• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Olias Barco

Met onder meer: Aurélien Recoing en Benoît Poelvoorde

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Kill Me Please

Dokter Kruger is een pionier die vast van plan is om zelfmoord in de moderne samenleving te introduceren. Hij droomt ervan een therapeutisch kader te scheppen waarin de geneeskunde tussenkomt om de destructieve drang van de wanhopigen, of de patiënten, in goede banen te leiden. In zijn privékliniek ontvangt hij elke dag zijn patiënten en luistert naar hen. Hij bestudeert samen met hen de motieven die hun toekomstige zelfmoord rechtvaardigen – of niet. Wanneer hun besluit vaststaat hebben ze recht op een laatste wens: een speciaal ontbijt, een uitmuntende wijn, een persoonlijke gril. Dokter Kruger is een humanist die de dood van anderen wil verzachten. Maar in het eenzame gebergte waar de goede dokter de droom van de ideale zelfmoord nastreeft doet iets hem eraan herinneren dat niemand de dood kan controleren: de dood zelf.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Van de makers van C'est Arrivé très de chez Vous.

Kill Me Please on Vimeo

Lijkt me weer een donkere komedie te worden.

avatar van JJ_D

JJ_D

Heeft nu ook de hoofdprijs weggekaapt op het Filmfestival van Rome. Zeer benieuwd naar, want inhoudelijk zeer gelijklopend met 'C'est arrivé près de chez vous'!

avatar van louisvf

louisvf

Waar haal je het idee om de maker hier, te linken aan Benoit zijn eindwerk...?!

avatar van b00ts

b00ts

Helaas. Komedie? Ik heb niet gelachen. Die half gare typetjes die er worden neergezet daargelaten. Ik vond het eerder drama. Zwart/wit gefilmd. Dat benadrukt nog eens het sombere gevoel dat de film uitstraalt. Goed geacteerd, dat zonder meer, maar het is niet mijn film.

avatar van gauke

gauke

Sombere, absoluut niet grappige, zogenaamde komedie. Het zwart-wit moet de film estetisch maken, voor mij werd het allemaal nog saaier en leger en werd het een soort onwerkelijke documentaire. De film kent geen enkel plot en de absurde humor is absoluut mijn smaak niet.

avatar van DV1984

DV1984

De film zat toch wel echt wel vol met grappige scenes!

avatar van henkula

henkula

morbide grapjes genoeg, pure humor vanuit Frankrijk ligt mij niet zo goed, dit was wel aardig.

avatar van essence_mvm

essence_mvm

louisvf schreef:

Waar haal je het idee om de maker hier, te linken aan Benoit zijn eindwerk...?!

Omdat het zo op de affiche en de dvd-release staat misschien ....

avatar van Hannibal

Hannibal

Er hangt zo'n beklemmende, sinistere, onaangename sfeer aan deze film, dat ik dit moeilijk als komedie kan zien. Ja, ik heb wel een paar keer moeten lachen, maar vond sommige scènes te schokkend om er om te moeten lachen. Een slechte film is het zeker niet, intrigerend zelfs, en om er toch een knipoog aan te kunnen geven, een soort Loenatik 2.0.

avatar van Aapje81

Aapje81

De eerste helft van de film was sfeervol en orgineel. De opbouw is zorgvuldig en smaakvol en de personages lijken op het eerste gezicht boeiend genoeg. In de tweede helft van de film wordt al het goede voorwerk vakkundig om zeep geholpen. Even kort door de bocht. Er had veel en veel meer ingezeten. Goede ideetjes zijn er meer dan voldoende maar die zijn er maar voor een film van drie kwartier. De rest wat daarma komt mag geen naam hebben. Tweeslachtige film die over het geheel genomen het oordeel Matig verdiend.

avatar van Movsin

Movsin

Aanvankelijk vond ik dit helemaal geen komedie maar dan gaat de film toch wel over naar een zwarte komedie met als hoogtepunt de boswandeling. Helaas, lang houdt die tendens niet aan en vervalt de film in absurditeit waarbij men het gissen heeft naar de betekenis er van. Toch niet volledig afbreken, want hoezeer naar het einde toe wansmakelijke tonelen zich opstapelen, de film behoudt toch wel een zekere spankracht en wat vooral te loven blijft, is het spel van de acteurs waarbij de pluim niet naar hoofdrolspeler Aurélien Recoing gaat, maar wel naar Bouli Lanners.

avatar van Fisico

Fisico

Deze film heeft veel potentieel omwille van het intrigerende concept, alleen blijft de uitvoering nogal slordig en niet altijd even interessant. We bevinden ons in een wereld waar zelfmoord gereguleerd is. Niet iedereen is daar even gelukkig mee, maar het doel van de instelling is om mensen op een rustige (geplande) manier afscheid te laten nemen van de wereld. Zoals zij het willen en vaak gaat dit gepaard met een laatste wens. Gedaan dus met het oversnijden van de polsen of zich voor treinen of van gebouwen te gooien.

Ja, zo zou ik ook wel willen sterven. Een man die zichzelf gif toedient via een slokje champagne om vervolgens de liefde te bedrijven met een knappe deerne. Er zijn ergere manieren om aan je einde te komen. Moet ik onthouden ... Krijg je meteen ook inzage in de wensen of verlangens van anderen. Het kon best pittiger, jammer.

Maar de film heeft ook een komische invalshoek. Wanneer iemand zelfmoord pleegt op de old fashion way doet men er alles aan om hem te redden. Of wanneer er een shooting raid plaatsvindt, rent iedereen voor zijn leven, gewoon omdat ze een andere manier van (zelf)doding in gedachten hadden.

Interessant dus, alleen niet altijd goed uitgevoerd. Er zat veel meer in. Wel fijn om in deze Frans-Belgische productie de Belgische acteurs Benoît Poelvoorde en Clara Cleymans (Yummy) te mogen aanschouwen. Zwevend tussen 3,0 en 3,5*.