Super 8 (2011)
Releasedatum: 11 augustus 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Super 8
"It Arrives."
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Super 8 (MusicMeter)
Louis Dainard
Martin Read
Cooper
schram101
Er zijn inmiddels zoveel teasers en trailers uitgekomen dat ik niet durf te zeggen dat deze echt nieuw is maar toch:
jarno1975 (moderator series)
Volgens mij is dit geen officiele poster. De poster is samengesteld uit een stel stills uit de trailer en daarna bewerkt met photoshop.
Leland Palmer
Staat gewoon op IMPawards hoor; klik. Getekende stijl, geen photoshop.
Er zijn zoveel posters die samengesteld zijn uit stills of uit één scénefoto bestaan. Hier hebben ze nog de moeite gedaan om het op zo'n mooie manier getekend te krijgen.
jarno1975 (moderator series)
Ja dat had ik ook gezien. Maar die kunnen ook een foutje maken.
Volgens Joblo.com heeft Drew Struzan gezegd dat de poster niet van zijn hand is.
Fan-made dus.
Leland Palmer
Nee, juist niet lijkt me. Als het van Struzan kwam dan was het geen bruikbare poster geweest, dit is een poster die van de maatschappij komt en gebaseerd is op de stijl van Struzan. Da's wat anders. Althans, dat is wat ik van mijn bron krijg te horen.
jarno1975 (moderator series)
Struzan heeft jarenlang gewerkt voor Lucas Films. Hij heeft o.a. ook posters gemaakt van Star Wars en Back to the Future. Bron
Edit: En die bron van jou is?
Leland Palmer
Hoe ze daar aan het begrip fan-made komen weet ik niet, maar andere bronnen (/Film of hier) spreken bijv. van een ''Struzan-inspired poster''. Vandaar ga ik er vanuit dat-ie van de maatschappij komt. Maar we zien het wel, voor nu ga ik van IMPawards uit en anders veranderen we 'm gewoon weer.
jarno1975 (moderator series)
En Imp heeft de poster van een Spaanse blog. Klinkt ook niet erg betrouwbaar.
Leland Palmer
IMPawards modereert erg streng, dit zou de 1e keer zijn (voor zover ik weet) dat het daar mis gaat. Die hebben vast hun redenen. Als idd uit alle ''grote'' bronnen blijkt dat dit niet officiëel is en onterecht op IMPawards staat, veranderen we 'm gewoon.
Angrod_Pallanén
Hoor ontzettend goede reviews vanuit Hollywood. Heb hoge verwachtingen er van!
jarno1975 (moderator series)
Volgens Filmtotaal is het inderdaad een fanmade.
Dat zeg ik
SnakeDoc
Dit weekend gaat hij voor het eerst draaien is het niet? Ben benieuwd of de score op IMDB een beetje hoog op gaat lopen!
aspieren
is dit een betere poster
SnakeDoc
Vind hem persoon zelf heel erg maar deze is denk ik als laatste uitgebracht en dat maakt hem dan de poster die gebruikt moet worden.
Comdutch
Ik heb de film in San Francisco gezien op de premieredag (10 juni 2011). Voor $ 14,- p.p. mochten we naar binnen. Het was de derde voorstelling van de dag in een bioscoop in een shoppingmall met 11 zalen. De film werd in de grootste zaal getoond (360 stoelen). De zaal was zeker nog niet voor een kwart gevuld. De penetrante geur van de met zoete popcorn gevulde emmers is mij langer bijgebleven dan de film zelf. Desondanks heb ik toch genoten van de film die best de moeite waard is alhoewel het zeker geen 'hoogvlieger' is zoals E.T. dat 29 jaar geleden wel was en nog wat mij betreft nog steeds is. Blijf bij de aftiteling nog even zitten... de film is namelijk dan nog niet helemaal afgelopen... (net als bij de aftiteling van History Of The World van 30 jaar geleden... toevallig?)
macromark
