menu

Super 8 (2011)

mijn stem
3,12 (2331)
2331 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Mystery
112 minuten

geregisseerd door J.J. Abrams
met Joel Courtney, Elle Fanning en Kyle Chandler

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=zau3DhqJ-SY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van DVD-T
4,5
Moet hierin mijn eerdere mening toch bijstellen. Na herziening toch erg veel waardering gekregen voor Super 8.

Het begint al bij de eerste scene waarin de werkelijk prachtige muziek van Giacchino al heel veel bijdraagt. Het is een ode aan de fantasie/creature features uit de 70 en 80-er jaren. De film is in alles met zoveel liefde gemaakt en dat is voelbaar door het scherm heen. Van de regie tot het acteerwerk, van set design to muziek. Er zit zoveel hart in Super 8. Verbluffend gedaan onder de regie van JJ "lens-flare" Abrams.

avatar van horizons
4,5
Heerlijke film. Echt zo een verhaal dat je als kind wel wil meemaken (nouja...). Goed geregisseerd door Abrahms en goed werk van de jonge acteurs.

Geen idee of lens flare bij Star Wars werkt maar bij Star Trek deed het dat wel en in deze film ook. En het is toch iets eigens wat een regisseur toevoegt en kenmerkt. Is wel goed.

ipman-99
"I'm just doing the best I can to save you." ... " !!!

Mysterieuze parel (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Super 8' is een fantastische mysterieuze
film waarin de 'jonge gasten' de show weten te stelen. Regisseur J.J. Abrams ('Lost' -serie)
Heeft het toch weer sfeervol en mysterieus voor elkaar gekregen.
Doe er dan nog een producent bij met de naam Steven Spielberg en je hebt toch weer
een kaskraker van formaat bij. De cast met o.a frisse namen Joel Courtney, Elle Fanning en Kyle Chandler
schitteren echt in deze sfeervolle prent.
Elle Fanning (zus van Dakota) heeft echt wel hetzelfde acteertalent als haar oudere zus !
Dakota is van 1994 en Elle is van 1998 ... dit even ter info !
Ik wil niet te veel details vertellen over deze Mysterieuze film, wel kan ik zeggen dat het
bij momenten zeer sfeervol en betoverend is en dat het mysterieuze gehalte echt wel zijn werk doet.
Op tijd en stond wist deze dan nog eens stevig uit te pakken met zeer spectaculaire actie-scènes
die echt wel over the top waren.
Zeer zwaar van genoten !

avatar van dvdfreak123
3,0
Wel een vermakelijke film deze super 8. Begint heel sterk en mysterieus met die trein. Daarna moet ik wel zeggen tegen hij de helft passeert het iets minder word vond ik persoonlijk niet slecht maar haalt nergens meer het niveau van het begin. het einde waar joe de alien kan ompraten alsof het niets is vond ik dan ook maar dom gedaan. Geeft zeker en vast goeie scenes maar bevat er ook mindere. Al bij al vermakelijk. 6/10

avatar van Szpzer
1,0
Sorry hoor, maar de super-8 romantiek (waar ik zelf hard aan mee deed met het cameraatje van mijn ouders) vond ik ongelooflijk cliché in beeld gebracht. Het verhaal is krakkemikkig, het heeft niet de brilliance van Steven Spielberg, waar ze voortdurend naar verwijzen. Echt ontzettend kinderachtige SF. Het meisje acteert erg goed. Het filmpje dat ze gemaakt hebben in de aftiteling is erg leuk, eigenlijk leuker dan de film zelf. Ik had heel veel van het gegeven verwacht, maar het is verschrikkelijk voorspelbaar. Vooral de 'persoonlijke drama's'. Helaas zal ik deze film snel vergeten...

avatar van HALVE TAMME.
''According to my Uncle Seth, an accident like this is exceptionally rare.''

Redelijk uitgewerkt script, solide acteerwerk en prima gecaste acteurs /
actrices. Super 8 (2011): Aardige sci-fi film. 3 sterren van mijn kant.

avatar van Proeneke
3,0
Wel leuk, maar haalt t niet bij soortgelijke films uit de 80's.

avatar van Kondoro0614
3,0
Super 8

Anders dan ik had verwacht, heel erg anders dan verwacht. Super 8 was niet leuk maar ook niet saai, veel dingen waren me tegengevallen in de film en dat vind ik best wel zonde want ik wou hem al heel erg lang kijken en het leek mij een hele leuke film.

