• 9.372.496 stemmen

My Super Psycho Sweet 16: Part 2 (2010)

Horror | 84 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Jacob Gentry

Met onder meer: Lauren McKnight, Kirsten Zien en Chris Zylka

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot My Super Psycho Sweet 16: Part 2

"It's one killer party!"

Skye, die het drama van de eerste film overleefd heeft, gaat op zoek naar haar moeder, de vrouw die haar als baby in de steek liet en ze dus amper kent. Haar zoektocht brengt haar naar het stille dorpje Mill Basin, waar ze haar moeder Carolyn ontmoet. Ze is getrouwd met een welgestelde vastgoedontwikkelaar en heeft met hem een dochter, Alex. Skye voelt zich er erg thuis en naarmate haar vriendschap met Alex vordert ontmoet ze Alex' manipulerende vriendin Zoe en haar droomjongen James, die graag dj wil zijn. Skye probeert het duistere geheim over haar vader geheim te houden, zelfs tegen Alex. Zoe vermoedt echter iets.

avatar van eltorro

eltorro

Spanningsloze horror, die toch weet te vermaken.

Waar deel 1 al niet zo eng en erg voorspelbaar was overtreft deze film hem zonder moeite. Het duurt erg lang voordat er iets bijzonders gebeurt, en dik de eerste helft lijkt veelte veel op een soap serie in de trant van Goeden Tijden Slechte Tijden.

De film was gelukkig net zoals deel 1 visueel best wel fijn. Daarnaast is het personage Sky erg interessant, ze ziet er altijd wel schattig uit, maar je blijft haar er toch van verdenken dat ze op een gegeven moment zelf aan het moorden slaat. En het einde blijft natuurlijk ook erg genietbaar.

Een magere 2,5*.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Leuke tv-film, maar in ieder geval minder goed dan het eerste deel.

Dat komt vooral door de zeer trage opbouw. De moorden starten eigenlijk pas echt na het eerste uur. Wat hier aan vooraf gaat is leuk om te volgen, maar daar blijft het dan ook bij. Zo goed als geen spanning.

Eigenlijk vind ik de moordenaar wel leuk gevonden (wat een creepy vent: zowel met als zonder masker), maar de motieven zijn toch wat dul. De confrontatie aan het einde slaat dan ook kant nog wal. Maar hoe dan ook blijft het leuk om weer een moordenaar bij te hebben met een erg geslaagd masker (in ridderstijl).

Voor een tv-productie vallen de moorden goed mee (maar visueel sterk zou ik ze zeker niet durven noemen). Ook jammer van die tussenmuziek. Zo kinderachtige deuntjes, lijkt wel muziek van een zwakke "New Moon" productie.

Op naar het derde deel?

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘Iedereen schrikt naar buiten en Chris Zylka gaat weer naar binnen net als bij deel 1’

Komt heel langzaam op, en is nog helemaal niet zo leuk als gedacht, dan krijg nog een simpel verhaal te zien ook die niet boeiend is.De casting heeft weer hun best gedaan aan acteer werk.Op het eind was het een grote zooi, het beste vond ik nog dat meisje die verbrand was, en ook erg herken baar dat Chris Zylka weer die feest tent in ging om Julianna Guill reden.

Deel 3 zal ook gaan komen want dat was duidelijk te zien op het eind, ik hoop dat ze dan een beter verhaal gaan maken dan deel 2.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Kunnen ze deze voltreffen als sequel of niet?

My Super Psycho Sweet 16: part 2 begint eigenlijk ongeveer waar de eerste eindigde. Ik vond de eerste film zeker vermakend. Maar om eerlijk te zijn beviel de sequel me niet net zoveel als de eerste film. Deel 1 is zeker beter! Maar gewoon: het acteerwerk in deze film is veel slechter als in de eerste (hoewel in de eerste ook niet al te best werd geacteerd, maar in die was er naar te kijken), hoewel ik wel van de bloederige scènes heb genoten is dit niet een goeie sequel maar dan een oké sequel. Dit keer speelt de film zich af tijdens Samantha's verjaardag. We worden ook geïntroduceerd aan haar moeder. En dit keer is "daddy" back voor "his little girl". En hoewel er veel vermakende scènes inzaten zaten er in deze film ook teveel dream-sequences. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dat vond ik niet fijn en het was eigenlijk al meteen duidelijk wanneer het een dream-sequence was. Dus kortom: My Super Psycho Sweet 16 is oké, absoluut niet net zo goed als de eerste maar er zitten zeker wel wat vermakende scènes in.

avatar van Vascago

Vascago

Bijna net zo tof als deel 1. Alleen qua humor deed ie wat onder bij het 1ste deel. Voor de rest weer een heerlijk slashertje. Prima !!

avatar van neysen1985

neysen1985

non de kaat.

mtv heeft het slasher genre flink te pakken.

Als dit op niveau blijft, mogen ze er nog wel meer maken.

beiden van de super psycho sweet 16s zijn absoluut niet tegengevallen.

dit deel vind ik stiekem zelfs nog beter dan deel 1.

avatar van Shaky

Shaky

Ontzettend zwakke film vol met onlogische zetten en fouten die de film er alleen maar slechter op maken. In vergelijking met deel 1 is dit deel minder irritant qua dialoog en acteerwerk maar dat maakt het nog steeds niet voldoende. Deel 3 is af en ik kan me bijna niet voorstellen dat het beter gaat worden.

Deel 2 is in ieder geval zeker geen aanrader.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig vervolg.

Logisch, maar apart om een vervolgdeel te maken op My Super Psycho Sweet 16. Blijkbaar heeft deze film genoeg geld in het laatje gebracht om er een trilogie aan te breien, of ze hadden het van tevoren al gepland. Dat laatste zal in ieder geval verklaren waarom de trilogie zo dicht op elkaar werd gemaakt in een periode van 2009-2012.

Dit deel lijkt eigenlijk niet veel op deel 1. Wat dit deel vooral onderscheidt is dat regisseur Gentry, die de volledige trilogie op z'n schouders nam, kiest voor een grote toevoeging aan dramaelementen. Het eerste gedeelte van deze film voelt aan als een aflevering van GTST. Het drama wordt ook erg standaard ingevuld, met nogal wat typerende elementen die we ook al eerder in een hoop andere films hebben gezien.

Het drama kan werken als het niet de meest standaard invulling indenkbaar krijgt en als de cast redelijk is. Helaas weet de film geen van beide elementen te beheersen. Het drama is standaard en cliché, en de cast is niet sterk genoeg om diens dialogen en emotionele scenes met goede delivery af te leveren. Daarnaast weet Gentry ook te weinig inhoud mee te geven aan z'n personages buiten de bekende achtergronden.

Het slashergedeelte komt pas na ongeveer 45 minuten om de hoek kijken. De eerste helft kent ook horror, maar vooral in de vorm van droomsequenties. Die zijn wel wat bloederiger in vergelijking met het vorige gedeelte, maar zodra het weer aankomt op hakwerk neemt de film gas terug. De moorden zijn iets explicieter, maar nog steeds worden de echt heftige verwondingen buiten beeld gehouden. Het blijft jammer tijdens dit soort films.

Nee, dit vervolg kenmerkt zich in soapelementen die het als resultaat iets minder behapbaar maken en weet ook met de finale niet bevredigend genoeg te zijn. McKnight doet het iets beter, maar de overige crewleden zijn nog steeds wat nerveus en iets te onzichtbaar. Qua tempo zit het nog steeds goed, het camerawerk is in orde en het gebruik van kleur ook, maar deze elementen zijn niet genoeg om de film te redden van een onvoldoende.