• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: Camille Keaton, Eron Tabor en Richard Pace

Releasedatum: 12 september 1980

Plot Day of the Woman

"...An act of vengeance"

Auteur Jennifer werkt al een tijdje aan een nieuwe roman en is op zoek naar een goed einde. Ze heeft geen inspiratie meer en wil even de stad uit om te herbronnen. Ze huurt een huisje langs een rivier en weet meteen de aandacht te trekken van de mannelijke bevolking in het dorp. Kort nadien wordt ze door enkele van hen vastgehouden en verkracht. Maar het blijft hier niet bij: ze wordt meermaals verkracht en bovendien wordt haar roman vernield. Jennifer plant de ultieme wraak op haar belagers...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

The Last House on the Left krijgt de credits de eerste film te zijn die geweld expliciet in beeld brengt maar in dezelfde genre verscheen I Spit in Your Grave die mij bij herziening in positieve zin verrastte en gewoon beter is in vergelijking met eerdergenoemde. Natuurlijk een vergelijking die niet ver te zoeken is.

Je kan er niet omheen dat er meer kunde om de hoek komt kijken bij I Spit on Your Grave. Het ziet er allemaal goed uit en de film heeft een enorm strak scenario. Volgens velen komt de verkrachting te snel omdat Jennifer's karakter nog niet tot bloei gekomen is (in mijn eerste recensie schreef ik dat ook) maar ik vond dat alleszins meevallen. Het was mij al duidelijk dat we hier met een onschuldig en goed mens te maken hadden.

De echte kracht van I Spit ligt hem bij het feit dat de opbouw perfect is en de wraakacties aan het eind erg sterk zijn en eentje zelfs geniaal.

Het acteerwerk is ook van degelijk niveau waardoor je op een gegeven moment helemaal in de film zit en dat is knap voor een film die bij velen bekend staat als een video nasty en niet meer.

Goed geregisseerde wraak film die betere credit verdient.

avatar van Reinbo

Ik zal 'm ook maar eens een tweede kans geven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Doe dat ja. 0,5 is toch wel erg laag. En dat voor een film waar geen dieren in afgemaakt worden .

avatar van Reinbo

Ach, die laatste categorie geef ik er ook wel eens 5*

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Klassieke horrorfilm die op sommige stukker erg ver gaat. Vooral de scene dat die man 'gecastreerd' wordt op een wel heel brute wijze. Wel zeer sterk overigens, maar op het moment dat die vrouw gepakt wordt (letterlijk xD) vond ik wel dat ze erg onrealistisch vrij probeerde te komen. Ze sloeg ook wel erg overdreven traag en mis met die peddel toen ze net aan land was met die 2 mannen.
Maar al met al toch een klassieke cult film die nog wel 3.5 verdient.

• 11904 berichten

Uiteindelijk toch maar weer een half puntje omhoog gehaald, na een tweede herziening een paar weken geleden. Afgezien van wat technisch amateurisme vind ik dit wel degelijk een goede film die - zoals dutchuga uitstekend verwoordt - veel meer credit verdient.

Wat ik niet begrijp is waarom mensen dit een vrouwonvriendelijke film vinden. Het klopt dat ze niet bepaald zachtzinnig verkracht wordt, maar de uiteindelijke wraakacties zijn toch girl power avant-la-lettre lijkt me zo!

Vermakelijke film! Ja, vermakelijk: de rverkrachting is bruut maar je weet dat de verkrachters ook hun deel krijgen...3,5*

avatar van Thibbledorf

Thibbledorf

Deze film heeft me niet kunnen bekoren. Ik kan me voorstellen dat de film als "shocker" bekend staat. Verscheidene scènes zijn voor de tijd dat de film uitkwam erg grof. Dat wil echter niet zeggen dat het ook een goede film is. Wat mij onnoemelijk irriteerde is hoe dom die belagers waren. Opeens is de vrouw die ze meerdere malen verkracht hebben helemaal hotel de botel van ze. De zogenaamde leider van het groepje is nog wel de stomste eruit. Hij wordt nota bene meegenomen naar een afgelegen open plek en hij voelt nog geen nattigheid. Zo'n dingen doen voor mij gewoon afbraak aan een film die volgens mij een heel stuk beter had kunnen zijn. Bovenstaande is één voorbeeld, waar ik er nog wel meer van kan geven. Had de schrijver/regisseur wat meer tijd uitgetrokken om het verhaal te schrijven was er naar mijn idee veel meer uitgekomen. Meer dan twee sterren krijgt deze van mij niet.

