• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Hou Chi-jan

Met onder meer: Bryan Shu-Hao Chang en Gwen Yao

Gesproken taal: Mandarijn

Plot You Yi Tian

Singing (Nikki Hsin-Ying Hsieh) woont met haar moeder in een winkel aan de waterkant van Kaohsiung, op Taiwan. In een steeds terugkerende droom ontmoet ze een man wiens gezicht ze niet kan onderscheiden en waarvan ze de stem niet kan horen. Hij zou haar vader kunnen zijn die tijdens een zeereis plotseling verdween. Singing werkt op een veerboot die Taiwanese soldaten naar het afgelegen eiland Kinmen, voor de kust van China, brengt. Op een nacht, wanneer de soldaten in hun compartimenten liggen te slapen, vallen de motoren stil en gaan de lichten uit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mooi!

Ofwel kies is erg zorgvuldig, ofwel is de Taiwanese cinema echt geboomed zonder dat het de rest van de wereld is opgevallen. Ook One Day is weer een erg mooie, stijlvolle en lieflijke film. Ze kunnen tegenwoordig maar weinig meer fout doen lijkt het wel.

Mooie romantische films met een leuk supernatuurlijk randje. Visueel ijzersterk, vertrouwde maar mooie soundtrack en sterk geacteerd door Chang en Hsieh. Mist iets om het echt exceptioneel te maken, maar verder uberdegelijke, uberkwalitatieve en sterke cinema.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van WardT

WardT

Uit nieuwsgierigheid naar de recente Taiwanese cinema deze film eens bekeken als eerste kennismaking. Ik moet zeggen dat die kennismaking zeer goed bevallen is en zeker een vervolg gaat krijgen de komende weken.

Want dit is gewoon een uitstekend staaltje cinema. Mooi romantisch verhaal met een originele licht mysterieuze insteek. In het begin van de film is het even zoeken naar aanknopingspunten als kijker, maar als je even doorzet wordt je geduld ruimschoots beloond. De cinematografie is meteen vanaf de eerste seconde al om je vingers bij af te likken (prachtig openingsshot van de twee hoofdpersonages die over de zee uitkijken). Het verhaal weet ook goed te boeien met ook een zeer ontroerend einde. Dit komt ook door de chemie tussen Chang en Hsieh. Vooral die laatste heeft mij op veel indruk gemaakt (ik werd zelf ook een beetje verliefd op haar).

De film heeft zeker mijn interesse gewekt voor Taiwanese cinema! Honey PuPu, Blowfish en Make Up staan al op mijn nog kijken-lijstje. Iemand nog andere aanraders?

Juliets, 36 Taipei Exchanges, The Fourth Portrait, Do Over, The Wall-Passer ... keuze genoeg

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Moet dit jaar maar meer Taiwan gaan zien geloof ik. Gebeuren leuke dingen in die hoek. Dit ziet er ook weer strak uit.

avatar van WardT

WardT

Oke de tips staan genoteerd, bedankt! Heb door dit filmpje echt al enorm zin om me hier in te storten de komende tijd!

avatar van wibro

wibro

Bijzonder mooi maar mysterieus filmpje waarbij het kwartje bij mij nog niet gaat vallen. Dat ligt oa aan de ondertiteling die dacht ik in het Mandarijn was of was het in het Japans? Nou ja, so what, de Engelse subtitles heb ik er even bijgezocht maar ben nog niet veel wijzer geworden. Geeft niet, ik bekijk de film gewoon nog een keer want dat is deze film meer dan waard. Dat ligt behalve aan het mooie camerawerk toch ook vooral aan de zeer aantrekkelijke Singing (Nikki Hsin-Ying Hsieh) wiens verschijning mij toch echt een lust voor het oog is. De mooie aantrekkelijke jonge dames in die Aziatische films beginnen me trouwens wel op te vallen. Vermeldenswaard in dit mooie Taiwanese filmpje zijn verder nog de zeer mooie opening en prachtige einde. De sfeervolle soundtrack maakt het filmpje bijna compleet. Ik zeg bijna omdat ik nog niet helemaal weet hoe de vork nu werkelijk aan de steel zit maar dit weerhoudt mij er desondanks niet van deze film een hoge waardering te geven.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb nu een tiental Taiwanese films gezien. Met uitzondering van de Ang Lee-films komen die in mijn beleving door de bank genomen nauwelijks boven de middelmaat uit. Dit debuut van Chi-jan Hou vormt daarop geen uitzondering. Het verhaal over twee jongelui, die met extact één jaar tijdsverschil dezelfde droom hebben, vond ik allerminst boeiend en het werd bovendien traag verteld. De rol van de Indiase verstekeling in het geheel heb ik niet begrepen..
Regisseur Hou komt weliswaar met mooie beelden en ook het acteren van Nikki Hsin-Ying Hsieh is van een goed niveau, maar al met al vond ik het een matige filmervaring. Te pretentieus naar mijn smaak, wellicht omdat ik niet de juiste antenne voor dit soort films heb.