• 9.372.704 stemmen

Geregisseerd door: Antonio Negret

Met onder meer: Jim Caviezel, James Frain en Diora Baird

Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans

Plot Transit

"This is not a perfect getaway."

Een groepje dieven heeft net een bankoverval gepleegd en is op de vlucht geslagen. Ze komen een stadse familie tegen. Op een parkeerplaats stoppen de dieven de buit in de wagen van de familie en wanneer de familie met de wagen wegrijdt, krijgen zij de gevaarlijke criminelen achter zich aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Diora Boop

En dan hebben we het gelijk gehad met de positieve punten, gelukkig zijn het twee flinke. Lieve heer, wat een ellende krijg je hier voorgeschoteld. Ergste is nog dat de film erg aardig begint, visueel ook wel te pruimen, fijne serie cast (Frain, Perrineau) plus persoonlijke lieveling Baird. Film begint aardig en al de vernietigende kritieken leken me wat overdreven maar naarmate de film vordert wordt het toch gauw zwaar dramatisch...

... de onlogica, de irritante personages, het tenenkrommende acteerwerk, de totale chaos en tot slot ook nog de dood van Diora (al is ie wel cool overigens). Zo underused ook in Transit. Negret gebruik elk voorspelbaar cliche, probeert geen enkel moment iets creatiefs te doen, spanningsboog ontbreekt volledig en de climax is om de ballen uit je broek te lachen. Aan de andere kant ook weer niet, diep van binnen huilde ik. Die shootout op het einde takes the cake en dan dat gezanig tussen Caviezel en Rohm. Nee onsamenhangende chaos, probeer dit te mijden of zet 'm uit nadat Baird's personage de tas uit de kofferbak heeft gepakt. Downhill from there.

avatar van Jemoeder64

Jemoeder64

Dit is echt een ongelovelijke klotefilm. Ik geef em een 3 uit 10.

1 voor die geile kop en 2 voor die chille tits!

Naast die chiks is het echt walgelijk. Het verhaal kent geen diepgang in detail en veel, maar dan ook veel, te voorspelbaar.

Wat moet de wereld hier mee aan?

groetjes

kat

avatar van perceived

perceived

Mager en toch best oké.

Script is zwaar onder de maat en voorspelbaar. Originaliteit valt er niet of nauwelijks te bespeuren. Acteerwerk is matig maar goed te verteren. Camerawerk is niet al te best maar voor een low budget productie goed te doen.

En toch... al met al zeker geen vervelende zit. Voornamelijk te danken aan het vlotte (en helaas dus ook zwakke) verhaaltje. Keek lekker weg, maar ben het eigenlijk ook alweer vergeten. 5/10*

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Inderdaad een must see. Lekker spannend, veel actie. Dus gewoon kijken!!

avatar van Waackx

Waackx

De poster en de voorgevel van Baird zijn de beste dingen van deze film,
voor de rest is het allemaal matig tot slecht te noemen.
Alleen al de samenstelling van het gezinnetje en de criminelen is al cliche.
Altijd 2 kinderen en altijd heeft 1 van de kinderen afwijkend haar ten opzichte van zijn ouders.
Altijd 2 blanke mannen, een blanke vrouw en 1 donkere man (waarom nooit een donkere vrouw bijvoorbeeld).
De actrice die de moeder speelt, is echt dramatisch slecht en Caviezel zelf is ook al niet veel beter.
De film zit vol met fouten,cliches,onoverzichtelijk camerawerk en onwaarschijnlijkheden;
Moedertje slaat raampje in en binnen 1 seconde weet ze zich door dat kleine raampje te ontsnappen.
84 minuten verspild van mijn leven die ik nooit meer terug krijg.

avatar van schram101

schram101

Tja, op de één of andere manier zet ik dit soort B-filmpjes toch altijd graag op. Meestal maar één bekende naam, een makkelijk plot en het gros haalt de bioscoop niet eens. Toch wil er nog wel eens een verassing bij zitten. Helaas stijgt Transit nergens boven de middelmaat uit. De visueel belachelijk slechte autoscene's zijn vooral ergeniswekkend en ook het verloop van het verhaal wil niet echt boeien. IJzersterk acteerwerk hoeven we natuurlijk niet te verwachten, maar een klein beetje meeleven met de personages is toch wel belangrijk. Helaas wil ook dat niet echt vlotten waardoor Transit redelijk uit te kijken valt, maar uiteindelijk ook niets bijzonders heeft.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tsja, wat moet ik hiervan zeggen. Het had een vermakelijke leegloop actiefilmpje kunnen zijn maar ik zat me regelmatig gewoon zwaar te irriteren. Vooral om het acteerwerk van alle partijen dat gewoon tenenkrommend was. Daarnaast de hoeveelheden onlogica en zelfs vele actie/achtervolgingsscenes zijn bloedirritant gemonteerd, met vaak vreselijke muziek. James Cazeviel was gewoon net een ongeintereseerde dweil en die kop van die bad-guy was al helemaal om te gillen, met daarnaast nog zijn lompe en lachwekkende handlangers. De film wil nog wel vaak geweldadig uit de hoek komen maar verder is het gewoon zwaar mislukt.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Als Jim Caviezel gaat kamperen loopt het meestal niet goed af...

De vorige die ik met hem zag was Long Weekend, maar dit terzijde

Ik vond Transit een hele goeie en spannende film.

Een bende die hun buit de grens laat overbrengen door onschuldige vakantiegangers, dat zorgt voor een boeiende thriller.

De boeven waren ook echt slecht, vooral de leider was zo een koele meedogenloze bad guy.

En het verleden van Nate als gedetineerde, welliswaar door fraude, kwam goed van pas om voor de nodige spanningen tussen de familie te zorgen.

