• 9.372.602 stemmen

Oorsprong: Bahama's

Geregisseerd door: Kareem Mortimer

Met onder meer: Van Brown

Plot Children of God

Op de Bahama's begint de macho, charmante en sexy Romeo een affaire met Johnny, een blanke fijngevoelige kunstenaar. Ze moeten hun relatie geheim houden want er wordt een agressieve, gewelddadige anti-homo campagne gevoerd door christelijke kerkleiders. Johnny is al vaker uitgescholden en in elkaar geslagen. Is hij nog veilig op deze paradijselijke eilanden van blauwe zee, witte stranden en wuivende palmen als Romeo hem laat vallen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Roberts

Reverend Ritchie

Ralph Mackey (as Mark Richard Ford)

Mike Roberts (as William Craig Pinder)

avatar van mdj

mdj

Beetje ouderwetse film voor NL-begrippen maar helaas erg actueel voor de Bahama's waar enkele dagen voor de opnamen naar ik las nog twee homo's vermoord zijn op een plek waar ook gefilmd is. Mooie aan hoofdpersoon Johnny is dat hij introvert en verlegen is en dat ook blijft, dat zie je niet vaak. Mooie bijrol voor vader van Johnny.

avatar van Gnocci

Gnocci

Indrukwekkende film, maar geen 'feel-good-movie'. Je verlaat met een vervelend (boos) gevoel de bioscoop. Dat komt vooral door de actualiteit van de film, ook vandaag de dag wordt onder het mom van religie veel kwaad aangericht. De kwaliteit van de film is niet geweldig. Johnny is verlegen en introvert, zijn moedige actie aan het eind van de film is daarom ook wel bijzonder. Al met al toch wel de moeite van het kijken waard.

avatar van ags50

ags50

Hoewel je zou denken dat de filmmakers handig gebruik maken van stereotypering komt het werkelijk voor: degenen die het hardst tekeer gaan tegen (in dit geval) homoseksualiteit hebben vaak het meest te verbergen ...

avatar van gauke

gauke

Tegen de achtergrond van homofobia op de Bahama's schetst de regisseur via dit menselijk drama een hartgrondig pleidooi voor homoseksuele acceptatie. Een boeiend, pijnlijk aangrijpend, schrijnend en hartverscheurend liefdesverhaal, waarin religieuze intolerantie en vooroordelen staan tegenover acceptatie en verdraagzaamheid, familieverplichtingen lijnrecht tegenover het mogen volgen van je hart. De cast is uitstekend, het camerawerk vakkundig (o.a. prachtig geschoten natuuropnames) en de soundtrack is prettig.

avatar van stinissen

Prima film dat weer eens laat zien dat sommige mensen en landen ver achter liggen met het oog op de menselijke beschaving en een thema dat helaas nog steeds actueel is.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Zeker een goede film. Interessant om de cultuur verschillen te zien tussen ons land en de bahama's. Wat zijn ze daar nog negatief over homoseksualiteit. Wat zijn de dieren in dat opzicht toch veel verder dan ons. In de dieren wereld wordt homoseksualitiet helemaal geaccepteerd, zo ook mannetjes die zich ombouwen tot vrouwtjes of andersom. 'Homo haat' komt helaas alleen voor onder de mensen. Het is eigenlijk gewoon 'angst' voor het onbekende. Want wat kan het je toch schelen als iemand homo is? Mensen die zich daar druk om maken en agressief ervan worden zijn vaak zelf onzeker over hun seksualtiteit. Want als je heel zeker bent van je zaak op het gebied van seksualiteit, ben je helemaal niet bezig met 'homo haat'. Maar ben je aan het genieten van je leven en je goede seksleven. Kijken dus. Want de grootste homohater in deze film, blijkt het ook liever met mannen te doen. Vandaar dat pubers op scholen ook zo 'anti' homo zijn, omdat ze volgens mij met hun eigen gevoelens aan het worstelen zijn.

avatar van John Milton

John Milton

Schrijnende situatie, en ik word er absoluut woedend van. Maar als film was ik niet onder de indruk, al is het acteerwerk en de durf van deze productie heel behoorlijk!