• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Seren Yüce

Met onder meer: Nihal Koldaş, Bartu Küçükçağlayan en Esme Madra

Gesproken taal: Turks

Plot Çogunluk

Mertkan leidt een ongecompliceerd leven in Istanboel: overdag werkt hij als kantoorbediende op het bouwbedrijf van z’n vader, na z’n werk en ‘s nachts gaat hij uit met z’n vrienden of cruisen met papa’s jeep. Wanneer hij Gul ontmoet, een Koerdisch meisje uit Oost-Turkije dat haar universitaire studies betaalt door als dienster te werken, ziet Mertkan een kans om de leegheid van z’n leven op te vullen. Maar z’n vader verzet zich tegen zijn relatie met “die mensen die alleen maar het land willen verdelen” en herinnert Mertkan eraan dat “we allemaal Turken zijn en allemaal moslims”. Buigt Mertkan voor de “meerderheid” of neemt hij de juiste keuze?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van voskat78

voskat78

Opzich een prima film waar ik me wel mee heb kunnen vermaken al had de uiteindelijke keuze die Mertkan moest maken een andere geweest dan had er ongetwijfeld meer in gezeten. Jammer dat de regisseur die gok niet durfde te maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Sombere film over een jongeman, die in twee werelden probeert te leven. Enerzijds stoer doen met zijn vrienden, anderzijds gedwee gehoorzaam ten opzichte van zijn dominante vader. Uiteindelijk is niet alleen hijzelf, maar vooral zijn vriendin het slachtoffer van dit gebrek aan assertiviteit. Best een aardige film tot aan… de slotakkoorden. Het veel te brave, weinig gedurfde einde sleurt het niveau van de film naar beneden. Het geeft je een neerslachtig eindgevoel.