Het verhaal was leuk Een groep kinderen die graag een film willen maken met de genre Zombie maar bij een shot bij het spoort ontspoort een trein met een soort alien erin. Deze ontsnapt en er is totale paniek in het dorpje want deze alien neemt allerlei mensen mee. Het groepje jongens gaan erachter aan en maken een heel avontuur mee.

Het concept was leuk en het verhaal kan zich daarbij aansluiten. Wat dat betreft redelijke film en zeker erg leuk voor tussen door. Speciaal is hij niet en de alien vond ik niks.

3.0*

Ted Kerkjes
Fantastische bespreking van de neven: De neven en Michiel bespreken Super 8 (2011).

2,0
Het mooiste vond ik de traincrash waarin een auto frontaal de trein pakte.
De hele omgeving totaal verwoest:
Casualties: zero
Zelfs de bestuurder van de auto had nog tijd om een verhaaltje te vertellen.

avatar van Stephan
4,5
Stephan schreef:
Mag die domme flare plugin van Abrahams' Apple af?


Geen idee wat me bezielde toen ik mijn eerste reacties opschreef. Bovenstaande zin is de enige waar ik nog achter sta. Voor de rest is me deze film na een tweede herkansing uitermate goed bevallen.

DVD-T schreef:
Moet hierin mijn eerdere mening toch bijstellen. Na herziening toch erg veel waardering gekregen voor Super 8.

Grappig dat ook mijn herkansing zo goed beviel. Het is gewoon een mooie ode aan de leuke films uit de 80-er jaren.
Hoewel de 2 vaders in de autoscène me nog steeds te kort door de bocht is, stelen de kinderen absoluut de show. En wat een mooie lovestory, wat een vaart, humor en spanning... Wat was ik denkende. Dikke 4,5

avatar van Redlop
4,0
Erg leuke film met de handtekening van Spielberg. Stand by me - achtig jeugdsentiment.

4*

avatar van Antonev
3,0
Best een avontuurlijk filmpje, hoewel het allemaal weinig om het lijf heeft. Aardig mysterieus sfeertje en gewoon vermakelijk voor een keer. De kids zetten hun rol goed neer.

avatar van BobbyShmurda
Teveel Hollywood juice

avatar van thoyouknow1980
2,5
Langdradig en bijna niet doorheen te komen

avatar van eRCee
1,5
Het had een leuke film kunnen zijn, als men wat zuiniger was omgesprongen met de ingrediënten "stupiditeit" en "meligheid". En, laten we zeggen, ongeveer een halvering van het aantal explosies.

avatar van Brabants
3,0
Met een knipoog naar de Spielberg films uit de jaren '80 is deze film zeker geslaagd. Je zou dan hopen dat het zeker deze ervaring zou overtreffen, maar dat gebeurt zelden. Het einde is zelfs om te huilen zo slecht. Toch is de typische Spielberg sfeer wederom geslaagd en maakt het dat ik de film hierdoor met een nipte voldoende beoordeel.

3,0
Om één of andere reden heb ik een zwak voor verhalen rond tieners in een "small town USA" setting. Dat doet Super 8 ook erg leuk. Doet zeker aan vast aan Spielberg denken, maar wat mij betreft ook aan een aantal verhalen van Stephen King.

Eerste deel vind ik erg leuk, tweede helft helaas een stuk minder, al valt het nog wel mee.
Maar eens we weten wat er precies in de trein zat, en we wat meer over dat wezen te weten komen vind ik de film wat de mist in gaan.

Al bij al een mooie hommage aan een aantal films van de vroege jaren 80.

avatar van IH88
4,0
“Stop talking about production value, the Air Force is going to kill us.”

Nostalgisch aandoende sci-fi film die duidelijk het stempel van Spielberg draagt, en een ode is aan de jaren 80 alienfilms. J.J. Abrams heeft Super 8 geregisseerd, maar Spielberg staat als producer aangemerkt en dat verbaasd me niks. Want Super 8 is wat harder en actierijker dan bijvoorbeeld E.T. of Close Encounters, maar het heeft ook weer een hoofdrol voor een jonge jongen die zonder moeder moet opgroeien en voor het eerst verliefd wordt op een meisje van school (de fantastisch acterende Elle Fanning).

