• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Lauren Montgomery

Met onder meer: Tim Daly, Kevin Conroy en Andre Braugher

Plot Superman/Batman: Apocalypse

"The end is near."

Batman ontdekt een tienermeisje met superkrachten en een connectie met Superman. Darkseid, heerser van de dimensie Apokolips, heeft echter ook interesse in het meisje. Hij ziet in haar namelijk een sterke compagnon, in de strijd tegen de superhelden Batman en Superman.

Superman (stemrol)

Batman (stemrol)

Kara Zor-El / Supergirl (stemrol)

Granny Goodness (stemrol)

Darkseid (stemrol)

Wonder Woman (stemrol)

Lyla / Harbinger / Artemis (stemrol)

Female Radio Caller #2 / Lashina (stemrol)

Big Barda (stemrol)

avatar van as

as

Een van de zoveelste direct to dvd vehicles van DC, die net als Marvel proberen in te cashen op de superhelden hype van de afgelopen jaren.

Blijkbaar geinspireerd door een graphic Novel, die ik nooit gelezen heb. Vergelijking kan ik dus niet maken, maar blijft op momenten vermoeiend en ongeinspireerd. De introductie van Supergirl op deze manier is aardig gevonden maar blijft verder een onintressant personage, net als in de comics.

Tekenwerk is verder adequaat maar nergens erg goed. Maar grootste probleem is toch wel dat het geheel zoutloos aanvoelt met een script dat binnen een dag uitgetikt lijkt te zijn.

2 *en

avatar van Thorongil

Thorongil

Vandaag bekeken en vindt het toch wel één van de mindere van DC.
Green Lantern en Wonder Woman vond ik leuk omdat ze verfrissend waren en me introduceerden aan, voor mij relatief onbekende karakters.Ook Batman: Gotham Knight omdat het een atypische formaat was, shorts in anime-stijl en met een degelijk plot. Misschien is het omdat dit al de 9e in de reeks is, maar het steekt me meer en meer tegen, de continue inspiratieloze gevechten.
En als je denkt dat de film er op zit gooien ze er nog een gevecht van een kwartier tegen aan Darkseid die hen aanvalt in Smallville.

avatar van nognooit

nognooit

De verhaallijn uit de gelijknamige comic serie stelde al weinig voor, de verfilming stelt echter nog minder voor.

Soms lijkt de film ook een beetje te twijfelen over wat de doelgroep nu precies is. Een kinderachtige shopping montage met Supergirl en Superman, dat is leuk voor jonge meisjes. Vervolgens zit de film borde vol oersaaie actie dat misschien leuk is voor jonge jongens. Het taal gebruik en sommige scenes zijn misschien weer wat minder geschikt voor jonge (Amerikaanse) kinderen.

Een bizar punt was ook dat voor Supergirl een hap zet in een hotdog zich afvraagt of het ook echt van hond is gemaakt. Ze kijkt aarzelend. Superman stelt haar gerust door simpel weg "no" te zeggen, vervolgens zet ze haar tanden erin en geniet.

Iemand die van een totaal andere planeet komt heeft dus moeite om een stuk dode hond te eten, maar niet met een dood stuk varken? Later kijkt ze ook nog vertederd naar de kippen en kuiken op Kent farm. Beetje hypocriet van de makers.

avatar van the flash

the flash

vond deze wel oke vooral batman is hier de slimmerik.

zoals nognooit zegt is het nu voor kinderen of niet supergirl is redelijk sexy maar dan daarna niet meer.