• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: Eloy de la Iglesia

Met onder meer: José Sacristán, María Luisa San José en José Luis Alonso

Gesproken taal: Spaans

Plot El Diputado

Een politicus in opkomst zet zijn carrière en zijn huwelijk op het spel wanneer zijn homoseksuele gevoelens weer de kop opsteken tijdens een bezoek aan een ziekenhuis. In het begin gaat alles nog goed, wanneer een ritselaar, die hij ontmoette in het ziekenhuis, hem in contact brengt met jonge jongens. Maar wanneer hij verliefd wordt op één van hen en hem vaker ontmoet en zelfs introduceert in zijn familie, kan het niet anders dan uit de hand lopen.

Wat zie ik????Nog geen stemmen voor deze mijl "paal" uit de Spaanse gay cinema ??? In wat voor diep, donker holletje verstoppen jullie jezelf toch steeds ?
Goed, wederom een typische DLI film met linkse ideologie die hand in hand gaat met pederastische belangstelling. Wordt verteld in flashback/bekentenisvorm: Franco is net dood, de eerste verkiezingen komen eraan en Sacristan staat op het punt om tot secretaris-generaal van eoa extreem-linkse partij te worden gekozen. Hij moet nog wel even uit de kast komen als sodomiet, pederast en verdachte van moord...
Sorry jongens, maar dat zgn. ziekenhuis van jullie is eigenlijk een gevangenis waar Sacristan in de nadagen van hetr egime nog een tijdje mocht doorbrengen- gelukkig voor hem want is er een geschikter milieu om je pederastische neigingen uit te leven en sodomie te bedrijven ? Voor de keurig getrouwde held niet. Helaas voor hem blijkt zijn doddige liefje een informant van het regime te zijn en later een medewerker van extreem-rechts.
Hij brengt Sacristan in contact met het ontzettend poezelige blonde knaapje Juanito, afkomstig uit het lumpenproletariaat ook nog. De droom van iedere linkse pederastische intellectueel kortom. En mevr. Sacristan ? Die gaat er gewoon gezellig bijliggen ! En dat was best een lekker wijf, die San José.
Zoals gezegd loopt het met die ménage à trois tamelijk uit de hand, en dan zijn we weer terug bij de ongemakkelijke speech die Sacristan moet gaan houden.
In een tijd waarin MP's vrolijk rondhuppelen met vlinderdasjes of lachend beweren dat ze geen vriendinnetje hebben is dit natuurlijk absurd gedateerd, maar je moet DLI nageven dattie van zijn films meestal wel een boeiend rommeltje wist te maken, zo ook hier.
De invloed van victim is duidelijk, die van C-G ook.

avatar van koningtoet

koningtoet

Doet een beetje gedateerd aan maar kan wat inhoud betreft niet tippen aan hedendaagse films (uiteraard).