• 9.378.487 stemmen

Geregisseerd door: Pasquale Festa Campanile

Met onder meer: Renato Pozzetto, Laura Antonelli en Aldo Maccione

Gesproken taal: Italiaans

Plot Porca Vacca

Een geschifte zanger en tevens begaafd oplichter, probeert tijdens de Eerste Wereldoorlog een manier te vinden om uit handen van de vijand te blijven. Hij komt in contact met een boer en een meisje, ook zwendelaars tot en met, en gedrieën proberen ze zich buiten de oorlog te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Primo Baffo detto Barbasini

Tomo Secondo

Cugina di Tomo

Capitano austriaco

Soldato ex-seminarista

Il Professore

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik ??? Nog geen commentaren van de Laura Antonelli buffs voor een film waarin ze een knaloranje pruik met krullen draagt, een lijkenpikster en dievegge speelt en tenslotte door de Oostenrijkers wordt verkracht en vermoord ? Hij is nog wel uitgebracht zonder anderstalige onderschriften ! Misschien komt het door de buitengewoon onaantrekkelijke poster waarop- als je inzoomt- een Antonelli is te zien die veel weg heeft van een trol...ze was hier trouwens ook al weer een jaartje of 40, en dr tieten zien we niet.
De film dan : een soort eerbetoon aan la grande guerra van Monicelli door FC en Pozzetto die mede het scenario schreef, zonder dat niveau te halen natuurlijk.
Vooral weer veel pies en poep humor , en een snuifje zgn. pacifisme via de ene battlefieldsequentie, die ik overigens niet eens had verwacht. Hier treffen we ook Pellegrin aan als de genreconforme gung ho geflipte generaal. Zo erg was het daar aan het front zo te zien niet , of wat dacht je van Pozzetto met zijn 50 kg overgewicht ! Bovendien wordt de anti-oorlogsboodschap volstrekt gedeconstrueerd in het eerder heroische slot, waar Pozzetto en Maccione dan al buddies zijn geworden.
De score werd eerst geleverd door Morricone en later Ortolani die als ik me goed herinner als enige op de credits staat, met ook liedjes uit die tijd en een zelf zingende Pozzetto in drag- variété nummers.
Meer voor de Pozzetto dan de Antonelli tifosi, dat moge duidelijk zijn.