Kheb hem gezien in iMAX. De film begint erg sterk maar het einde is zo afschuwelijk cliche en ongeloofwaardig. Erg jammer, had echt een topper kunnen zijn!
Drie keer niks
Als je dat nou is een beetje onderbouwt dan kan ik die 0,5 MISSCHIEN nog begrijpen!
dutchtuga
Hij heeft de film gewoon helemaal niet gezien. Beetje treurig.
GialloNero
Nou ik ga er eens goed voor zitten, mijn eerste post op deze site en ga proberen een zo goed mogelijke mening over deze film geven.
the new guy
Drie keer niks
WAT!??
Zo slecht geloof ik niet. De trailer alleen al was beter dan menig film.
8.1 met 4500 stemmen op IMDB, ik hoop dat dat meer in de richting is.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
RT: 83%, 7.5/10 - dit gaat dus wel te behappen worden. Maar hoe kan Abrams dan ook een slechte film maken van dit concept?
SnakeDoc
De trailer van Battle: Los Angeles zag er ook gruwelijk uit, maar de film bleek iets minder interessant
Heb hem zelf nog niet gezien, maar dan heb ik het over het gemiddelde!
De Knip
Begon wel aardig, verzakte naar een avontuurlijke kinderfilm met paar enge momenten.
Wat de overheid daar uberhaupt te zoeken had en wat ze allemaal platbombardeerden. De kijker mocht het lekker zelf uitzoeken, zolang de kinderen maar de hoofdrol behielden.
Flauwe film:
Kyle Chandler van Early Edition...tja...zijn rol kon ik als kiespijn wel missen, niet best.
Naomi Watts
De reviews blijven akelig goed. Abrams lijkt het weer te flikken. Jammer dat het nog zo lang wachten is.
dje-em
wat de overheid daar te zoeken had? Dat werd allemaal netjes uitgelegd. Ik vond het wel een geweldige film hoor.
jacobine_rodijk
't Abrams fenomeen.
Hij blijft maar op dezelfde formule werken, intrigerende concepten die gegarandeerd hoge ogen gooien bij het publiek maar zodra er een degelijk verhaal aanvast geknoopt moet worden valt die telkens weer door de mand. Zo ook weer hier. Drama heeft die, met flinke series als Alias en Felicity onder de gordel, nog steeds niet onder de knie. Emoties die je talloze keren eerder hebt gezien, en beter, zijn haast een excuus om een bescheiden fabeltje te vertellen met een Cloverfield-achtige monster op de achtergrond. Chandler speelt de rauwende vader die net z'n vrouw kwijt is, Eldard de chauffeur met een drankprobleem, uiteraard hetgene wat Chandler's vrouw om het leven bracht en Fanning de dochter die natuurlijk onder al het geweld terecht komt van zijn clichématige gedrag. En zo zijn er nog wel meer. Hier kun je anno 2011 niet meer mee wegkomen, zeker niet in één film volgepropt.
Wel lof voor de jonge acteurs, die zich allemaal goed staande weten te houden tegenover de, alhoewel één-dimensionale, volwassenen. Fanning natuurlijk het uitblinkertje, die gaat net zo groot als haar zus worden. Een krappe 2,5*
yugioh
Net gezien, maar wat een slechte film. Weinig of geen actie tot op het laatste kwartier, de rest wordt gevuld met zeer veel kinder gewauwel. Totaal gebrek aan spanning, vond de effecten ook zeer matig om over het monster nog maar te zwijgen. Had zeer hoge verwachtingen maar deze film is mij erg tegen gevallen.

Netflix-kijkers wachten op 'Stranger Things': de scifi-film 'Super 8' is het perfecte alternatief

Voor 'Stranger Things'-fans: vijf films over kinderen op avontuur

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
jaren 70geheimbuitenaards wezentrain crashfirecrackersuper 8mm footage duringcreditsstinger