Die Hard,Willis

I Spit On Your Grave, wie heeft er als horrorliefhebber nog niet van gehoord. I Spit On Your Grave was voor de tijd een heftige film, dat is hij nu niet meer. De film is een heuse cultfilm geworden en heeft nog steeds een fanatieke aanhang. Door de maatstaven van vandaag is de film een stuk minder schokkend, we zijn nu eenmaal meer gewend. Toch is het nog steeds een erg krachtige film, mede door het ijzersterke scenario. De eerste verkrachtingsscene komt al redelijk snel na de begincredits, volgens vele is Jennifer op dat moment nog niet tot bloei gekomen, daar ben ik het niet mee eens. Je weet dat Jennifer een goede en onschuldige vrouw is, meer hoef je in principe niet te weten en dat had ook alleen maar de snelheid uit de film gehaald. In het begin zit de vaart er namelijk goed in, helaas is dat na de verkrachtingsscene's iets minder. Het duurt een hele tijd voordat Jennifer wraak neemt. Ik vond dat hierbij de film er een klein beetje omheen draaide. Maar het is toch het moment waar we allemaal op hebben gewacht. De moorden zijn niet te expleciet, maar wel goed.

Het acteerwerk was trouwens erg goed, vooral Jennifer kwam als slachtoffer erg sterk over.

Kortom:Een geweldige Rape-Revenge film, met een zeer sterk scenario, die naar het einde toe iets sneller mocht.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Verpletterende cultfilm: 4,0* en dan nog de 2-disc edition voor 2 euro :O

Richard_Voorhees schreef:

Verpletterende cultfilm: 4,0* en dan nog de 2-disc edition voor 2 euro :O

Waar dat dan ?

• 11904 berichten

Ik had m voor diezelfde prijs bij de Hollywood Factory in Capelle a/d IJssel.

BlueJudaskiss schreef:

Ik had m voor diezelfde prijs bij de Hollywood Factory in Capelle a/d IJssel.

Maar de NL Special Collector's Edition is toch geen double-disc. Ik heb hem hier liggen, maar dat is een enkele disc.

• 11904 berichten

Verrek, dat is waar! Richard, welke extra's staan op de tweede disc?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik vind ook dat deze film niet mag opgevat worden als vrouwonvriendelijk. Akkoord, de verkrachtingen zijn heftig en vooral in die tijd choquerend. Maar de moordscènes daarna zitten zo vol overtuigingskracht en girlpower dat je echt sympathie krijgt voor haar en haar daden.

De moordscènes zijn origineel, maar had ze toch wat bruter verwacht. Toch een goede exploitationfilm dit. Je moet het maar willen spelen zulke rollen. Respect !!

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Blijft voor mij 1 van de slechtste films allertijden.....cult ?........denk `t niet.

Een vehikel voor in de prullebak.

1.5 voor `t geheel, en dan ben ik ook nog gul.

avatar van Phantasm

Phantasm

Was een prachtige wraakactie van het meisje, een goede klassieker.

avatar van scumfrog

scumfrog

Dramatisch slechte acteurs en toch afgekeken, de film bleef toch op de een of andere manier boeien.......

avatar van woudys

woudys

geinig filmpje wanneer je moe bent en niet in slaap kan vallen.

even serieus dan maar ..

ondanks de status "cult" is dit een prima verhaal maar zo ontzettend slecht uitgewerkt dat het voor mij part in het gerne b film mag vallen.

het verhaal wil gewoon niet op gang komen , dit vanwege het uitermate langzame tempo waarin de film voortkabbelt.

de zo gewraakte verkrachtingsscenes die toendertijd wellicht veel stof deden opwaaien kun je tegenwoordig af doen als vermakelijk hoezeer ik het af keur begrijp me niet verkeerd maar je moet nu eenmaal de film zien in het tijdperk waarin hij gemaakt is.

jammer want voor zo'n prima script hadden betere acteurs , wat spannender muziek en een wat vlottere film toch echt niet ondergedaan voor het horror gerne wat in die tijd met een wat groter budget gemaakt werd.

deze film deed me een beetje denken aan "the toxic avenger" .. ook zo'n meesterlijke film waarbij je elke keer het gevoel hebt ik zet hem uit maar hem uiteindelijk toch af kijkt.

ik geef hem 3 sterren al was het omdat deze film de status "cult" net bereikt bij mij.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik heb bij deze film zitten janken én zitten juichen, ik vond het zó zielig voor haar.

