Wai Dor Lei Ah Yut Ho (2010)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Dream Home / DreamHome / 維多利亞壹號
Hongkong
Geregisseerd door: Ho-Cheung Pang
Met onder meer: Josie Ho en Eason Chan Yik-Shun
Gesproken taal: Kantonees
Plot Wai Dor Lei Ah Yut Ho
"In a cut-throat property market, she'd kill for a harbour view."
Cheng Li-sheung is een jonge vrouw die wat haar carrière betreft steeds hoger de ladder opklimt en klaar is om haar eerste huis te kopen. De deal gaat echter op het laatste moment niet door en hierdoor zal ze voorlopig door moeten gaan met dromen over een eigen huis. Ze onderneemt echter extreme maatregelen.
Cheng Lai Sheung
Sheung's mother
Sheung's grandpa
Young Sheung
Glacius
Vond de film niet zo geweldig. De erg lange scenes uit haar jeugd vond ik totaal onnodig. Het geeft alsnog geen enkele geloofwaardige verklaring voor haar wensen. Ja, het geweld is vrij bruut, maar het deed me niets. Het verhaal pakt niet. Het is niet meer dan excuus om te slachten en opzich is dat niet zo erg, maar om er dan zo'n pretentieus iets van te maken... nah...
$pecial
Heerlijke film!
Bruut, ingenieus en erg stijlvol gemaakt. Alvorens had ik verwacht dat ik te maken had met een koelbloedige slasher in de trant als à l'interieur. Qua Gore mag en kan je ongeveer inhetzelfde straatje zetten, maar qua uitwerking heeft deze film van Pang iets meer om het lijf. De grootste bijdrage hieraan zijn in mijn ogen de tijd sprongen. Zeer slim gedaan om de vaart in de film te houden, geen ellenlange opbouw naar een climax. De gore, karakteruitdieping, en de gedachte wat de vrouw er toe drijft om te moorden, wisselen elkaar goed af.
Zeer vermakelijke en vooral een knappe horror. Pang die van een simpel concept toch iets unieks neerzet. De gore is daarbij ook nog eens meer dan prima, expliciet in beeld gebracht, lekker bloederig en bij vlagen over de top.
Als vastgoed student vond ik de setting over de huizenmarkt en de kredietcrisis eveneens een interessant element.
3.5*, twijfel over 4*
maxcomthrilla
Cool!
Ho-Cheung Pang heeft een groot hart voor slasherliefhebbers!
Ik heb nog maar weinig goede slasher - horrorfilms uit Azië gezien maar deze film kan zich gemakkelijk spiegelen aan de hoge Europese horrorstandaards. In het slashergenre is het steeds moeilijker om met nog een beetje een originele moordscene voor de dag te komen. Echter niet voor Ho-Cheung Pang! Hij levert hier bijna stuk voor stuk originele moorden af. Daarnaast heeft hij ook veel aandacht voor het visuele plaatje ( o.a. prachtige openingstitels! ).
De escalatie van perversiteit, geweld en andere ranzigheid in de hotelkamer is het beste wat een horrorfilm mij in tijden heeft geboden, de tijd in deze lange scenes wordt lekker uitgebuit en toch constant benut! De film is niet zenuwslopend spannend maar dat neem ik gemakkelijk voor lief dankzij een wat andere setting: op de huizenmarkt waardoor de film alsnog een duistere en tevens lichtkomische ondertoon krijgt.
Verplichte kost voor slasherliefhebbers! Hopelijk een perfect pleidooi òf prikkel voor vele regisseurs om hun films wat meer op te leuken met originele moorden of er in ieder geval wat meer tijd in te steken. Een dikke 4*
Naomi Watts
Briljante slasher. Schrijnend dat dit van de hand komt van de man die het warme en aandoenlijke Isabella bracht, zo warm en lief die film was, zo hard en meedogenloos is deze. Maar hij doet het toch weer, en weer gaat ie met de 5* lopen.
Dream Home is één van de beste moderne slashers die ik in tijden gezien heb. Sterker nog, wat mij betreft mag hij in één adem genoemd worden met Halloween en The Prowler. Dream Home leunt vooral op de visuele flair en natuurlijk de enorm inventieve kills (het bed en pregnant woman
). Pang geeft een nieuwe betekenis aan invent en ligt de lat nu wel heel erg hoog. Hopelijk dat deze film niet al te bekend wordt in de states, dan zijn de slasher directors goed de sjaak.
