• 9.370.316 stemmen

The Dead and the Damned (2011)

Horror / Thriller | 82 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Cowboys & Zombies

Geregisseerd door: Rene Perez

Met onder meer: David A. Lockhart, Camille Montgomery en Rick Mora

Plot The Dead and the Damned

"Cowboys, Indians and Zombies made the wild west, even wilder"

Het is 1849 in Jamestown, California en de goudkoorts is in volle gang. De lokale mijnwerkers zijn gretig om iedere dag op zoek te gaan in de hoop om met het beste en meeste goud terug te komen uit de heuvels. Tijdens de expeditie stuiten de mijnwerkers op een meteoor. Ze brengen het naar het dorp, onwetende dat ze hiermee dodelijke sporen vrijlaten die erin zitten. Al snel begint de bevolking uit het dorp te veranderen in dodelijke bloeddorstige zombies en mutanten. Zal de overgebleven bevolking dit overleven?

avatar van jarno1975

Noodless

Lijkt me wel iets

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zoutloos zombievoer. Zoals we de laatste jaren veelal onder bedolven zijn, eigenlijk. Springt er duidelijk niet bovenuit, is ongelooflijk sfeerloos en qua actie kan dit toch echt niet meer.. Het is één groot gedrocht, gebouwd rondom een solide staaltje zombie make-up werk maar verder niks.

Daar redt zo'n filmpje het echter nooit meer mee. Laat het nou maar gewoon LEUK zijn en doe niet zo (semi?)serieus. De cast kan weinig goeds doen, behalve Camille die er wel oké uitziet . Verder een lomp, uitgekauwd en ondergekotst filmpje waar enkel de zombies verdienstelijk voor de dag weten te komen.

Tony's Cinema Trash: Cowboys & Zombies (2010) - tonypulp.blogspot.com

avatar van Shadowed

Shadowed

Oei.

Deze film keek ik enkel en alleen voor een evenement waaraan ik meedoe, zelf had ik deze film waarschijnlijk niet opgezet, laat staan dat ik er ooit van gehoord had. The Dead and the Damned is zo'n ultragoedkope film die waarschijnlijk zo moeilijk was om te promoten dat ze het maar gratis op een YouTube-kanaal hebben geplant.

Het is ook niet zo moeilijk om te zien waarom een film als deze flopt. De opening waarin een massale schietpartij het beeld opvult is waarschijnlijk het beste dat je zult zien. Het valt snel op dat deze film het zelfs niet voor elkaar krijgt om gebruik te maken van zijn eigen cowboystadje, en de bossen daarnaast ook oerlelijk in beeld brengt. Vreselijk, doet pijn aan mijn ogen.

Acteerwerk is zwak en de types die hier rondlopen horen eigenlijk niet in hun rollen thuis. Iedereen mist de charme compleet. Verder doet de film een poging om meerdere horrorconcepten met elkaar te verbinden, zoals zombies maar ook een zoektocht naar een gezochte crimineel. Ik kan veilig zeggen dat de film niets kan met beide uitkomsten.

Zwakke effecten zorgen voor een belachelijke uitstraling en de actie is erg slecht geschoten. Dit zijn films waar je niets mee kan. Goedkope bende die duidelijk belabberd geregisseerd is als je er een enkele seconde naar kijkt. Ik kon de soms vermakelijke schietpartijen nog wel waarderen, dat zijn ook gelijk al mijn complimenten. Ook duidelijk hoe wanhopig de film is soms, aangezien veel dames uit de kleren gaan. Blijkbaar konden ze het zelf niet meer aanzien, en besloten daarom maar gewoon wat eyecandy erin te gooien.