan wel titels van de nummers vinden maar niets van artiesten o.i.d

edit: al gevonden, Jonathan Keevil. Erg onbekend blijkbaar.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Leuke verrasing klein beetje cult en b film maar wel goed.

avatar van tmrs

tmrs

Ik vond het maar een B film jammer had hier meer van verwacht

avatar van movie freak84

movie freak84

MoFeDu schreef:

Trailer heeft zeker mijn interesse gewekt, ben benieuwd!

nou ik dacht dat het ook wel wat zou worden , viel me weereens vies tegen.

ik had al niet teveel actie verwacht en dat moet je ook zeker niet doen als je deze film gaat kijken want dat komt er bijna niet in voor en het verhaal was nou ook niet echt speciaal .

ik denk dat een 2.5 nog hoog is

avatar van Jente

Jente

zeer goede film,

wel zeker geen actie maar vooral drama,

personages zijn wel super uitgewerkt!

avatar van erik1677

erik1677

Nee! vond er maar weinig aan.

Wat een oeverloos genuezel in deze film zeg.

En actie? Echt nul,nul.

Vond personage woodrow soms echt regelrecht irritant.

En de dialogen soms tenenkromend slecht.

Naar het einde toe word de film wel iets beter, maar nog steeds niet zo goed om van een topper te spreken.

Nee niet aan mij besteedt.