• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Antonio Margheriti

Met onder meer: Anthony Eisley, Wandisa Guida en Folco Lulli

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Operazione Goldman

"Submit to the master now...or be quick-frozen forever in his cold-storage harem! Lightning Bolt strikes like a ball of thunder!"

De Amerikaanse Lt. Harry Sennet wordt op onderzoek gestuurd om de mensen te achterhalen die knoeiden met raketten op Cape Kennedy. Hij komt er achter dat een gestoorde boef hier de hand in heeft gehad. Maar, wat nog erger is, deze boef heeft ook een groot laserkanon in handen dat mogelijk de hele wereld zal vernietigen. Harry moet nu alles op alles zetten om dat te voorkomen.

Lt. Harry Sennet

Capt. Patricia Flanagan

Sylvia White

Prof. Rooney

Mills of Security Section

Chief of Section S

Seaplane Hostess

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er zeer veel van : Italiaanse low budget( let op de dinky toys ) genrefilms die ook in de USA draaiden tijdens matinees e.d., voorzien van campy dubbing. Margheriti maakte er zelf alleen al aardig wat, meest SF pulp. Deze is een soort mix van SF flauwekul en eurospy/Bond, niet eens het meest belachelijke product dat deze gotische grootmeester afleverde ( dat is mr. invisible ).

De eerste helft is na de stock footage van cape Canaveral eurospy werk en ook het leukste deel, dat hebben we te danken vooral aan Lorys , de goede spygirl die als missie heeft het uitschakelen van een mad scientist die de aarde wil vernietigen als ie de wereldheerschappij niet krijgt- hoe verzin je het. Helaas is het meeste werk echter voor de suffige Eisley- tsjek dat toupetje- die zich in Miami mag vermaken met blonde spygirls die helaas verraderlijk en moorddadig zijn. Guida is uiteindelijk de belangrijkste. Dat Eisley hier de held is hadden we al lang begrpen, aangezien hij ons in het begin reeds als een semi- noir voice -over toespreekt.

Het tweede deel is SF en boring, ondanks de weer inventieve decors van Margheriti die daar gevoel voor had. Dat kan de aandacht echter niet afleiden van een intrigeontvouwing die te voorspelbaar is voor woorden. Ook een leuke Lulli als mad scientist- natuurlijk een ouwe nazi- met rode stekeltjes en als cover een bierbrouwerij kan dit deel niet redden van death by boredom. Alleen veren we even op als die ouwe Goot Margheriti uit het niets bijna ons tracteert op wat mummie griezel, maar dat was slechts een flard helaas.

De voorspelbaarheid werd trouwens geleverd door enkele gekende namen : scenario van Balcazar en de la Loma meer gekend vanwege hun spaghetti's misschien, en niemand minder dan Gastaldi !

Ook de score werd geleverd door een goede gekende : Ortolani, en die is prima zij het niet bijzonder.

Is slechts met Engelse dubs uit op DVD,.