In een film vol aliengeweld is er dus nog genoeg ruimte voor een menselijk verhaal. Een kolfje naar de hand van Abrams en Spielberg. En uiteraard willen de jonge jongens een zombiefilm maken, wat Super 8 op sommige momenten erg meta maakt. De alien is hier niet aandoenlijk, maar vooral kwaad en chagrijnig dat de mensen op hem schieten en tests uitvoeren. Het einde is wel sentimenteel, en dat past helemaal bij deze film. Blijf ook kijken tijdens de eindcredits.

avatar van El ralpho
2,0
Leentjebuur spelen

Hoewel Super 8 inmiddels al 6 jaar geleden uitkwam heb ik hem pas onlangs bekeken. Iets weerhield mij ervan om dit eerder te doen. De omschrijving sprak me heel erg aan, maar de trailer wist me dan eigenlijk weer helemaal niet te grijpen..

Nu, 6 jaar later kom ik er alsnog achter dat mijn voorgevoelens bleken te kloppen. Met name het einde van de film is echt rampzalig slecht en dan ook nog eens zo Walt Disney achtig dat deze productie dan ook net zo goed van een van hun studios af had kunnen komen. Hoewel de eerste helft een stuk beter was, kon ook deze mij niet grijpen. Dit kwam onder meer omdat geen van de acteurs me wist aan te spreken en het hele concept nu inmiddels ook uitgekauwd aanvoelt ( I am looking at you Stranger things). Hoewel Stranger Things er natuurlijk veel later was, merk je wel dat hun hommage aan een aantal jaren 80 klassiekers een stuk sterker is dan wat hier neergezet word.

Wat me overigens ook opviel waren een aantal effecten die nu al verouderd werden, dat er veel te stijfjes geacteerd werd en dat er geen enkele chemie tussen de personages te bespeuren leek. Hoewel een aantal momenten hun charme hadden mistte ik het grootste gedeelte van de tijd toch een bepaalde magie. De beste momenten zaten dan nog bij het eindfilmpje dat aan de aftiteling vastgeplakt was..

2,0*

avatar van jordandejong
3,5
Begint heel sterk met een fijne sfeer en is lekker spannend en mysterieus. Leuk geacteerd door de jonge cast ook. Helaas wordt het tegen het einde aan wel heel clichématig en slapjes, en veranderd het langzaamaan in een familiefilmpje.

3,5* voor het veelbelovende eerste gedeelte van de film.

avatar van remorz
1,5
Wat begint als een Goonies-epigoon (lees: een bonte verzameling schreeuwerige, matig acterende kinderen met een missie), baant zich een zelfde weg door ontluikende gevoelens van romantiek, horror-light elementen zonder ziel en jaren '80 nostalgia zoals een Stranger Things later (maar beter) zou doen, om uiteindelijk te eindigen in een Spielbergiaans zoetsappig einde waar nergens afdoende naartoe gewerkt wordt om je ook maar enigszins geroerd achter te laten.

Tel daarbij op een ontzettend gemakzuchtig clichématige soundtrack, een monster dat wel de schijn van een mooi design heeft maar opzettelijk onderbelicht blijft (waarschijnlijk onder de dekmantel van mysterie), een rits volwassenen die nog slechter acteert dan de kinderen én een basisgegeven dat niet alleen vergezocht is, maar in de uitwerking ook nog eens nooit invoelbaar op het scherm gebracht wordt; en je lol kan wel degelijk op (Area 51, een monsterachtig en agressief wezen dat telepathisch contact maakt bij aanraking en - net als broertje E.T. - eigenlijk niets liever dan gewoon naar huis wilt? Elke film die hetzelfde wezen aanvankelijk bron van horror/spanning laat zijn en laat eindigen als bron van sentiment, zal van verdomd goede huize moeten komen).

Deze film stapelde voor mij ergernis op ergernis. De Disney-Spielbergformule is beproefd, dus je blijft wel kijken, maar eigenlijk is deze pastiche van grote voorbeelden zo zielloos in elkaar gezet dat je hoop op een wending die redding kan brengen per scene afbrokkelt, tot het einde het bedelft onder een schaamteloze suikerlaag, dat je er spontaan een douche van wilt nemen. Yak. 1,5*

Kinderen in een film???Monster????Snel uit gezet....jaren geleden gezien trouwens. 2 ster.

