• 9.370.561 stemmen

Geregisseerd door: Han Lee

Met onder meer: Kim Ha-neul, Sang-Woo Kwon en Jang Mi-Inae

Gesproken taal: Koreaans

Plot Cheongchun-manhwa

Ji-hwan en Dal-rae zijn jeugdvrienden en opgegroeid in dezelfde buurt. Ze zijn goede vrienden, al kibbelen ze veel en vinden ze veel plezier in het belachelijk maken van elkanders zwakheden. Ji-hwan wil de Koreaanse 'Jackie Chan' worden en Dal-rae probeert het te maken als actrice. Dan krijgt Dal-rae wat met atleet Young-hoon en Ji-hwan wat met glamourgirl Ji-min. Dat zou voor de jeugdvrienden geen probleem moeten zijn, maar ze reageren gek op elkaars liefdes. Iedereen in de wereld ziet dan ook dat Ji-hwan en Dal-rae voor elkaar zijn gemaakt, behalve zijzelf.

Jin Dal-rae

Maternity Doctor

Dal-rae's Mother

avatar van Muggsy

Muggsy

Uitgangspunt reeds eerder tegengekomen in andere Koreaanse romantische komedies en deze doet weinig om zich te onderscheiden van het pak. Hoofdpersonages Ji-hwan en Dal-rae leken wat bedeesd voor elkaar en dit hield de vaart van het verhaal tegen. Enige moment waar we een inkijk kregen in hun relatie in het eerste deel van de film was door middel van de flashbacks die op een vreemde manier werden geïntroduceerd door middel van de excentrieke vader (het enige verrassende personage in de film) van Ji-hwan. Maar doordat de rollen van de twee in deze flashbacks uiteraard gespeeld werden door kinderen transponeerde dit nogal moeilijk op de volwassen tegenhangers, ook omdat ze karaktergewijs verschilden van hun jongere zelf. Had verwacht dat de passies van beiden wat uitgebreider aan bod gingen komen. Taekwondo was maar even te zien en ook hun droom om het te maken in de filmwereld werkte niet meteen ergens naartoe. De mix van komedie en drama is ook nooit veraf in dit soort films zoals het einde kan getuigen maar dit werkte voor mij ook averechts.

avatar van Baggerman

Baggerman

Weer een voorbeeld van een typisch Koreaans vreemde mix van drama en comedy. Ik ben het grotendeels eens met het boven(of onder)staande. Maar toch wist ik me wel te vermaken met dit wat matte filmpje en kan dus geen onvoldoende geven. De taekwondo-gast en zijn vader zijn toch wel leuke personages.

De film duurt wel veel te lang en de scène waarbij de twee hoofdpersonen op elkaar af rennen en in de armen sluiten is wel erg over-the-top en zum !

Totaal niet bijzonder, maar als tussendoortje nog wel te verhapstukken.

Ji-hwan lijkt overigens in de verte af en toe inderdaad wel wat op Jackie Chan.

avatar van BBarbie

BBarbie

Na My Tutor Friend (2003) de tweede film, die ik gezien heb van het duo Ha-neul Kim en Sang-woo Kwon. Net als de eerste keer valt het niet mee. Gaat over twee jeugdvrienden, die al te nadrukkelijk hun gevoelens jegens elkaar willen negeren. Niet bepaald boeiend. De beste scènes zijn die uit hun prille jeugd. Zoals in menige Koreaanse romcom ontbreekt ook nu de tragische plotwending niet, maar die komt te laat en er wordt te weinig mee gedaan.