• 9.378.203 stemmen

Geregisseerd door: Olivier Marchal

Met onder meer: Gérard Lanvin, Tchéky Karyo en Daniel Duval

Gesproken taal: Frans

Plot Les Lyonnais

Al van tijdens zijn jeugd, die hij in totale armoede doorbracht in een zigeunerkamp, heeft Edmond Vidal, alias Momon, onthouden wat échte familiewaarden zijn; loyaliteit zonder grenzen, en trots over zijn afkomst. Vooral zijn band met Serge Suttel, zijn jeugdvriend met wie hij de gevangenis invloog na een ordinaire kersendiefstal, is goed bewaard gebleven. Samen waagden ze de sprong naar de Grote Misdaad, en stonden ze aan de wieg van de Bende van Lyon, wat van hen de meest notoire gangsters uit het begin van de jaren ’70 maakte.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van goongumpa

goongumpa

Zonder enige voorkennis de zaal binnengestapt, en daar had ik al gauw spijt van. Bijzonder oppervlakkig en flauw b-filmpje met overwegend slecht acteerwerk. Een paar aardige locaties en redelijke shootouts, meer heeft deze film niet te bieden.

Er zijn overigens al plannen voor een remake, zo schijnt: A Gang Story (2014) - IMDb

avatar van voomzap

voomzap

goongumpa schreef:

Omdat ik je stemgedrag niet zie, weet ik niet hoe zwaar ik kan tillen aan jouw mening. Misschien vind je de A-Team wel helemaal te gek. Wat vond je van zijn vorige films dan? 36 Quai des Orfèvres (2004) en MR 73 (2008) ? Want die (vooral eerstgenoemde) waren naar mijn mening prima... Trailer ziet er niet bepaald 'B-filmpje' uit.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ik heb zijn vorige films niet gezien.

Verder hoef je ook niet zwaar te tillen aan mijn mening hoor. Kan goed dat jij dit helemaal geweldig vindt.

Nu ook een Engels ondertitelde trailer:

YouTube - Les lyonnais FA VFSTEng HD

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Nou een B-film is dit dus echt absoluut niet!! En met Gérard Lanvin en Tchéky Karyo in de hoofdrollen is slecht acteerwerk ook erg ver te zoeken. Weinig orgineel maar verder op alle fronten een uitstekende film 4*

avatar van gauke

gauke

Vaardig gemaakte, gladde, opzichtige, onderhoudende, maar voorspelbare en weinig originele standaard gangsterfilm met enigszins afgezaagde dialogen. Het verhaal, met de focus op een levenslange vriendschap tussen de beide hoofdpersonen en loyaliteit zit goed in elkaar; de flashbackscènes zijn het sterkst. De productie herinnert aan films als 'Goodfellas' en 'The Godfather', maar haalt de niveaus niet. Het misdaadverhaal had zeker gewerkt als televisiefilm.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Sterk waargebeurde film. Lekkere wegkijker! Tevens, aanrader.

*3.5

avatar van vranque

vranque

Oei....... Dit doet zeer.

Opmerkelijke goed, sfeervol maar meedogenloos pijnlijk verhaal.

avatar van christophel

christophel

Misdaadfilm, met wat , niet verdiende, menselijkheid.

avatar van videotheek30

videotheek30

Lekkere franse misdaadfilm, niet echt een topper, maar zeker onderhoudend, meeste acterus doen het prima. een niet origineel verhaal maar wel goed in beeld gebracht, Voor mij een prima avondje vermaak

avatar van stinissen

Uitstekende Franse misdaad/thriller met een prachtige ingetogen rol van Gérard Lanvin ( en wat een mooie man is dit) als Momon Vidal

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Onderhoudende misdaadfilm. Niets vernieuwend in het verhaal, maar het kijkt lekker weg.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke misdaad/drama film met een leuk verhaal. niet heel origineel maar wel prima te doen. Goed einde ook. Acteren is ook in orde. Heb me er redelijk mee vermaakt. 3 sterren

avatar van fantagezicht

fantagezicht

B- Film ?? Dat kan je niet serieus menen !

Over smaak valt niet te twisten en misschien spreekt de film je niet aan maar een B- Film komaan....