avatar van Maximalisatie
2,0
Wat een totale schijtfilm

avatar van Diederik58
2,0
Niet al te best. Het is een samenraapsel van andere Spielberg films met hier en daar een ander sausje. Alien die achterna wordt gezeten door het leger en een stelletje tieners lossen het probleem op. De film is veel te sentimenteel is en speelt met closeups van betraande zeehondjesogen in op emotie. Maar het werkt niet. Op een paar lijken na erg braaf. De alien ziet er stereotiep uit.
De jonge acteurs doen het te netjes, soms slecht en veelal onnatuurlijk.
Supertramp wordt gebruikt als soundtrack. Past wel in 1979 maar daar is ook alles mee gezegd.
Gelukkig is er geen vervolg op gekomen waarbij de alien zijn vriendjes heeft meegebracht.

avatar van huppelepup
3,5
In mijn beleving is dit een jeugdfilm. Als zodanig is het best een goede film en goed geacteerd door de kinderen, enkel het einde komt nogal afgeraffeld en onlogisch over.

avatar van princesspeach
3,0
Niet mijn Genre maar toch erg vermaakt. Spanning, en de acteurs waren heel goed! Deed me beetje denken aan ET.

avatar van Grunn-in-en-verkoop
3,5
Leuke film, zeker de moeite waard. Leuk verhaal maar niet Super in beeld gebracht, wanneer tanks lukraak gaan schieten vind ik onrealistisch overkomen, gaat plots allemaal te snel ''afgeraffeld en onlogisch'' Kortom leuke film, zeker de moeite waard om te kijken.

2,0
Ik vond deze film niet zo goed. het leek veelbelovend in het begin maar gaandeweg werd het allemaal wat te langdradig en vooral te slapjes. en weer een film met een monster en te donker in beeld gebracht. beetje vreemd ook er klopte niks van aan het eind van de film met dat monster. erg onlogisch einde .voor mij deze film nooit meer!

2,5
Neu dat was het niet helemaal.

avatar van Shadowed
3,0
Abrams jeugdfilm.

Als regisseur best degelijk, met een duidelijke voorliefde voor Sciencefiction. Abrams krijgt echter wel altijd de projecten waarvan op voorhand de verhalen al geschreven zijn echter. Al lijkt het alsof hij hier iets meer vrijheid kreeg, maar beslist niet veel meer dan in Star trek of Star Wars.

Vooral gericht op jeugdige kijkertjes. Zeg maar van een jaar of 13-15. Typische jeugdfilm waarvan de jeugdige kijkertjes op school tegen elkaar zeggen van hoe eng die wel niet was. De film kent ook wel een aantal grove actiescènes, maar Abrams weet er toch wel kundig mee om te gaan.

Visueel kan ik de film wel waarderen. Ik waardeer vooral het gebruik van lens-flares door Abrams. Dat zorgt voor een heerlijk speels en vlot toontje. Bijgestaan door regelmatig enthousiast cameragebruik en prima geschoten actiescènes weet Abrams op dit gebied wel z'n mannetje te staan.

Qua verhaal echter weer iets minder. En vooral de loop dan. Paar typische dramathema's die erbij worden gehaald. Het verbaast me uiteindelijk ook niet veel dat Spielberg ook aan het verhaaltje gesleuteld heeft. Typisch verhaaltje voor hem ook om te maken.

Maar hoe mooi de technieken op visueel niveau zijn van de film, de CGI is beslist wat minder. Regelmatig houterige bewegingen van auto's die rondvliegen bijvoorbeeld. En vooral de alien zelf ziet er echt belachelijk uit helaas. Een kundig regiestijltje weet deze punten ook niet te verhinderen helaas.

Acteerwerk is voor de rest ook niet heel bijzonder. Kinderen doen het allemaal nog wel aardig, maar de volwassenen spelen allemaal een beetje alsof ze er eigenlijk geen zin in hebben. Hoop typische Amerikaanse evil-army typetjes en bezorgde bewoners.

Wel nog een gaaf gevecht op het einde waar de tanks wild door de stad schieten op iets dat buiten beeld blijft. Zag er gaaf uit. En ook het treinongeluk was gaaf. Maar voor de rest heeft de film niet al te veel om het lijf helaas. Benieuwd of Abrams binnenkort een project kan regisseren waar hij echt volledige vrijheid krijgt.

4,0
Vond eerder het einde een domper, maar dat viel me bij herziening wel mee. Halfje erbij

Gast
geplaatst: vandaag om 15:33 uur

geplaatst: vandaag om 15:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.