Ik wou dat het altijd zo afliep met dit soort t*fus l*ers, beter dan die 100 uur taakstraf die je hier krijgt.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

woudys schreef:

Ik vond die scenes zeer maar dan ook zeer mens onterend, 4x??

Ze was voor deze kl**tzakken niks meer dan een stuk vlees om hun gore kwakkies in te lozen, om haar daarna te dumpen alsof ze niets was.

Nee ik vond dit alles behalve vermakelijk, en geloof me ik ben heel veel gewend.

De regisseur heeft het in mijn ogen heel goed gedaan want ik voelde me heel erg naar en leefde echt met haar mee.

avatar van DiDa

DiDa

De badkamerscene...ha ha geweldig!

avatar van Senta

Senta

Goed verhaal, super sfeer en de gestoorde maakt het verhaal wel weer compleet. Zielig dat hij evengoed wordt vermoord.

Maar absoluut een klassieker die iedere horrorfan gewoon moet zien.

Een 3.

avatar van charmed one

charmed one

een goeie film .er zat een hele rare sfeer in de film. deze film was ook in enkele landen verboden .net zo als lest house on the left. maar hij is heel spannend .

avatar van Stephan

Stephan

op 2x speed is-ie ook niet vooruit te branden.

An sich best een leuk idee, omdat-ie zo lekker ongegeneerd exploitation is, maar komaan... het tengere lijfje en oerwoud aan schaamhaar boeit natuurlijk ook na 10 minuten niet meer. Dan moet het spel en het verhaal het overnemen... en dat deed het niet. Bij lange na niet.

• 11904 berichten

Mij trekt toch vooral het heerlijke overdreven spel van de drie heren en de bizarre manier waarop er wraak op hun wordt genomen. Leuker dan de manier zoals ze het bij Saw aanpakken.

avatar van Stephan

Stephan

Jawel, maar 93 minuten doen over: vrouw komt dorp binnen, komt thuis, gaat zonnebaden, wordt verkracht, gaat dan wraak nemen om ze alle drie te vermoorden is echt te erg.
Het spel is ook zooo overdone dat ik wel snap waarom de acteurs allen na dit schouwspel nergens meer in te zien zijn.
Camille Keaton gebruikt zelfs een andere naam in dat enkele prulletje waar ze nog wel in zat.

• 11904 berichten

Ach, zoals je zelf al zei: het is heerlijke ongegeneerde exploitation. Het heeft me vermaakt, en lang niet alle exploitationfilms doen dat.

avatar van PascaL

PascaL

hier is later nog een tweede deel van gekomen en volgend jaar komt de remake

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Genieten voor de liefhebbers.

Zoals wel vaker opgemerkt zag ook ik wat overeenkomsten met bijvoorbeeld een 'last house on the left' (heb alleen de remake gezien), alleen is deze een stuk fijner opgebouwd en bevat het minstens zoveel overtuiging in de ontknoping.

Schokkend is dit niet zeker meer, zeer fraai is het allemaal nog wel. 1 kill is echt geniaal, de rest mag er ook best wezen maar is niet memorabel, al zijn het (op de verkrachtingen na) geen indrukwekkende gebeurtenissen, het wordt allemaal zo fijn gebracht dat het nergens écht langdradig word en ookal gebeurd er erg weinig, het gevoel van verveling kwam geen 1 keer in me naar boven.

Er wordt precies genoeg tijd genomen om Jennifer aan je voor te stellen, behoorlijk kort maar dat volstaat gewoon! Je weet dat haar wraak-acties terecht zijn. Het einde liet wellicht iets te lang op zich wachten maar dat doet verder niet zoveel afbreuk aan de rest, je kreeg waar je op hoopte en dat volstaat.

avatar van maurice74

maurice74

Nou, ik vond 'm nog wel behoorlijk schokkend, zoals die groepsverkrachting eindeloos lijkt te duren en alles behoorlijk expliciet in beeld wordt gebracht. Langzame tempo kon ik erg waarderen.