• 9.377.350 stemmen

Geregisseerd door: Christoffer Boe

Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro en Marijana Janković

Gesproken taal: Deens

Plot Beast

Bruno houdt van zijn vrouw Maxine, maar zijn liefde en zijn lichaam ondergaan langzaam een transformatie. Er is iets in hem aan het opborrelen wat hij met geen mogelijkheid kan stoppen. Want als je een duik in de duistere kant van de liefde neemt om kracht, agressie en haat te vinden, is er geen terugkeer mogelijk.

Black Math

De nieuwe Boe met oude bekenden Kaas en Bro. Een beetje vaag verhaaltje in de omschrijving hierboven, al klinkt het wel als typisch Boe. Op Twitch de eerste stills, die er in ieder geval veelbelovend uitzien.

avatar van Phoenix

Phoenix

Klinkt weer fantastisch, maar moet eerst Everything Will Be Fine en Offscreen maar eens ergens zien te vinden.

Black Math

Eerstgenoemde valt overigens te pindakazen.

avatar van sakkediemus

sakkediemus

Is hier al iets meer over geweten? Release in het vooruitzicht?

Komt 17 november pas uit in Denemarken.

Ik heb het jaartal even aangepast.

avatar van Catharsis

Catharsis

Hopen dat dit het wachten waard is, Boe maakt bijzondere films..

avatar van misterwhite

misterwhite

Hier is de trailer, wel zonder subs maar het ziet er best weer een indrukekkende film uit van Boe.

avatar van voomzap

voomzap

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Draait op AFFF

edit: dat had Montorsi elders ook net opgemerkt zie ik

(zijn vandaag veel titels bijgeplaatst)

avatar van badfans69

badfans69

Via alternatieve kanalen is er een PAL versie beschikbaar met Engelse subs

gmx

Prima geschreven review waar ik me grotendeels wel in kan vinden. Toch ben ik iets minder enthousiast, mijn grootste punt van kritiek is denk ik dat Boe te veel nadruk heeft willen leggen op de metafoor. Wat mij betreft werkt symboliek pas echt goed als een scene/film/verhaal ook los van die symboliek overeind blijft en aan dat laatste ontbreekt het in Boe's nieuwste wat mij betreft nogal eens. Een ander, kleiner, minpuntje vind ik dat Boe naar mijn smaak het duister dromerige sfeertje te weinig uitbuit. Ik had liever een wat zwaardere "Lynchiaanse" cocktail van droom/verlangen en werkelijkheid gezien, denk dat dat hier erg mooi had kunnen werken. Boe heeft sowieso niet het grote publiek voor ogen, dus wat mij betreft toch een gemiste kans.

Desalniettemin is het geheel wederom prachtig vormgegeven en ge-edit, zoals we van Boe gewend zijn. Dat de cast zeer naturel acteert zal voor de fans ook nauwelijks nog een verrassing zijn. Al met al een zeer interessant concept dat helaas niet alle beloftes inlost.

3.5-4 *

avatar van s0062423

s0062423

Boe maakt weer heel mooie beeldjes, monteert op eigenzinnige en typische wijze sommige scènes zeer mooi in elkaar en vertelt eigenlijk weeral vooral hetzelfde.

De man heeft een heel eigen manier van vertellen; zeer poëtisch en magisch. En hij heeft deze eigen filmtaal duidelijk geoptimaliseerd met deze film, maar onderscheidt zich inhoudelijk te weinig van zijn voorgaande films.

Vooral toch een echt déjà vu gevoel bij sommige scènes. Het één en ander had zo uit Reconstruction of zelfs Beast kunnen komen.

Zou hem toch graag is echt iets anders zien doen. Idee was hier toch vooral om meer richting Horror te gaan, maar daar heeft hij toch nog niet echt kaas van gegeten. Als je hem vergelijkt met Sean Ellis, is Boe toch de mindere van de twee.

s0062423 schreef:

Helemaal mee eens, deze lijkt nogal veel op Reconstruction.

avatar van s0062423

s0062423

En iets te veel van het goede.

Hij neemt hier imo de (vertel)stijl van Reconstruction helemaal over, wat hier helemaal niet past mits volledig andere thematiek. Beast is misschien gewoon eerder een knipoogje; Nicolas Bro die in de winkel met messen in de lucht staat te snijden / oefenen.

Zie net dat jij eigenlijk al hetzelfde punt aanhaalt; "... het duister dromerig sfeertje te weinig uitbuit ...".

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Had na Reconstruction geen echte toppers meer gezien van Hr. Boe, dit komt weer aardig in de buurt.

(Hoewel ik Allegro nog een keertje moet herzien.)

avatar van Montorsi

Montorsi

Indrukwekkend filmpje.

Vooral de soundtrack vond ik waanzinnig. Het symbolische verhaaltje doet erg klassiek aan, en levert een paar mooie scenes op. Had wel iets hallucinanter en bevremender kunnen zijn denk ik, was toch wel wat te rechtlijnig op dat gebied.

Verder een geweldige cast, vooral Bro is geniaal. De film is zowaar ook nog ontzettend grappig, dat maakte het allemaal een stukje vager. Maar in ieder geval zeker een heel sterk uitgewerkt filmpje, wat eigenlijk van mij nog wat langer had mogen duren (ware het niet dat we de trein moesten halen).

avatar van Number23

Number23

Een hele vreemde eend in de bijt. Misschien te vreemd voor mij, ik kan er niet echt vat op krijgen. De acteurs doen het prima en de aparte camerabeelden zijn soms adembenemend en sprookjesachtig mooi, maar blijf toch met een soort katerig gevoel achter.

avatar van misterwhite

misterwhite

Wow ik ben erg onder de indruk. Alweer een meesterwerk van Boe. Ik moet toch eens dringend alles gaan kijken van deze man.

