Genre: Drama / Komedie
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 13 maart 2003
Bekijk via Netflix
Plot Chaos
Een jong stel is vanuit hun veilige auto getuige van een brute aanranding van een jonge prostituee, Malika, door een groepje criminelen. Het jonge meisje roept om hun hulp maar ze wordt in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten op straat. Vol berouw gaat de vrouw, Hélène op zoek naar Malika en vindt haar in een ziekenhuis waar ze in coma ligt. Hélène besluit voor haar te zorgen. Dat besluit betekent de verwaarlozing van haar man en hun zoon en zet haar familieleven op z’n kop. Maar de pooiers die Malika aan hebben gevallen laten haar niet met rust en dus bevindt Hélène zich in een moeilijke situatie: ze probeert Malika weer tot leven te brengen en op hetzelfde moment haar uit de handen van haar aanranders te houden.
Paul
Zora
Touki
Blanchet
dttom
In de eerste 15 minuten moest de film nog een beetje op gang komen en vond ik er weinig aan, maar dan gaat het tempo omhoog en dat blijft ook hoog de rest van de film. Er gebeurt veel en er zit veel humor in de film. Al met al een zeer vermakelijke film.
sjob
een hoertje die haar eigen pimp en gevolg ten onder brengt. niet slecht niet orgineel en niet heel erg boeiend, een echte middelmatige film
Heerlijke film ruim 100 min genoten een dikke 8 dus 4*. O, ja boontje komt om zijn loontje...
Purmerend
Vader van het hoertje: Ik geef je me vloek.
Hoertje: Dat is dan de eerste keer dat ik wat van je krijg!
Ik vind het een vermakelijke film. 3.5*
Vera
Hele goeie film!!!!
Prachtig om te zien hoe stress vol het gezin is; dan zie je een stukje van zoonlief en dan weer van oma. Maar ook heel realistich met die prostitutie!
Heb echt genoten van deze film, een aanrader
4.5 *
Flipman
Klinkt cool! Films waarin situaties echt van grote invloed zijn op de relaties met andere mensen vind ik altijd mooi om naar te kijken!
eJay
Ik vond het een vermakelijke film...naarmate de film vordert begint ie eigenlijk steeds leuker te worden. Wel kreeg ik het idee dat de standpunt van de film sterk neigde naar 'alle mannen zijn zwijnen'. Iemand die dezelfde mening deelt?
ralfsjam
zeer vermakelijke film. goede acteurs en een verdomd goed in elkaar stekend verhaal! toch had ik iets wat moeite met de comische noot. iets te veel, iets te slapstick naar mijn mening. maar het stoorde me te weinig om me er aan te irriteren.
titel doet zich er eer aan! Chaos.... 3.5
p.s. vader was goed. en familie situatie geweldig! muziek had wat meer mogen varieren.
Duidelijk door een vrouw en mannenhater gemaakt.
Alle mannen in deze film zijn hufters en ontrouw, en ze kunnen niets. Ze gedragen zich ook nog eens als hysterische vrouwen. Heel bizar.
De pooiers en bijbehorende bende zijn Bassie en Adriaan typetjes.
Alleen de vrouwenrollen zijn nog enigzins uitgediept. Catherino Frot stelt eigenlijk nooit teleur en ook hier niet, maar het is onvoldoende compensatie.
De film is slecht geschoten (videolook) en je hoort steeds hetzelfde pauzemuziekje als er actie is. Erg knullig.
Heel raar hak-op-de-tak plot. Zo hyper en amateuristisch dat het lachwekkend is. Hier komt de vlammenwerper. Stap 1....
Chaos wil en passant van alles aan de kaak stellen, maar slaat door het flutscript en eendimensionale karakter , finaal de plank mis.
Lees net op IMDb dat het genre komedie is. Dat is mij volledig ontgaan...
gauke
Een boosaardige komedie met een komische, bitterzoete en satirische ondertoon, waarin de mannelijke personages het er slecht vanaf brengen: ze worden afgebeeld als een combinatie van piassen en hansworsten die enkel hun lul achterna lopen. De regisseuse vermijdt sentiment en berouw en houdt de vaart er goed in. Jammer van het teveel aan (onnodige) subplots, waardoor de film een overvolle indruk achterlaat.
BBarbie
De mannen in deze film worden een voor een op hun nummer gezet. Terecht, want het zijn allemaal egocentrische klootzakken van de eerste orde. Een film in razend tempo, met een goed geconstrueerd verhaal en bij wijze van verluchting met een leuk zijplot over de zoon des huizes en zijn vriendinnen.
Uitstekend acteerwerk bovendien van Catherine Frot en Vincent Lindon. Dat is op zich niet zo verrassend, maar wel verrassend is het indrukwekkende debuut van Rachida Brakni (inmiddels de echtgenote van Eric Cantona, maar dat terzijde).
