• 9.372.320 stemmen

Met onder meer: Camille Keaton, Eron Tabor en Richard Pace

Releasedatum: 12 september 1980

Plot Day of the Woman

"...An act of vengeance"

Auteur Jennifer werkt al een tijdje aan een nieuwe roman en is op zoek naar een goed einde. Ze heeft geen inspiratie meer en wil even de stad uit om te herbronnen. Ze huurt een huisje langs een rivier en weet meteen de aandacht te trekken van de mannelijke bevolking in het dorp. Kort nadien wordt ze door enkele van hen vastgehouden en verkracht. Maar het blijft hier niet bij: ze wordt meermaals verkracht en bovendien wordt haar roman vernield. Jennifer plant de ultieme wraak op haar belagers...

avatar van hugohei

hugohei

Klinkt zeldzaam ordinair. Of is het om te lachen, Stinissen ? Als ik naar het plaatje kijk, lijkt dat de bekende reactie op te roepen 'wie er zó bijloopt, vraagt er ook om'.

Niet bij mij natuurlijk.

avatar van Menni

Menni

Wraakgevoelens in zuiverste vorm, daar gaat dit over. Zie ook Wes Craven's Last House on the Left. Deze is wat lastiger te verkrijgen, wil 'm graag nog 's zien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Te huur via deze site. Ze hebben zowel een versie van 99 als van 102 minuten

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Damn, lijkt me interessant!

avatar van stinissen

Film is niet om te lachen , de film is zeker niet goed maar hij blijft wel hangen.O ja wat de kleding betreft hoe een vrouw er ook bij loopt dat geeft de man geen enkel recht om wat te proberen bij de vrouw deze film is wel een echte cult film dus ik zou zeggen ga hem zien.

avatar van FisherKing

FisherKing

Stond laatst in London met deze hoes in mijn handen. Heb hem maar niet meegenomen. (hoewel ik natuurlijk wel gefascineerd was)

avatar van Menni

Menni

Stinissen, waarom is deze film zeker niet goed? Wordt nogal vaak standaard gezegd over films die wat rauwer, mogelijk controversieel uit de hoek komen.

avatar van stinissen

Menni schreef:

De film is zeker niet goed maar ook niet slecht daarom ook 2.5 * een vijfje.

avatar van pjotr

pjotr

ben ook wel benieuwd - wat vind je er wel oké aan en wat dan niet?.......

avatar van Wouter

Veel over gehoord. Wil ik toch wel 'ns zien.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vanavond te zien op KanaalTwee. Jan Verheyen trekt voor FilmNight Special nog eens alle registers open

avatar van ToNe

ToNe

Exploitation-klassieker.

Jammer genoeg biedt deze film weinig.

De verkrachtingsscene is misschien controversieel, maar schockeerde [mij] totaal niet.

Vanaf het punt dat ze dat plaatsje inrijdt en ze kennis maakt met die 'rednecks' weet je al dat er iets pervers in de lucht hangt.

Ook is de karakter van Jennifer op het moment van de verkrachting nog onderontwikkeld om volledig mee te leven met haar.

Het klinkt raar, maar de medelijden is op dat moment voor de vrouw als slachtoffer, en niet perse Jennifer.

Nu is exploitation natuurlijk niet het aangewezen genre voor karakterstudie, maar er zijn een aantal voorbeelden [Cannibal Holocaust] waar die sympathie en emotionele lading wél aanwezig is.

avatar van saske

saske

mij schockeerde de film wel wat die vrouw allemaal meemaakt je zou voor minder wraak nemen op die mannen

avatar van saske

saske

persoonlijk vind ik dit een zieke film.

avatar van mikey

mikey

Ik zag hem liggen bij Fame in amsterdamned. Maar wel duur: +- 20,-

avatar van djelle

djelle

Persoonlijk vind ik dit de beste exploitation die ik al gezien heb. Een genreklassieker, inderdaad. Die titel alleen al: Day of the woman... De alternatieve titel is wat minder, maar toch ook nog plezant en toonaangevend. Prachtige poster trouwens.

Het verhaal was heel toepasselijk, en bood zich perfect voor dit soort films. De uitwerking en opbouw vond ik ook zeer fijn gedaan.

ToNe schreef:

Dit vind ik eerder een goed voorbeeld van de knappe manier waarop ze het gespannen, decadente sfeertje, naar de opbouwende uitbarsting toe, goed (en mooi op tijd) in de film verwerkten. Daarnaast kon ik zeer goed meeleven met die vrouw, en alle karakters vond ik zeer zorgvuldig uitgewerkt. De uiteindelijke wraakuitbarsting was hier ook heel goed en bevredigend gedaan. De dialogen waren zinvol, en er zaten erg goeie scenes in. De muziek was weer heel toepasselijk en sfeervol, en alles was opvallend onderhoudend en met een aangenaam tempo.

Eén van de redenen waarom ik exploitation zo interessant vind, is nét omdat ze zo'n uitgewerkte karakters en emotie bieden. (Last house on the left bv, is ook een goed voorbeeld op dit gebied) Deze is daar zeker geen uitzondering in, integendeel.

Nee, voor mij is dit het mooiste voorbeeld van 70's exploitation die je kan vinden. Steengoed concept, klassiek verhaal, juiste sfeer, prachtige karakteruitdieping, emotioneel geladen, sterke opbouw, memorabele scenes, controverse.... Allemaal top hier. 4,5*

avatar van starbright boy

Voor de liefhebber: 20 september verschijnt een Nederlandse SE van deze film.