Goede film!

avatar van voomzap

voomzap

Prima thrillertje die ik bijna niet was gaan kijken door de lage beoordelingen. Toch maar eens aangezet en het blijkt weer eens dat ik me er, in tegenstelling tot anderen, prima mee vermaakt heb. Het verhaal rammelt hier en daar ietwat en de toevalligheden moet je af en toe ook met een korrel zout nemen, maar verder gewoon vlot, (beetje) spannend en zeer vermakelijk filmpje!

avatar van Davezelf

Davezelf

Leuk, uiterst vermakelijk. Een beetje het "American Home/Family Protection Feel" Je moet een beetje van het genre houden. Een 3-tje. Een redelijke spanningsopbouw, en manlief blijkt gelukkig geen Rambo. Een paar onuitgewerkte plots over de kids, had iets meer verwacht van de oudste.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een viertal overvallers hun buit verstoppen in de auto van een gezin op vakantie. Een aardig plot voor wat in feite één lange achtervolging is. Helaas hangt het wel van toevalligheden aan elkaar en zijn de personages nogal standaard. Maar wel vermakelijk en ook de moerassige omgeving werkt in het voordeel.

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke actiefilm, verder niet echt iets nieuws onder de zon wat betreft het genre.

Met de standaard bad guys, al moet ik zeggen dat Diora Baird een zeer leuke toevoeging is.

Het verhaaltje is nietszeggend, de film moet het dan ook meer van de actie hebben. Wat wel enigszins is gelukt. Er zitten een paar leuke achtervolgingsscènes in en wat schietactie.

Op het acteerwerk heb ik niks aan te merken, degelijk gedaan. Kan ook niet anders met enkele bekende namen als: James Caviezel en Harold Perrineau.

Al met al een redelijk vermakelijk tussendoortje voor als je niks te doen hebt en niet teveel wilt nadenken.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller/misdaad/actiefilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteur Jim Caviezel...

Prima achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Redelijk mooi HD kwaliteit breedbeeld (teveel zwarte kleur)...

Prima camerabeweging...

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Transit is zo éen van die kleine films die beter doen dan de doorsnee actiefilms met Statham of Stallone of anderen van de laatste jaren. Met een relatief onbekende cast en regisseur (wel bekende tienersterren (maar weet niet van waar) als de kinderen van het hoofdpersonage) heeft deze film mij zeker positief verrast. Transit houd het - zeker de eerste helft - zeer simpel qua opzet en verhaal maar door het simpel te houden werken ze het wel zeer degelijk uit. Met sterk, rauw, maar toch gelikt camerawerk heeft de film een geheel eigen sfeertje. Dat de personages weinig ontwikkelen vind ik niet erg, net doordat er al van alles aan de gang is bij zowel het gezin als de badguy's bij het begin van de film en dit mondjesmaat losgelaten op de kijker word vond ik deze werkwijze best verfrissend. Overdreven actie en grote actie moet je niet verwachten. Door de bewuste kleinschaligheid hangt er soms eerder een horror-sfeertje over de film dan een actiefilm en de locaties zijn wel schitterend gekozen. Het deed wat denken aan de film 'Duel' van Steven Spielbergh maar op een andere manier. Naar het einde toe gaat de film soms wat uit de bocht qua logica terwijl het in de eerste helft best realistisch bleef. Door die paar uitschuivers naar het einde toe is de film nét niet sterk genoeg om de betere Statham-films te overtreffen maar onderdoen moet hij evenmin.

Transit is een must-see als je fan bent van de Statham, Trejo, Stallone en ga zo maar verder-actiefilms die nauwelijks de bioscoop halen. Met een minder bekende cast en regisseur maar met een solide script en sterk camerawerk kan deze film zich makkelijk meten met bovenstaande voorbeelden

avatar van jippie2010

jippie2010

Hier kan ik dus helemaal niks mee.

Het camerawerk is werkelijk waar belabberd. Schokkering, te close, gaat alle kanten op,

alsof het moet verbloemen dat het een low-budget film is. Daarnaast is het kleurgebruik ook

ontzettend lelijk en werd ik moe van de continue bezwete koppen.

Het simplistische verhaal en het karige acteerwerk hielpen ook niet mee. Kansloos. *1.0

avatar van Brabants

Brabants

Transit is een film waarbij het klemmende sfeertje bij mij zeker werkte. Ongelooflijk wat een man met goede intenties allemaal kan overkomen. Je begint er zelfs in mee te leven. Goed hoor.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Voldoende actie, maar tes over de ganse lijn de middelmaat, blaast je nergens omver, voor een keer çva en that's it.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Deze film kwam laatst op tv.

En eigenlijk best een goede en spannende film.

Normaal irriteer ik me vaak aan de schokkende beelden en camerawerk, maar bij deze film was het niet 'te' overdreven. Je kreeg ook genoeg rustige beelden te zien.

Het verhaal is dom en simpel, maar het wordt allemaal snel, effectief en pittig gebracht.

Niks op aan te merken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uiterst simpele misdaadthriller met een enthousiaste regisseur, die uiteindelijk op het vlak van kwaliteit simpelweg tekortschiet. De actiemomenten ogen rommelig in elkaar gezet, met onlogische montages en vaak lelijke zoom-ins die de adrenaline uit zo'n situatie volledig wegnemen. Acteerwerk is bovendien niet heel speciaal, maar Transit is verder wel lekker kort en kent een degelijke finale. Er rijden genoeg auto's in sneltreinvaart voorbij en onnodige plotwendingen worden gemeden, waardoor je als kijker garant staat voor snel vermaak. Regisseur Antonio Negret zou zichzelf er goed aan doen om de stilering van medecollega Wayne Kramer te bestuderen voor optimaal spektakelplezier.