Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Antonio Negret
Met onder meer: Jim Caviezel, James Frain en Diora Baird
Gesproken taal: Engels, Pools en Spaans
Plot Transit
"This is not a perfect getaway."
Een groepje dieven heeft net een bankoverval gepleegd en is op de vlucht geslagen. Ze komen een stadse familie tegen. Op een parkeerplaats stoppen de dieven de buit in de wagen van de familie en wanneer de familie met de wagen wegrijdt, krijgen zij de gevaarlijke criminelen achter zich aan.
Nate
Kenny
Evers
Dallas
Semsoethot
Typisch een film waar geen acteurs voor nodig zijn. Alleen stoppelbaarden, kartonnen koppen, dikke tieten en scheurende karren. Beter dan vervelen en een half puntje extra voor de mammae van Diora Baird.
Norman Mailer
Broddelfilm. Lag mijns inziens niet aan het acteerwerk. De boeven deden boeverig, en Caviezel kijkt gewoon getormenteerd – daar huur je hem tenslotte voor in.
Maar het boeit gewoon allemaal niet, geen moment. De aaneenschakeling van infantiele, of volkomen onwaarschijnlijke, beslissingen die de karakters nemen, is daar waarschijnlijk debet aan.
En voor de poenten van die Diora Baird geef ik geen extra puntjes.
Noodless
Een leuke, vlotte thriller met veel actiemomenten gefilmd in een mooie omgeving. Het concept is wel voorspelbaar, maar de film weet de kijker voldoende te entertainen.
Het acteerwerk vond ik gewoon middelmatig. In ieder geval het stoorde mij althans niet.
Diora Baird mag van mij ook eens een hoofdrol krijgen
7/10
DiDa
schram101
Leuke trailer. Film zal nergens bijzonder worden, maar ziet er uit als makkelijk kijkvoer. Even binnenhalen dit binnenkort.
josjansen
Zeer goede actie film snap niet dat veel mensen deze film niet konden waarderen...
Oliveri
Film begint sterk maar wordt naar het eind toe te ongeloofwaardig om hier een hoge score aan te geven.
Timonius
Vond hem wel lekker weg kijken . Een beetje old school actiefilm. Niet teveel bij nadenken!
Rickmans
Slechte recensies zeg... Ik vond het een lekkere wegkijkfilm. Spanning bleef gedurende de hele film, dus het kijken waard hoor.
Dobbel
Het is niet een zeer goede actie film, maar wel een vermakelijke film,
mixmaster
lekkere vlotte actiefilm met spanning en leuke actie. alleen jammer dat er veel close-up beelden zijn tijdens de actie.
voor de actieliefhebber is dit een goeie film , simpel verhaal maar de actie maakt alles goed.
Filmfan74
Heel aardig gelukte thriller, met name door de mysterieuze locatie, sfeervolle kleuren en goed camerawerk. Er zat een compleet onverwachte wending in die ik niet aan zag komen, altijd leuk!
Waackx
De poster en de voorgevel van Baird zijn de beste dingen van deze film,
voor de rest is het allemaal matig tot slecht te noemen.
Alleen al de samenstelling van het gezinnetje en de criminelen is al cliche.
Altijd 2 kinderen en altijd heeft 1 van de kinderen afwijkend haar ten opzichte van zijn ouders.
Altijd 2 blanke mannen, een blanke vrouw en 1 donkere man (waarom nooit een donkere vrouw bijvoorbeeld).
De actrice die de moeder speelt, is echt dramatisch slecht en Caviezel zelf is ook al niet veel beter.
De film zit vol met fouten,cliches,onoverzichtelijk camerawerk en onwaarschijnlijkheden;
Moedertje slaat raampje in en binnen 1 seconde weet ze zich door dat kleine raampje te ontsnappen.
84 minuten verspild van mijn leven die ik nooit meer terug krijg.
alvinvdv
Zeer voorspelbare en matige film bij tijden wel goede actie en spanning.
Goed als je veel tijd hebt.
Met veel moeite 2,5*
DiskjockeyEast
welke wending???
DiskjockeyEast
Aardige film, maar met name de vrouwelijuke cast is tenenkrommend slecht.. Vooral het blondje (incl cup D) bij de criminelen is totaal ongeloofwaardig. De badguy kan er mee door en ik zat me ongelooflijk te irriteren wat een mietje die Jim caviezel speelt.... Film had wat meer in balans gemogen. Wel geschikt als tussendoortje, maar zal niet in mijn top 100 voorkomen. Vooral door de slechte casting.
schram101
Tja, op de één of andere manier zet ik dit soort B-filmpjes toch altijd graag op. Meestal maar één bekende naam, een makkelijk plot en het gros haalt de bioscoop niet eens. Toch wil er nog wel eens een verassing bij zitten. Helaas stijgt Transit nergens boven de middelmaat uit. De visueel belachelijk slechte autoscene's zijn vooral ergeniswekkend en ook het verloop van het verhaal wil niet echt boeien. IJzersterk acteerwerk hoeven we natuurlijk niet te verwachten, maar een klein beetje meeleven met de personages is toch wel belangrijk. Helaas wil ook dat niet echt vlotten waardoor Transit redelijk uit te kijken valt, maar uiteindelijk ook niets bijzonders heeft.