Hier is mijn volledige mening te lezen

avatar van Dopke

Dopke

Te ingetogen. Dit is voor mij toch wel het sleutelwoord. Eerste twee films hebben een heerlijk eigenzinnig uitgangspunt, dus dan is de aandacht al getrokken. Maar zijn drie opvolgende fims zijn heel wat beproefder. Boe blijft een regisseur die ik zal blijven volgen vanwege het heerlijke camerawerk, de belichting en soundtrack, maar ik heb de hoop laten varen dat hij nog meer richting mijn smaak zal gaan. Want wat betreft Beast, alle voorgenoemd facetten zijn aanwezig. Sterk handheld camerawerk, mooie ingetogen belichting en een zeer fijne soundtrack. De fim balanceert subtiel tussen body en mentale horror en dat creeert een interessant genoeg uitgangpunt voor de film. Maar voor mij niet helaas niet spannend genoeg voor dat extra'tje meer. Juist een totale body horror op z’n Boe’s had een meesterwerk kunnen afleveren. Nu is het gewoon (weliswaar weer) een erg goede film.

Black Math

Mooie film weer van Boe, die vooral in visueel opzicht uitblinkt, want vrijwel elk shot is werkelijk schitterend. Wel jammer is dat de shots relatief kort duren en er veel geknipt wordt. Verder ligt de film wat mij betreft in het verlengde van de voorgaande. Ook hier klinkt de muziek, zeker in het begin, iets te standaard spannend. Voor mij werkt het toch meer als de spanning gehaald wordt uit versterkte omgevingsgeluiden, die overigens meer gingen domineren in de tweede helft van de film.

Het verhaal is typisch Boe, het uiteenvallen van een huwelijk uitgebeeld aan de hand van metaforen. Het smaakte in ieder geval wat beter dan het plot van de voorganger, die meer als een puzzel voor de kijker aanvoelde.

Veel meer dan degelijk, maar niet sensationeel. 4*.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van wibro

wibro

Redelijk, niet meer dan dat. Op visueel vlak best aardig, sommige shots van oa Kopenhagen in de sneeuw oogden zeer mooi maar het verhaal boeide mij niet. Deze film van Boe - de derde die ik van hem gezien heb - haalt het voor mij daarom zeker niet bij zijn films Reconstruction en Allegro die mij aanzienlijk meer aanspraken.

Weer van genoten.

Boe's films blijven toch erg gelijkend. Drama in de kern, een genre waaruit element geplukt worden om de film een eigen karakter mee te geven. Beast is duidelijk Boe's horror film, al blijft het natuurlijk wel weer gewoon een drama dat draait rond het huwelijk van twee personen.

Echt prachtig geschoten, geweldig sterke soundtrack en een knalprestatie van Nicolas Bro. Wat is die gegroeid doorheen de jaren. Heb de film jammer genoeg niet in ideale omstandigheden gezien (krijg je als je eens wat legaal kijkt) maar zelfs dan wist de film nog dik te overtuigen.

Geweldig freaky einde ook, hoop dat het Boe nu wat beter afgaat met de distributie van z'n films want ze zijn eigenlijk niet te missen.

4.5* en een uitgebreide review

beast - onderhond.com

avatar van sakkediemus

sakkediemus

Dan toch te pakken gekregen via Itunes. Dank aan Onderhond om te vermelden in z'n uitgebreide review. Verder is deze (nog) moeilijk te vinden zo blijkt.

Boe levert met Beast weer schitterend werk af.

Met erg gelijkaardige films blijft hij verbazen. Echt klasse.

Ook bij Beast weer gebruik van het gekende thema, uiteenvallen van een relatie/huwelijk,
hier versterkt met wat mentale horror

Erg mooie shots, zeer goeie soundtrack en een Nicolas Bro die net zoals in Offscreen weer de pannen van het dak speelt. Fantastisch einde ook.

4,5 *

Naast de gebruikelijke review ook nog een leuk extratje deze keer: ik heb Christoffer Boe nav Beast zelf even mogen interview per mail, daar kwam het volgende leuke interview met Boe uit.

avatar van danuz

danuz

Interessant Niels, ga hem direct lezen!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Cool! Trouwens ook erg benieuwd naar Beast.

Onderhond schreef:

Zeer leuk interview inderdaad. Ik was erg benieuwd naar zijn antwoord op je vraag over symboliek, aangezien ik dat eerder hierboven als kritiek aanhaalde. Ik blijf er bij. Uiteraard is het een kwestie van smaak (dat is het natuurlijk altijd bij kunst), maar ik vind 't zelf altijd zo veel knapper als een verhaal en symboliek elkaar versterken, synergisme vertonen, waarbij de symboliek als emotionele component het rationele versterkt en aanvult, terwijl het verhaal overeind blijft ook zonder die symboliek. Desalniettemin, nogmaals, is dat enkel een kwestie van smaak en Boe heeft duidelijk een andere insteek in dit geheel gehad.

Leuk interview in ieder geval, Boe lijkt me een zeer intrigerend en boeiend persoon.

Ik was wel erg blij met die vraag (en het antwoord), erg mooi verwoordt en kan me er zelf ook wel in herkennen. Net die abstractere connectie vind ik leuker, maar zoals je zelf al zegt, vooral een kwestie van eigen voorkeur.

Boe kwam me vooral over als iemand die zichzelf sterk (en veel) analyseert. Smaakt in ieder geval naar meer, zulke interviews.

avatar van McSavah

McSavah

Tof Onderhond! Leuk en ook verrassend dat hij zo'n recente film als The Girlfriend Experience als een invloed noemt, onderschat filmpje wat mij betreft.