Erg sfeervol en Pang weet elke kill weer te voorzien van een opvolger die niet onderdoet. Wel wat segmenten die de kijker van rust voorziet maar Pang verzaakt werkelijk nooit. Ook de thematiek rond de huizenmarkt voor de recessie en het inhaken op de recessie is intrigerend en de complete distorted sfeer die Pang vanaf minuut één creéert en tot de laatste seconde weet vast te houden is erg knap.
Wat een regisseur, al heb ik wel het idee dat ik bij het beste begin. Al verwacht ik ook erg veel van Puff. De heisa tijdens de K.O. is enorm terecht en ben enorm verrast (zelfs na het eveneens verrassende Isabella) dat Pang zo'n geniale slasher weet te presenteren. Ik weet echt niet meer wat ik van deze beste man moet gaan verwachten. Leuk dit soort cineasten.
FillumGek
Wou net zeggen, die heisa bij de K.O. was niet voor niks eh?
En bij de Aziatische K.O. doet ie weer mee!
Naomi Watts
Nee, had wel gewoon een bovengemiddeld filmpje verwacht maar qua slasher is het toch wel extreem hoog niveau. Ik begreep het tijdens de K.O. niet maar volledig gerechtvaardigd inderdaad
Meneer Bungel
Toch nog één zinnetje dan: tegenvaller, al vond ik de brute scenes op zich nog goed te smaken en kom ik wél op een voldoende uit...
3,0*.
Bottleneck
3,0*.
gelukkig maar, alleen al de openingsscene is er een waar 95% van de (nieuwe) slashers niet aan kan tippen.. zowel qua gore als nervositeit
Meneer Bungel
Het enigszins originele verhaaltje kon je niet pakken?
Bottleneck
ben ik het wel mee eens, die niet-zo-vloeiende mix van genres zie je wel vaker bij aziatische films. Alleen hier vind ik de moordgedeelten daar blijkbaar beter tegenop wegen dan bij jou
sander.h
Ik ben mee met Meneer Bungel. De slasher scenes waren zonder uitzondering erg goed, alleen de rest wilde niet zo pakken. Door de chronologische husseling was de spanning ver te zoeken. En dat had de film voor mij althans een stuk beter gemaakt. 2,5*
Glacius
Ik vind het jammer dat er altijd zoveel emo-gedoe in aziatische films moet zitten. Die scenes uit het verleden waren zo vervelend en saai.
Naomi Watts
Kan ik me wel in vinden. Voor mij is al die origin backstory ook behoorlijk irrelevant en haalt ook vaak een beetje het tempo eruit.
Inland Rabbit
Stevig filmpje, maar ook stijlvol. Vind die backstory nu net mooi, maakt de film iets meer dan mindless vermaak, hoewel het dat uiteindelijk toch wel een beetje is.
Brute kills en dan ben ik blij dat ik een paar maandjes gewacht heb op de Dirrector's Cut. Het verschil is niet wezenlijk, maar de camera blijft net even wat langer bij de kill hangen of zoomt wat meer in (voor meer info: http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=881416).
Vooral naar het einde toe heb ik erg gelachen trouwens waar de vrouw met de plank in haar mond opeens weer opstaat
De kills zaten sowieso niet zonder humor en das fijn.
Mijn 2e Pang na Love in a Puff en deze is best eh anders. Toch slaagt hij er weer in een fijne film voor te schotelen. Qua moderne Aziatische horror heeft Meat Grinder nog een stapje voor (het gestileerde drama gedoe had er trouwens best wat van weg, ergens vaag), maar heb me er zeker mee vermaakt.
Vascago
Wat een heerlijk brute slasher. In 1ste instantie vond ik de flashback stijl wat verwarrend en had ik een beetje moeite om erin te komen, maar dat ging steeds beter. Het goede acteerwerk hielp daar zeker aan mee. De sfeer in de film is ook erg goed. Net als de soundtrack. Lekker rustig, maar wel sfeerverhogend.