sinterklaas
Tsja, wat moet ik hiervan zeggen. Het had een vermakelijke leegloop actiefilmpje kunnen zijn maar ik zat me regelmatig gewoon zwaar te irriteren. Vooral om het acteerwerk van alle partijen dat gewoon tenenkrommend was. Daarnaast de hoeveelheden onlogica en zelfs vele actie/achtervolgingsscenes zijn bloedirritant gemonteerd, met vaak vreselijke muziek. James Cazeviel was gewoon net een ongeintereseerde dweil en die kop van die bad-guy was al helemaal om te gillen, met daarnaast nog zijn lompe en lachwekkende handlangers. De film wil nog wel vaak geweldadig uit de hoek komen maar verder is het gewoon zwaar mislukt.
Petje46
Slecht geacteerde film, met moeite uitgekeken.
Verhaal was gewoon erg voorspelbaar helaas, Chick was goed te doen... Verders niets gemist als je m niet gezien hebt.
Testa-Rossa
Best een aardige actiefilm, met name het eerste deel vond ik sterk.
Zaten een paar hele fraaie shots tussen, beduidend minder vond ik de belachelijk cheesy achtergrondmuziek.
pmaj663399
Heerlijke thriller, beetje voorspelbaar maar lekker spannend. Leek een beetje op Eden Lake.
Bossjosh
Prima actie filmpje kijkt lekker weg. Het acteer werk is niet zo goed maar dat mag de pret niet drukken. De actie die naarmate de film vordert maakt dat dikwijls goed!
StevenMighty
Als Jim Caviezel gaat kamperen loopt het meestal niet goed af...
De vorige die ik met hem zag was Long Weekend, maar dit terzijde
Ik vond Transit een hele goeie en spannende film.
Een bende die hun buit de grens laat overbrengen door onschuldige vakantiegangers, dat zorgt voor een boeiende thriller.
De boeven waren ook echt slecht, vooral de leider was zo een koele meedogenloze bad guy.
En het verleden van Nate als gedetineerde, welliswaar door fraude, kwam goed van pas om voor de nodige spanningen tussen de familie te zorgen.
Goede film!
Barry83
Aardige film. Niet speciaal, voorspelbaar maar desondanks genoeg spanning.
TragieStar.*
Eerst was het de bedoeling een andere film te bekijken, maar het is uiteindelijk toch deze geworden. Ik liet me verrassen door me vrienden, want ik kende deze film nog niet en ik wist ook totaal niet wat ik kon verwachten.
De cast kent wel een paar bekende gezichten, maar zijn nergens hoogstaand. Alleen Elisabeth Röhm vond ik nog te doen. Maar, de dieven vond ik echt stuk voor stuk irritant. Al vond ik het wel weer leuk om Harold Perrineau te zien, een keer wat anders dan Lost waar ik hem van ken.
Het begin beloofde al niet veel goeds, slecht acteerwerk en slechte dialogen waren de boventoon. En wat heeft James Frain toch een ongelovelijke kut stem en een vreselijk hoofd. Gewoon geen goede acteur dus.
Later werd het wel alleen maar beter en beter. Lekker spannend en lekker veel actie. Soms een paar onbegrijpelijke situaties en ongeloofwaardige taferelen. Natuurlijk moet het weer voorkomen dat het geld kwijt raakt, waardoor toevallig het vissertje het geld in beslag neemt. Tuurlijk.
Een paar heftige scenes kent het ook. Zo vond ik het best heftig dat Marek zijn liefje Arielle doodschoot. Echt de hekel aan hem werd alleen maar groter. Tja, mensen hebben veel over voor geld, geld en nog eens geld. Maarja, hij moest ook gewelddadig overkomen, zodat het allemaal nog wat gruwelijker word aangedikt.
De ontknoping vond ik prima, standaard maar toch met een leuk randje. We hebben genoten, en we zijn er allemaal wel van overtuigd dat het een vermakelijk filmpje was voor een donkere avond lekker onderuitgezakt en lekker genieten! Maar dan wel voor 1 keer.
Testa-Rossa
Het voorkomen maakt een goede acteur?
TragieStar.*
Ik denk dat ik het een beetje verkeerd heb verwoord
Aan iemand zijn/haar eerste indruk heb je al gelijk een oordeel klaar. En als je er later alleen maar aan die persoon loopt te irriteren en het ook totaal niet boeit wat hij overbrengt dan ga je het al gauw slecht vinden. Maakt niet uit hoe knap je bent hoor.
Het waren voorbeelden die ik had genoemd, maar natuurlijk spelen er ook andere dingen een rol.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Cleanskin
Thriller / Misdaad, 2012

The Tournament
Actie / Thriller, 2009
diefstallouisianahighwaygang of thievesswamprondritbayourest stopauto achtervolgingangerfamily conflictarmored car robberyteenage rebellionreckless drivingroadblockreconnectfamily issuesteenage son truck stopfamily tripkampeerreis vader-zoon-relatiehigh speedmarried with childrencriminalscar chasepolice checkpoint