• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Sion Sono

Met onder meer: Akaji Maro, Yoriko Dōguchi en Shiro Sano

Gesproken taal: Japans

Plot Heya

Een zwijgzame moordenaar is opzoek naar een kamer. De makelaar, verlegen en expressieloos, laat hem alle kamers zien die er in Tokio te vinden zijn. Echter voldoen geen van deze kamers aan de moordenaars verzoek van rust en stilte. In de hoop de kamer te vinden brengt de makelaar de poëtische en zacht vriendelijke moordenaar naar de geruïneerde buitenwijken van de stad.

The Hitman

Real Estate Agent

The Dying Man

Erg vroege Sono.

Duidelijk een film van iemand die nog volop aan het experimenteren is. Het levert af en toe boeiende cinema op, maar toch maakt Sono het hier soms iets te bont.

Volgens mij zit er ongeveer voor 15 minuten verhaal in, de rest bestaat uit uitgerekte scenes. Oeverloze shots waar echt helemaal niks in gebeurt. Wachtende mensen, rijdende mensen, havens ... de zwart-wit fotografie is aardig maar niet uniek genoeg om de film te dragen, het is uiteindelijk de soundtrack die voor een sterke, eigenzinnige sfeer zorgt, door zowat alle geluidseffecten uit te vergroten.

Film waar je zin in moet hebben. Als de sfeer je niet pakt moet dit echt dodelijk saai zijn. Helemaal wou het bij mij niet vlotten, maar geregeld vond ik het toch indrukwekkend. Soms was het alleen té saai.

avatar van McSavah

McSavah

Het begin is even doorbijten (de optiteling met de filmnaam op een verkeersbordje leek wel eeuwig te duren), wat daarna komt is wat mij betreft fantastisch. De film blijft even traag als de opening, maar weet met zijn lange takes zowel te hypnotiseren als de meest droge humor ooit over te brengen. Ook een paar prachtig ingenomen cameraposities gezien. Onderhond prijst ook terecht de sterke geluidsband. Blijft wel, niet alles is even geslaagd (het gedeelte ergens in een café bijvoorbeeld; verstoort het ritme ietwat door ondermaats geknip). Een gek dingetje in deze film is dat alle (vier) mannen als een idioot fluisteren, terwijl het vastgoedmeisje, die met haar expressieloze gezicht de show stal, haar normale stem van Sono mocht gebruiken. Conclusie: geen meesterwerk, wel fascinerend en zeker eigenzinnig.

avatar van Biosguru

Biosguru

He, pak deze regisseur weer op nu. The Room op 35mm gezien in Vera Zienema Groningen indertijd Was direct na de film niet zo onder de indruk, maar de beelden bleven de dagen erna terugkeren...

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Wie was er nou eerder, Rembo en Rembo (kaasfondue) of deze film, maakt mij niks uit want van beide heb ik me een kriek gelachen.

Heerlijke film dit die van mij nog wel een uur had mogen duren.

Prachtige mooie kop had die vent trouwens.

Ik vind wel dat er bij de beschrijving boven comedy/drama had moeten staan.

avatar van Cellulord

Cellulord

Onderhond schreef:

Dat mag je zeggen.

Enkele van die lang uitgerekte scenes waren zo lang dat ik soms vergat dat ik naar een film zat te kijken