• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Léonce Perret

Met onder meer: Léonce Perret, Louis Leubas en Maurice Lagrenée

Gesproken taal:

Plot L'Enfant de Paris

Een welgesteld jong meisje verliest haar vader die sterft in een oorlog en haar moeder die sterft van verdriet. Ze wordt naar een exclusieve kostschool gestuurd. Na een paar incidenten op school vlucht ze en loopt ze recht in de armen van een crimineel. De crimineel verneemt dat de vader niet dood is en als een held wordt onthaald in Parijs, Hij ziet zijn kans schoon hier gebruik van te maken. Onderwijl heeft het meisje een jongen leren kennen die haar verdriet begrijpt en mededogen toont. Hij zal alles doen om haar te herenigen met haar vader.

avatar van Walkure

Walkure

L’Enfant de Paris, een poging tot een realistisch drama, wat gezien de tijd toch best aardig is gelukt.

Het is een feit dat pre eerste wereldoorlog cinema statisch is als de malle, dat zie je in L’Enfant de Paris ook wel terug, maar Perret probeert er toch zoveel mogelijk zwier in te brengen. Voorzichtige close-ups en een soort tracking shots maken het interessant. De beelden van Parijs en Nice zijn mooi geschoten en hebben erg veel sfeer.

Voor een film van 124 minuten heeft hij me van het begin tot het eind gefascineerd, alleen de muzikale score werd op het laatst echt een martelgang..

avatar van Fred Neil

Fred Neil

De versie die ik heb gezien (dvd uitgave in de serie Gaumont treasures) was 124 minuten en niet 100 minuten.

avatar van Flavio

Flavio

Charmant filmpje heeft een rechttoe rechtaan verhaaltje maar doet verder niet veel onder voor het werk van Feuillade uit dezelfde periode- Vampires, Fantomas, dat werk. Blijf het altijd wel leuk vinden die oude bewegende beelden van Parijs en in dit geval ook Nice, verder wel enigszins traag en voorspelbaar, en wat "ouwelijk" acteerwerk van de kleine Suzanne Privat. Er zijn betere stomme films, ook uit de jaren 10 van de vorige eeuw, maar toch leuk om eens gezien te hebben.