Ik kende Coline Serreau tot nu toe enkel als schrijver/regisseur van 3 Hommes et un Couffin (Three Men and a Baby), maar hier verrast ze op aangename wijze met een stevige, feministische film, waar weinig mis mee is. Prima gedaan.
Boenga
Frans(talig)e films op dvd met Nederlandse ondertitels: het is nog steeds behoorlijk zeldzaam.
Bijgevolg: ik koop nogal wat dvd's heel gericht, bijvoorbeeld door de info en commentaren op MM, of op basis van de acteurs. Maar af en toe ga ik in Brussel eens een dagje de boeken-, cd- en dvd-winkels af. Je vind daar, mits wat zoekwerk, toch wel behoorlijk wat Franse films met ondertitels aan heel schappelijke prijzen, en dan koop ik ook echt (bijna) elk exemplaar dat ik voor ogen krijg. Kan wel eens tegenvallen, maar voor het merendeel valt dat goed mee, en in het geval van deze Chaos wordt mijn enthousiasme alleen maar groter. Bij deze mijn zegen over Cinéart en Lumière.
Chaos begint met een harde scene, maar gaat dan over in een sociaal drama met een heel gerichte ondertoon. Het verhaal blijft voortdurend boeien, het tempo is vrij hoog, en de film zakt op geen enkel moment in. Lindon (zag ik onlangs nog in Welcome (2009) ) en Frot ( Odette Toulemonde (2007) ) leveren uitstekend werk.
Het verhaal en het onderwerp zouden voor 'zware kost' kunnen zorgen, maar dat wordt simpelweg opgelost door er een grote portie humor aan toe te voegen - een combinatie die soms mislukt, maar die hier wonderwel werkt.
De personages zijn heel zwart-wit, de goeie en de slechte, maar ook dat stoort niet. Net als de humor zorgt dat voor een luchtiger geheel dat door een ruim publiek kan bekeken worden. De anti-seksistische en antiracistische boodschap is op die manier permanent maar nergens irritant aanwezig.
Het beste wat ik in een lange tijd gezien heb.
De pooiers en bijbehorende bende zijn Bassie en Adriaan typetjes.
...........
Lees net op IMDb dat het genre komedie is. Dat is mij volledig ontgaan...
kappeuter, je zegt het zelf: Bassie en Adriaan. Misschien niet jouw soort humor, maar wel humor.
Ik vind de grappen uiteraard wel net iets meer dan dat, maar 'de gustibus et coloribus...'
Goeie film waarin een vrouw besluit een prostituee te helpen die in een coma ligt. Het eerste gedeelte ligt in lijn met de titel en doet nogal chaotisch aan. Hierna wordt de film wel steeds beter met een origineel verhaal dat zich niet gemakkelijk laat voorspellen en waarin genoeg gebeurd. Ook de toon van de film is wel fris, echter vond ik de muziek soms een storrende factor.
joachimt (crew films)
Ik ben verbaasd over alle lovende reacties hier. De titel past heel goed bij de filmstijl, chaotisch. Wat een lelijke film om te zien, echt niet fijn om naar te kijken. Lelijk camerawerk, slechte montage, rommelig, geen visie in de shots, echt een puinhoop. En het verhaal is net zo chaotisch. Te veel subplots. Verder sluit ik me aan bij de Bassie & Adriaan opmerking van kappeuter. Met name in die paar gevechtscènes en waar ze semi-onopvallend het ziekenhuis inlopen, erg lachwekkend. Dat was dan ook het enige lachwekkende aan deze "komedie".
blurp194
Chaos.
De titel is bijna het enige wat goed is aan de film - daarnaast nog Frot en Brakni die behoorlijk spelen. Maar verder? de beelden zijn ronduit slecht, de muziek is irritant, en het verhaal is als een slapstick, maar dan niet op een positieve manier, en verliest zich in veel te veel, eeh, chaos.
In zekere zin wel ietwat geruststellend, ik dacht dat dit soort Flodder-achtige gepruts was voorbehouden aan Nederland en misschien Duitsland. Maar in Frankrijk kunnen ze er ook wat van, dat blijkt dan maar.
DjFrankie
Goeie film, maar totaal geen komedie daar leent dit onderwerp zich ook niet voor.
cinemanukerke
Middelmatig. Met een dosis maatschappij kritiek. Het jachtige (mooi geïllustreerd), het materialisme dat dit in gang zet, alles is vluchtig (liefde, geweld, familie) en gaat van generatie over generatie (de moeder komt in dezelfde situatie als de grootmoeder als ze haar zoon wil bezoeken). De soundtrack van St Germain, een jazz & deep house sound vond ik wel passen. Wel te veel expositie (middengedeelte grotendeels flashback met het verhaal van Rachida Brakni) en er zit een joekel van een vooroordeel tegenover Algerijnen in. Chaos verliest de pedalen in zijn uitwerking (de misdaad verhaallijn is pover) maar wil toch iets vertellen. En dus veel beter dan wat Flodder gepruts, ja, dat wel.

Vijf minder bekende films op Netflix met een goede beoordeling

Deze vijf Franse films voegde Netflix vandaag onder meer toe

La Fille sur le Pont