Je kan veel over die fransen zeggen maar films maken dat kunnen ze wel

Ik ben toch blij verrast over de kwaliteit van de franse films van de afgelopen tijd

Ook deze gewoon een goede film en gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Acteerwerk was ook goed

avatar van helleke

helleke

Heel sterke misdaadfilm met vooral een geloofwaardige Gérard Lanvin, die Momon speelt.

Er was wel veel over en weer geschakel tussen het verleden en nu.

Maar niettemin kon de film me wel boeien .

Vandaar een verdiende 4 sterren.

avatar van harmen50

harmen50

Is ook geen b-film, goongumpa. Weinig smaak heb je.

avatar van wilkinss

wilkinss

Uitstekkend misdaad/drama film .

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Best een aardige Franse misdaad film. Wordt goed gespeeld en veel geschoten. Kijkt lekker weg.

avatar van pindakaas2

pindakaas2

2,5

wel aardige film,maar vond mr73 van Marshal stuk beter

avatar van Jaarme

Jaarme

avatar van jandirk

jandirk

Mooie film, mooi camerawerk. Verhaal niet heel bijzonder maar kijkt lekker weg. Uitstekend geacteerd. 3,5

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Wat hou ik van Franse misdaad films. Dit is weer een goede. 4.0

avatar van Mrjoker

Mrjoker

Wie dit een B-Film noemt moet zich diep schamen. Ben een grote fan van Franse cinema geworden en dit voornamelijk door de kwaliteit die ze leveren de laatste jaren.

Dit filmpje was weer een Topper. Heerlijke misdaad/actie/thriller. Gérard Lanvin ken ik nog als de corrupte agent in "Point Blank" en hier heeft die dan weer een andere rol. Een wat stillere afwachtende autoritaire houding en dat weet hij zeer goed over te brengen. Het verhaal zat goed in elkaar met de nodige flashbacks die goed in elkaar waren gezet.

Ook over de andere acteurs en hun acteerprestaties ben ik zeer goed te spreken.

Al met al krijgt dit filmpje van mij 3.5*

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Heerlijke grauwe misdaadfilm die tot het einde blijft boeien. Kwaliteit, zoals we de cinema van Frankrijk ondertussen gewend zijn.

avatar van Sijmen de Geus

Sijmen de Geus

Goed verhaal met veel flashbacks

Normaal gesproken vind ik die maar verwarrend en onduidelijk, maar verhelderde hier juist.

Leuke makkelijk-weg-kijkende film, zeker voor een franse!

avatar van Timecop

Timecop

Ik heb 'm nog niet gezien, maar ik mis nu al Vincent Cassel

avatar van blurp194

blurp194

Ik kan het niet echt worden met deze film.

Wat me al wat dwarszit is dat er geen duidelijke keuze tussen misdaadfilm of documentaire gemaakt wordt. 'Waar gebeurd' gaat dan eerder dwarszitten dan helpen, ik vind niet dat er een duidelijk verhaal uit komt - de karakters blijven allemaal zo plat als een dubbeltje. De film drijft meer op de actie, de sfeer en wat simpele emoties dan op een duidelijk uitgewerkt script. En, hoe mooi de karakterkoppen van de acteurs ook zijn, over de verschillende leeftijden lijken ze maar erg weinig. Da's toch een gemiste kans - met de eendimensionaliteit wordt toch weinig van de acteurs gevraagd, zou je denken - dan hadden ze wel wat harder kunnen zoeken naar een goeie cast over drie leeftijden heen.

Daar tegenover staat dan weer wel dat het geheel tot in perfectie in beeld gebracht is. Solide vakwerk. Weinig subtiel, maar wel prima in orde.

Erg vergelijkbaar met meerdere films uit het misdaadgenre die de laatste paar jaar uit Frankrijk komen - L'Immortel, 36 Quai des Orfevres, Le Premier Cercle, om er maar even een paar te noemen. Maar in die vergelijking vind ik dit wel een van de mindere - en dan mis ik niet alleen VIncent Cassel, maar ook Jean Reno en Daniel Auteuil.

avatar van maflcaro

maflcaro

heb me vermaakt zeer goede film.

avatar van the Shining

the Shining

zeer aangenaam verrast door deze film. Goed onderhouden en bleef boeien.

Harde film, lekker sfeertje, de flashbacks waren zeker niet irritant en goed te pruimen.

Jean Reno in deze film had hem voor mij helemaal af gemaakt.