Maar de hoogtepunten van de film zijn uiteraard de moorden. En wauw, wat een knetterhard geweld zien we hier. En ook nog met allerlei verschillende wapens. En vol in beeld gebracht alles. Perfect.
Voor nu 4* omdat ik wat moeite had om erin te komen dus, maar de kans is groot dat dit bij herziening wat hoger uitvalt
Macmanus
Ben wel benieuwd naar meer Pang films nu.
Jammer dat het tempo soms zo werd opgehouden door de flashbacks. Die stukjes waren bijzonder oninteressant en hielden een hoop op. Jammer want het strakke uiterlijk en de moorden waren helemaal niet slecht. Zelfs vrij sterk. Prachtige art-direction in de kamer van de laatste slachtoffers. Jammer dat ik zoveel moeite had met die flashbacks erdoor dat mijn enthousiasme steeds werd getemperd als de deze weer begonnen.
Maar Pang heeft stijl en klasse dus ben erg benieuwd naar meer werk van de man. Zijn moderne stijl past verder wel totaal in mijn straatje!
3 sterren.
dutchtuga
Tsjah, allereerst lees ik hier overal 'slasher', maar Dream Home vind ik toch moeilijk onder dat genre te scharen. Het is niet zo dat we hier met een stalker te maken hebben die zijn slachtoffers een voor een afmaakt, waardoor die genre-aanduiding voor mij al niet helemaal opgaat.
Maar goed, de film zelf vond ik verder maar weinig spectaculair. Het actuele thema van de crisis in de woningmarkt wordt in een aardig origineel daglicht gezet, maar Pang neemt wat mij betreft een hoop foute keuzes. Ten eerste zijn de flashback-scènes naar de vrouw haar jeugd maar van erg weinig toegevoegde waarde. Vervelende dramatische input is het laatste wat ik zoek in een horrorfilm. Het contrast is me te groot en een duidelijke reden om deze scènes toe te voegen ontbreekt.
Daarnaast loopt de vrouw, een onervaren killer, de hele film lang te stuntelen, maar lukt het haar wel de meest onmogelijke moorden te plegen. Teveel dingen gaan maar net goed, waardoor de geloofwaardigheid flink wordt aangetast en dit is eigenlijk enkel een irritatiefactor wegens het feit dat Pang zijn film veel te serieus neemt. Pas in de laatste paar minuten is er de knipoog en vallen bepaalde zaken op hun plaats, maar tot dan vond ik de toon maar misplaatst.
Toch een tegenvaller en dat is jammer na al die positieve berichten hier gelezen te hebben.
dutchtuga
Deel mijn mening met de bovenstaanden. De moorden waren lekker origineel, bruut en ranzig, maar de flashback structuur is bijzonder oninteressant en helpt de film om zeep. Wat ook niet helpt is dat de moordenares behoorlijk stuntelig overkomt, doordat ze moeite heeft met elke moord en zelf ook telkens gewond raakt.
Naomi Watts
Michael Myers is nou ook niet bepaald een stud als het om motoriek gaat hoor
Nee, maar hoevaak deze killer hier wel niet met haar slachtoffers op de grond ligt te rollebollen vind ik toch wel stuntelig. Totaal geen interessante killer in mijn optiek.
Tonypulp
Je 4* voor Scream maakt je commentaar er niet geloofwaardiger op. Behoorlijk willekeurig als je daar dan wel doorheen prikt, maar bij zo'n hooggewaardeerde slasher er ineens wél over schijnt te vallen. Was ook weer van mijlenver te zien, dit
Naomi Watts
Het is dan ook geen doorgewinterde professional en ethiek is haar dan ook niet vreemd. Blijf het ook selectief nitpicking vinden.
dutchtuga
Maar is het dan niet raar dat ze de meest onmogelijke kills weet te verwezenlijken? Het maakt de moorden wel leuk, maar geloofwaardig is het allesbehalve, iets waar de regisseur toch duidelijk naar streeft, gezien de dramaturgische insteek.
Tonypulp
Het werkt juist mooi, zo'n contrast tussen menselijke en onmenselijke trekjes. Kon het ook moeilijk serieus nemen hoor.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Jin-Rô
Animatie / Drama, 1999