• 9.379.506 stemmen

Nine Dog Christmas (2005)

Animatie / Familie | 59 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Nine Dog Christmas - The Movie

Geregisseerd door: Kamoon Song

Met onder meer: James Earl Jones, Russi Taylor en Scott Hamilton

Gesproken taal: Zweeds

Plot Nine Dog Christmas

In deze tekenfilm, verteld door James Earl Jones en met liedjes van Grammy Awardwinnaar Gary Morris, zien we hoe negen honden zonder baasje de plaats moeten innemen van de door griep gevelde rendieren. Hoofdelf Buzz (Scott Hamilton) moet hen eerst leren vliegen. Bovendien moeten de honden opnieuw naar de Noordpool zien te ontsnappen wanneer een onruststoker hen ontvoert. Maar er is wel meer nodig om Snowplow, Tank, Q.T. en de rest tegen te houden. En op het einde van de rit wacht hen een verrassing die ze dubbel en dik verdienen!

avatar van Dk2008

Dk2008

Een film die een beetje wegheeft van Lady and the The Tramp 2. Hoewel ik de Engelse versie met Nederlandse ondertitels heb gezien, blijft hij toch wel een beetje kinderachtig. Verder is het wel aardig getekend maar de twee verhaallijnen vind ik minder geslaagd. Dat komt vooral door het elfenverhaal terwijl het hondenverhaal wel leuk is. Ik vind de sadistische hondenbezitter wel wat overdreven en hoe loopt het af met de koper?.

Gezien de extra's op de dvd is het vooral op kinderen gericht, leerzaam maar voor het gezin kan het weer handig zijn bij aanschaf van een hond, omdat het negen verschillende honden betreft met hun eigen karakter, zodat zo'n dier dan niet (weer) in een asiel belandt. 3.0/4.0