• 9.370.314 stemmen

Nelle Fauci di Ubaldo Terzani (2010)

Horror / Thriller | 83 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Ubaldo Terzani Horror Show

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Gabriele Albanesi

Met onder meer: Giuseppe Soleri, Paolo Sassanelli en Laura Gigante

Gesproken taal: Italiaans

Plot Nelle Fauci di Ubaldo Terzani

Alessio Rinaldi, een 25-jarige regisseur, krijgt de opdracht samen met Ubaldo Terzani, een bekende horrorschrijver, een script te schrijven en het te verfilmen. Alessio trekt bij Ubaldo in voor een gemakkelijkere samenwerking. Naarmate hij er steeds langer is, krijgt hij een donkerdere kant van Ubaldo te zien. Ook krijgt hij 's nachts steeds ziekelijkere nachtmerries over moorden. Alessio denkt dat het iets te maken heeft met het vreemde gedrag van Ubaldo en gaat op onderzoek uit.

avatar van FillumGek

FillumGek

Heerlijke verrassing! Het is altijd afwachten als je de eerste hier bent maar dat de regisseur van Il Bosco Fuori hier achter zit stemde me hoopvol. Zowel qua verhaal, acteerwerk, sound en special effects zeer onderhoudend.

Dat Nelle Fauci di Ubaldo Terzani over een horrorschrijver gaat is al een leuk gegeven. Zo wordt er regelmatig verwezen naar Argento, Bava en Barker. Het is interessant om te weten waar een horrorschrijver zijn inspiratie vandaan haalt. Al is het in dit geval wat extreem, Ubaldo Terzani's daden en motief zijn horrorwaardig. Hij wordt zeer overtuigend gespeeld door Sassanelli die een echte sick bastard neerzet. Indringende blik, ijzig kalm en niet te vertrouwen. Soleri speelt met succes de behoedzame regisseur Alessio Rinaldi. Net op het moment dat je denkt dat je het met twee bebaarde mannen moet doen, is daar Gigante die als naughty oogsnoepje dient. Met de cast zit het wel goed.

De sfeer in de film is erg sterk. Het huis van Ubaldo is groot en wanneer je daar je intrek neemt en ontdekt dat Ubaldo zelf ook nog eens een apart figuur is, is de spanning om te snijden. De momenten op het feestje voelen verstikkend en surrealistisch en dan zijn er ook nog de nare dromen van Alessio die een luguber gevoel met zich meebrengen. Dit alles wordt ondersteunt door, in mijn ogen, heerlijke elektronische muziek die je vaak doet verlangen naar de jaren '80 horrors uit Italië. Il Bosco Fuori blonk hier ook al in uit, wellicht een ode aan de hoogtijdagen van de Italiaanse horror.

Het enige wat je doorheen de film een beetje mist is gore, maar gelukkig maakt het einde het meer dan goed. Special effects zijn ruimvoldoende en een aantal scenes zijn heerlijk macaber. Daarbij vind ik Italiaans een mooie taal en de speelduur is echt perfect. Dit is een regisseur die ik in de gaten ga houden!

Klinkt geweldig. Snel opzoeken

Vascago

Erg fijne film. Een mooi geschreven verhaal, goed acteerwerk, een ijzersterke sfeer en een mooie soundtrack zijn de ingredienten voor deze Italiaanse horror/thriller. Er zitten weinig moorden in maar de spanning en de sfeer vergoeden dat en tegen het eind is er toch gelukkig nog wat ruimte voor een paar lekkere gore momenten.

avatar van FillumGek

FillumGek

Dan kan ik je Il Bosco Fuori ook aanraden!

Vascago

Ik zet hem gelijk op de lijst.

avatar van Halcyon

Halcyon

Na Il Bosco Fuori een nieuwe hit van Italiaanse makelij, dit keer met een veel origineler verhaal, maar wel met dezelfde audiovisuele stijl (lees: door eighties geïnspireerde synthesizers en een vleugje gore van de oude school). De horror is echter in de eerste plaats van psychologische aard. Ubaldo Terzani is een horrorschrijver met ziekelijke inspiratiebronnen en een meester in het manipuleren van zijn tegenspeler, een enthousiaste maar naïeve regisseur die op zoek gaat naar zijn doorbraak. Daarnaast is de film doorspekt met tal van referenties, altijd leuk voor de fans. Over de hele lijn een waardige poging om de Italiaanse genrefilm nieuw leven in te blazen, al mist het net dat tikkeltje extra om echt indruk te maken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Dit is mijn eerste kennismaking met deze regisseur...

Ik moet zeggen er zit zeker een goede sfeer en spanning in deze film....de gore ziet er goed uit(altijd een pluspunt wanneer dit niet uit een computer komt)

De slechterik vond ik een engerd,pluspunt dus!!

De rest van de cast vond ik tegenvallen..

Met wat meer budget was deze film nog beter uit de verf gekomen....jammer net geen voldoende voor mij!!

Toch ben ik wel benieuwd naar meer van deze regisseur!

avatar van leatherhead

leatherhead

Leuke poging, maar echt aarden wil het niet zo met deze film.

In een mum van tijd was duidelijk dat ik m'n glazen bolletje achterwege kon laten; de film laat al snel in z'n kaarten kijken. De lofbetuigingen nopens het verhaal deden me dan ook even uit m'n stoel opveren van verbazing. Gelukkig weet de film bij tijd en wijlen een aardig sfeertje te construeren. De lekkere soundtrack is hierin veruit de meest vooraanstaande component; die doet geregeld terugdenken aan de typische jaren '80/70 Italiaanse horrors.

Verder blijft de film teveel hangen in degelijkheid, en kreeg ik stilaan de indruk dat de regisseur zich niet zoveel raad wist met het budget. Visueel karig, sterke gore nauwelijks aanwezig - het bloed zag er zowaar nog goedkoper uit dan in de meeste jaren '70 giallo's. Vermoedelijk was de ketchup in de uitverkoop.

Maar goed, vermakelijk was het wel, lekker korte speelduur ook natuurlijk. Helaas sprong louter de muziek er écht positief uit, naast wellicht de verdienstelijke prestatie van Sassanelli als psychopaat pur sang. Zal Bosco ook een kans geven binnenkort. 2,5*.