• 9.370.979 stemmen

Geregisseerd door: Sang-soo Hong

Met onder meer: Moon Sung-Keun

Gesproken taal: Koreaans

Plot Ok-hui-ui Yeonghwa

Oki studeert film in Seoel en heeft een affaire met Song, een professor. Twee jaar later heeft ze een affaire met Jingu die ook een student is en dit zorgt ervoor dat Song erg jaloers wordt en hij uit dit door Jingu lagere cijfers te geven voor zijn werk. Een tijd later is Jingu getrouwd en heeft hij een baan in het onderwijs dichtbij Song die hij blijft irriteren. De laatste delen van de film gaan terug naar de affaires die Oki met beide mannen had en de laatste is haar eigen korte film waarin ze de ervaringen die ze had met beide mannen vertelt terwijl ze de Acha-berg beklimt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Heel degelijke film van een filmmaker die zichtbaar veel plezier heeft in zijn werk. Zelfde kwaliteit als zijn laatste (Like you know it all) ongeveer. Vermakelijk, er is over nagedacht, maar de vraag is of ik het nog eens op zou zetten. Misschien is het met deze regisseur een beetje als met Ingmar Bergman: de losse films hebben meer impact dan het hele oeuvre. Kijk er niet teveel na elkaar.

avatar van starbright boy

Sang-Soo Hong is een van de meer succesvolle ex-tigerwinnaars. In elk geval afgemeten aan waar nu zijn films in premiere gaan, want dat is regelmatig gewoon in competitie in Cannes. Tot op heden had ik nog steeds niks van 'm gezien. Naar wat ik heb begrepen is dit redelijk representatief. Hooguit misschien wat luchtiger dan eerder werk.

Daarvan uitgaande maakt Song-Soo Hong films over relaties, spelt hij met scriptvormen. Is het geen visuele vernieuwer en doet zijn werk voor Aziatische regisseur opvallend Europees en eigenlijk vooral Frans aan. En net als je denkt dat het leuk is maar wat vrijblijvend komt het vierde, absoluut beste, hoofdstuk en krijgt alles ineens meer relief en gevoel mee.

Geen film waardoor ik meteen geneigd ben het hele werk van de regisseur binnen korte tijd te gaan bekijken, maar fijn was het wel.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Virgin stripped bare by her bachelors moet je echt nog even zien hoor!

avatar van Prinz

Prinz

Ik had dit graag ergens gezien..