• 9.371.888 stemmen

Lewat Tengah Malam (2007)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: After Midnight

Oorsprong: Indonesië

Geregisseerd door: Nayato Fio Nuala

Met onder meer: Joanna Alexandra, Cathrine Wilson en Andhika Pratama

Gesproken taal: Indonesisch

Plot Lewat Tengah Malam

"They're All Around Us, When it is After Midnight"

Weduwe Tara leeft samen met haar tienerdochter Alice, terwijl haar ex-man Yuga in een inrichting zit. Er beginnen echter vreemde dingen te gebeuren; zo terroriseert een geest het appartement waarin ze wonen. Dezelfde geest valt ook Yuga lastig, maar dan doen ze de ontdekking dat het de geest is van een oude minnares van Yuga die omkwam bij een gruwelijk ongeluk. De band tussen Tara en Alice wordt op de proef gesteld en het lijkt erop dat de geest jacht maakt op Alice. Zal Alice samen met haar beste vriend Ramon de waarheid kunnen ontrafelen voor het te laat is?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Toevallig voor een euro op DVD gevonden, zag eruit als geinig 'old school' griezelen in het verre oosten. Pagayo heeft ook een behoorlijke lijst genrefilms achter z'n naam staan, dus waarom ook niet. Helaas is 'ie weinig begaafd. De montage is compleet van de pot gerukt. Extreem druk en warrig heen-en-weer snijden tijdens de scares verpest vrijwel alle impact. Less = more is ook een lesje die Pagayo gemist heeft, want hij vuurt in aardig rap tempo de ene jumpscare na de andere op de kijker af. Helaas hebben die veel te lijden onder een slap sounddesign, povere visuals en een algemeen gebrek aan creativiteit. Leukste was de ondertiteling. De DVD uitgave kwam uit Indonesië, dus waarschijnlijk zonder controle door Google translate gehaald. In plaats van ''You are pissing me off'' krijg je dan pareltjes zoals ''You make me piss''... dan krijgt zo'n scene opeens een hele interessante wending!