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Nutteloze bagger, zeer slecht. Een reputatie als sleazy exploitation film maakt een film nog niet goed. Karakteruitdieping middels verkrachting, erg dubbelzinnig en dubieus. 0,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Weinig soeps inderdaad. De film heeft totaal geen tempo en als er dan eens wat gebeurt, dan worden deze scènes totaal verneukt door een stront vervelende nerd die rechtstreeks uit revenge of the … is gelopen.

1.5* Hou het maar bij straw dogs, waar deze film overduidelijk zijn inspiratie vandaan heeft gehaald.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ok exploitation. Opbouw is redelijk maar vond dat de verkrachting ietwat te snel was. Misschien niet per se dat maar feit is wel dat het me weinig deed. In "Last House on the Left" deed het me iets meer vanwege de duidelijke onschuld van de slachtoffer, de wat betere karakteropbouw en het goede gebruik van muziek, dingen die ik hier mistte. Daartegenover vind ik weer dat de wraakacties hier beter zijn gedaan. (vond die 2e toch wel erg sterk). Zeker geen slechte maar ook geen erg sterke exploitation. 3*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Film is me over het algemeen heel erg meegevallen, in ieder geval na al de verhalen die ik heb gelezen hierover.
Verkrachting was tamelijk hard, maar als je kijkt naar Baise Moi en Last House on the Left valt het nog wel enigszins mee.
Tamelijk simplistisch uitgewerkte personages, maar toch ok. Een wraakfilm pur sang, en nog niet eens zo slecht. Behalve dat walgelijk slechte special-effect wanneer Jennifer die gozer met een bijl in z'n rug hakt. Dat zag er heeeeeeeeeeeeel nep uit .
2,5*/3*

Yeah ik heb deze ook in mijn collectie, ik weet niet echt wat ik er moet van denken..maar wat me wel bij zal blijven is die scene in de badkuip AUCH!! haha

avatar van Patat

Patat

Een typische jaren '70 revenge-movie met heel wat expliciete naakt- en torturescenes. De verkrachtingscenes in deze film vond ik toch vrij hard aankomen, vooral omdat je niet verwacht dat het opnieuw en opnieuw en opnieuw gebeurd. Zowat het volledige eerste uur draait om het vernederen van het hoofdpersonage en na een tijdje gaat dat wel wat tegensteken.

De film komt voor mijn part pas op gang na het eerste uur, wanneer Jennifer besluit om wraak te nemen. Vooral de scene in het bad is onvergetelijk en zeker de moeite waard om te zien!

I Spit On Your Grave is een beruchte film en dat is zeker terecht. Maar dat is vooral te wijten aan de grote portie geweld en helaas niet aan de kwaliteit van de film.

Mijn oordeel: een matige 2/5.

avatar van Halcyon

Halcyon

I Spit On Your Grave is zo’n film die vooral gehuurd en gekocht wordt omwille van z’n reputatie als shocker dan wel om het feit dat het een goede film is. Een briljant marketingtruckje dat eruit bestond de originele titel (Day of the Woman) te veranderen naar I Spit On Your Grave, teneinde meer volk te lokken, lag aan de basis van deze reputatie. Nu moet ik zeggen dat bijna 30 jaar na datum de shockwaarde nog relatief groot is, al vond ik het gelijkaardige Last House on the Left van Wes Craven net iets doeltreffender. I Spit On Your Grave bevat zeker en vast nog ranzige en schokkende scènes en een zekere angstaanjagende dreiging die ook in Deliverance goed tot uiting kwam; het weet de kijker eveneens te confronteren met de donkere kanten van de menselijke ziel.

Al dit gewelddadig beeldmateriaal leidt onvermijdelijk tot enkele vermeldenswaardige scènes, zoals de hele verkrachtingsscène die omwille van het door merg en been snijdende gegil van het hulpeloze slachtoffer erg pijnlijk en realistisch aandoet en ook de legendarische badkuipscène aan het eind van de film. Gedurende de hele film is trouwens nergens een echte soundtrack te bespeuren, wat alleen maar in de kaart speelt van het realistische karakter. Let overigens wel op het dreigende deuntje dat een van de belagers op z’n mondharmonica speelt tijdens het opjagen van het weerloze slachtoffer.

I Spit On Your Grave zou de perfecte wraakfilm geweest zijn moest hij niet lijden onder enkele onlogische plotwendingen en een langgerekte, ietwat teleurstellende finale. Daar waar de film aanvankelijk erg rauw en realistisch was, worden de dialogen en interacties naar het einde toe echt dom en lachwekend. Toegegeven, ze leveren enkele memorabele geweldscènes op, maar daar blijft het helaas bij.

Samengevat kan je I Spit On Your Grave als een topper beschouwen in dit toch wel duistere subgenre van de horrorcinema dat sowieso niet voor iedereen is weggelegd. De film puilt uit van sadisme en geweld, en daar moet je nu eenmaal voor zijn…

avatar van otherfool

otherfool

In het genre zeker een van de beteren. Bijzondere film die soms zwaar is om te zien (met name de brute laatste verkrachtingsscene wanneer je hem inderdaad niet meer verwacht), met een wel erg dubieuze revenge tactiek (haar eigen sexualiteit gebruikend).

3* dan maar.

Smeerlapperij van onderste plank. Zoals het hoort. Een dikke 10+

avatar van _Daan_

_Daan_

Aardige film..wel traag/langdraadig.. maar er zaten mooie senes in en haar wraak was ook mooi

avatar van Exploitation

Exploitation

Wat een enorm vunzige, barslechte film! Heb ergens in de kast een oude copie liggen, tijdje terug nog eens herzien, maar wat een achterlijke film, vreselijk dat mensen zoiets maken!

avatar van as

as

Exploitation schreef:

Je hebt je naam wel mee trouwens.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik ken films die veel erger zijn als deze.

veel ophef om niks !!!